Με τους Fundracar σε μία γρήγορη συνέντευξη, λίγο πριν το λάιβ: "Η Ομόνοια με το επιβλητικό σιντριβάνι και τα ωραία χρώματα τη νύχτα συμβολίζει και λίγο την υποκρισία της εποχής μας"

Δονούν με τη μουσική τους και προκαλούν με τους στίχους και τα βίντεο που δημιουργούν για τα κομμάτια τους. Είναι οι Fundracar που στήνουν ένα ακόμα λάιβ για να μοιραστούν μαζί μας ενέργεια και τρέλα, με αγαπημένα παλαιότερα αλλά και νέα κομμάτια.

Συντάκτης: Nancy Angelopoulou / κεντρική φώτο Nondas Emmanouil


Οι Fundracar, μετά την ψηφιακή κυκλοφορία του δίσκου "Alpha Frequency", το single "Ομόνοια" με το φοβερό του βίντεο που βγήκε τον Ιούλιο, τις καλοκαιρινές συναυλίες, τα λάιβ αλληλεγγύης και τις διάφορες συμμετοχές τους, ετοιμάζονται για ένα αθηναϊκό λάιβ που όλοι έχουμε ανάγκη (ακόμα κι αν δεν το ξέρετε)! 

Το κάλεσμα στο λάιβ του Gazarte:

"...μια βραδιά Reggae, αλλά και Punk, Rock, αλλά και Funk, με Ηλεκτρικές κιθάρες και Μπάσο, Ηλεκτρονικά Synths και Human Beatbox. Κι όλα αυτά, με βάση τους τον ρυθμό των Drums, ενδεδυμένα με στίχο απρόσμενο και ανατρεπτικό, για να μας παρουσιάσουν ένα μουσικό κράμα που θα μας τριπάρει, που θα μας διασκεδάσει αλλά και που θα μας στραγγίξει συναισθηματικά". 

Εικόνα
fundracar_poster2_gazarte_2021_inexarchiagr



 
 
Ορισμένα συγκροτήματα τα έχουμε συνδυάσει στο μυαλό μας με τις λάιβ εμφανίσεις τους. Οι συναυλίες των Fundracar αποτελούν μια επί σκηνής επαναδημιουργία του υλικού τους και για το κοινό μια μυητική τελετή στη μουσική τους, με χορό, ψυχεδέλεια και εκτόνωση. Με αφορμή το λάιβ στο Gazarte, μιλήσαμε με τους Fundracar.


//Δείτε ακόμη: Underground κουβέντες και μουσικές - Συνέντευξη με τους Fundracar [VIDEO}
 

Nancy: Πλησιάζει η κυκλοφορία του Alpha Frequency και σε φυσική μορφή;

Είναι στα σχέδια να βγει σε βινύλιο, όλα εξαρτώνται και λίγο από την αβεβαιότητα της εποχής που διανύουμε αλλά λογικά θα γίνει, και θα είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό βινύλιο.

Nancy: Μαζευόσασταν για πρόβες όσο δεν κάνατε λάιβ;

Η αλήθεια είναι ότι τον καιρό της καραντίνας δεν βρεθήκαμε πολλές φορές αλλά αυτό που έχουμε και μας κρατάει ενωμένους είναι ότι μιλάμε κυριολεκτικά καθημερινά. Έχουμε έναν τελείως δικό μας κώδικα επικοινωνίας και κυριολεκτικά δεν περνάει μέρα που να μην μιλήσουμε όλοι με όλους.

Nancy: "Είμαστε οι πιο τραγικοί στο σύμπαν πιο καμμένοι.. ένα αφροδίσιο νόσημα, ασθένεια που επιμένει" λέει ο στίχος από το άλμπουμ Alpha Frequency. Καθημερινά αποδεικνύουμε ότι είμαστε το χειρότερο είδος, που βλέπουν οι Fundracar το φως, τη σωτηρία;

Η σωτηρία δεν ξέρω αν θα έρθει αλλά με κάθε καινούργια γενιά ανθρώπων ελπίζεις να έχει πάει το πράγμα ένα βήμα παραπέρα... λίγο πιο συνειδητοποιημένοι λίγο πιο “άνθρωποι”. Η παιδεία παίζει μεγάλο ρόλο.

Nancy: Οι συμμετοχές στο Alpha Frequency ξεχωριστές προσθέτουν σαν καρύκευμα το κάτι παραπάνω που μέχρι να το ακούσεις δεν ήξερες ότι σου λείπει! Έχετε καταφέρει να παίξετε κάποια ζωντανά με τους συμμετέχοντες;

Ναι έχουμε καταφέρει και έχουμε παίξει με όλους τους συμμετέχοντες είτε στην Τεχνόπολη το καλοκαίρι που μας πέρασε είτε σε προηγούμενα λάιβ, όπως στο Gagarin για παράδειγμα.

 

Nancy: Όπως τα κομμάτια σας "παίζουν" με τα μουσικά είδη έτσι και οι Fundracar είναι σαν μια ιδέα συλλογική που συγκεντρώνει γύρω από τον πυρήνα της μπάντας μεγάλο μέρος της (ανεξάρτητης) μουσικής σκηνής της πόλης, πολλοί μάλιστα κάνουν και ένα πέρασμα από το τελευταίο σας βίντεο. Μεγαλώσαμε με πιο σαφείς διαχωρισμούς, μεταλλάδες-ροκάδες-ράπερς κλπ .. πως βλέπετε να αλλάζει αυτό τα τελευταία χρόνια;

Πιστεύω οτι πάντα θα υπάρχουν οι σκληροπυρηνικοί που ακολουθούν ένα ρεύμα φανατικά, αλλά γενικά και λόγω της ψηφιακής ζωής που ζούμε τα πράγματα έχουν ανοίξει πολύ και ο καθένας μπορεί να βρει μουσικά πράγματα που εκφράζουν διαφορετικές πτυχές του χαρακτήρα ή και της διάθεσής του. Είναι θεμιτό νομίζω κάτι τέτοιο. Η μουσική και η Τέχνη γενικότερα είναι πολύ πλούσιες για να περιορίζεται κανείς.

 


Nancy: Η Ομόνοια, σαν ένας μικρόκοσμος μέσα στην Αθήνα που θέλει να το παίξει σύγχρονη πρωτεύουσα του δυτικού κόσμου, μοιάζει να ειρωνεύεται την έννοια που της έδωσε το όνομά της. Μιλήστε μου για την δική σας οπτική που ενέπνευσε το κομμάτι και το βίντεο.

Η Ομόνοια με το επιβλητικό σιντριβάνι και τα ωραία χρώματα τη νύχτα συμβολίζει και λίγο την υποκρισία της εποχής μας έχοντας γίνει για καιρό μια παραμελημένη περιοχή αλλά και τόπος συγκέντρωσης ανθρώπων που από κάποιους θεωρούνται "περιθωριακοί", στην καρδία της Αθήνας. Αν περάσεις στιγμιαία με το αυτοκίνητο ίσως δεν θα προλάβεις να δεις τι ακριβώς γίνεται στους γύρω δρόμους. Είναι λίγο η σκόνη που κρύβουμε κάτω από το χαλί.

Nancy: Προκλητικά ίσως για κάποιους, λίγο σουρεαλιστικά αλλά σίγουρα αληθινά, τα βίντεοκλιπ της μπάντας έχουν δική τους οντότητα και δεν "ντύνουν" απλά τα κομμάτια. Είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι δημιουργίας που αναλαμβάνει όλη η μπάντα, από την ιδέα μέχρι την υλοποίηση;

Πιστεύω οτι απλά εκφράζουν την αισθητική μας γενικότερα. Ακόμα και αν δεν συμμετέχουν όλοι σε όλα, σίγουρα συμφωνούμε για την κατεύθυνση και την αισθητική των βίντεό μας. Ειδικά για το τελευταίο (Ομόνοια) περάσαμε αρκετές ώρες να σκεφτόμαστε το σενάριο ώστε να έχουμε το θεμιτό αποτέλεσμα. 

Εικόνα
fundracar_poster_gazarte_2021_inexarchiagr



 

Nancy: Περιμένατε ότι θα παίζατε σε κοινό καθήμενων; Προσαρμόσατε ενορχηστρώσεις για τα πρόσφατα λάιβ;

Τελικά δεν έχει και πολύ σημασία...Σίγουρα δεν είναι το ίδιο όταν μπορείς να χορέψεις μαζί με το κοινό και να ανταλλάξεις όλη αυτήν την ενεργεία που σου δίνει ένα λάιβ, παρόλα αυτά ακόμα και στα λάιβ που κάναμε με καθήμενους πιστεύω ότι εάν υπήρξε αμηχανία ίσως ήταν λίγο στην αρχή αλλά τελικά καταφέραμε να φτάσουμε σε τρομερό το επίπεδο επικοινωνίας με το κοινό... Η ενεργεία είναι εκεί και το νιώθεις!

 

Nancy: Να περιμένουμε εκπλήξεις στο λάιβ του Gazarte; 

Θα είναι ένα ξεχωριστό λάιβ, και όχι μόνο εξαιτίας του χώρου. Ανυπομονούμε να σας δούμε όλους εκεί!

 

Extra Ίνφο

Που
Roof Stage του Gazarte
Βουτάδων 34, Γκάζι

Πότε
Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, 2021
Έναρξη: 21.30

Εισιτήρια
Από 12 ευρώ
Ηλεκτρονική προπώληση, εδώ.

//

Οι Fundracar είναι:

Κιθάρες - Φωνητικά: Μάριος Νταβέλης
Πλήκτρα - Εφέ: Νίκος Χατζάκης
Μπάσο: Άλεξ Χαριτάκης
Πνευστά: Σπύρος Νίκας
Beatbox - Raps: Felipe Manev
Τύμπανα: Ερωτόκριτος "Pepper" Κολαϊτης
Κιθάρα: Tom Yosi

Το fb κάλεσμα στο λάιβ και το βίντεο από τη λάιβ εκτέλεση του "Αστυνομία", που μόλις κυκλοφόρησε!

 

Εικόνα
Το Αγόρι με τα Μπλε Μαλλιά (παιδική παράσταση)

 
Συντάκτης: Nancy Angelopoulou

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 20 Απριλίου, επιστρέφουμε στο Solaris για να γνωρίσουμε τον κόσμο του νέου Tomahawk Angel, σε έκδοση μίας από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες κόμικς των ΗΠΑ, της Dark Horse...

think

Μια συζήτηση για την καλλιτεχνική πρωτοβουλία Potential Project και την εικαστική έκθεση “Ενθύμιο” με τους επιμελητές Καρολίνα Αλειφεροπούλου και Δημήτρη Γεωργακόπουλο, στο νεοκλασικό κτήριο της Ανδρέα Μεταξά...

think

Ο Σταύρος Άλλος, μουσικός, τραγουδοποιός, ηχολήπτης και μουσικός παραγωγός, κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο εγχείρημά του σε ελληνικό στίχο, με τίτλο “Για την Νόρα” σε βινύλιο, από τη Rudu Records.

think

Newsletter