Το φεστιβάλ "Καραγκιόζης Γιούργια" επιστρέφει για ένα διήμερο γλέντι στο Κύτταρο

Το καφενείο του Καραγκιόζη στήνει και φέτος στο Κύτταρο το εναλλακτικό του γλέντι "Καραγκιόζης Γιούργια" με την Ιουλία Καραπατάκη, τον Αλέξανδρο Κτιστάκη και τα σχήματα Γκιντίκι και Banda Entopica.

Το μουσικό καφενείο Καραγκιόζης αφήνει για δύο ημέρες να εξαρχειώτικα γλέντια για να καταλάβει το ιστορικό Κύτταρο live της οδού Ηπείρου και στήνει ξανά εκεί το Καραγκιόζης Γιούργια Φέστιβαλ.

Το πανηγύρι στην καρδιά της Αθήνας ντύνουν με τις μουσικές τους οι ερμηνευτές Ιουλία Καραπατάκη και Αλέξανδρος Κτιστάκης την πρώτη ημέρα και τη δεύτερη οι ορχήστρες Γκιντίκι και Banda Entopica  με μουσικές από την Ήπειρο, την Θράκη, την Ικαρία, την Μακεδονία και από πολλά νησιά της χώρας. 

Μέρα πρώτη 

Ιουλία Καραπατάκη | Αλέξανδρος Κτιστάκης

Η Ιουλία Καραπατάκη τραγουδάει όπως γελάει. Με την καρδιά της. Γι' αυτήν το τραγούδι είναι ο τρόπος που επικοινωνεί σκέψεις και συναισθήματα. Και μπορεί το ευρύ κοινό να τη γνώρισε τα τελευταία χρόνια στις συναυλίες του Σωκράτη Μάλαμα, όμως ήδη από το 2005 τελειώνοντας το σχολείο πήρε την κιθάρα της και τραγουδούσε σε μαγαζιά στην Αθήνα και την επαρχία. Κυρίως έντεχνα, ρεμπέτικα αλλά και παλιά λαϊκά, τα οποία τα προσεγγίζει με πολύ σεβασμό και πολλή αγάπη. Συμμετέχει επίσης στο μουσικό σχήμα Kompania όπου όπως η ίδια λέει, τραγουδάει αυστηρά ρεμπέτικα.

Μαζί της οι:
Άγης Παπαπαναγιώτου - μπουζούκι, κιθάρες, φωνή
Καλογιάννης Βεράνης - βιολί, τρομπέτα
Άρης Κονιδάρης - πλήκτρα
Μιχάλης Δάρμας - κοντραμπάσο
Μιχάλης Μπακάλης - κρουστά

Ο Αλέξανδρος Κτιστάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα, και ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική σε ηλικία 12 χρονών. Από το 2012 ασχολείται με τη μουσική σύνθεση για το θέατρο, το 2013 έως το 2018 ήταν μέλος της μπάντας του Θανάση Παπακωνσταντίνου ως τεχνικός σκηνής και ερμηνευτής και παράλληλα ξεκίνησε να γράφει τραγούδια, μιας και όσα λίγα είχε φτιάξει στην μετεφηβική του ηλικία, μια μέρα απλώς τα πέταξε. Αυτή την περίοδο ηχογραφεί τον πρώτο προσωπικό του δίσκο.

Εικόνα
giourgia_karagkiozis_2022_kyttaro_festival_day1_inexarchiagr



Μέρα δεύτερη 

Γκιντίκι | Banda Entopica

Το πειραματικό μουσικό σχήμα Γκιντίκι που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2014. Από τότε έως και σήμερα έχει πραγματοποιήσει πάμπολλες ζωντανές εμφανίσεις ανά την Ελλάδα αλλά και σε φεστιβάλ στο εξωτερικό (Γαλλία, Γερμανία). Το ύφος του σχήματος είναι ιδιαίτερο καθώς μέσα από τα παραδοσιακά όργανα, όπως είναι το λαούτο, το κλαρίνο, η γκάιντα, το βιολί και τα κρουστά, γίνεται μια πιό σύγχρονη προσέγγιση του παραδοσιακού μέσω του ρυθμικού και του ερμηνευτικού κομματιού. 

Τάσος Κοφοδήμος - Λαούτο, φωνή
Κωνσταντίνος Λάζος - Κλαρίνο, γκάιντα, κιθάρα, φωνή
Κωσταντής Παπακωνσταντίνου - Κρουστά
Θοδωρής Σιούτης - Βιολί


Η παραδοσιακή μπάντα δρόμου με έδρα την Θεσσαλονίκη, Banda Entopica, με παραδοσιακό και μοντέρνο βαλκανικό ήχο, ενώνει κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν και νταούλι σε ένα σύμπλεγμα. Κινείται σε ρυθμούς χορευτικούς και πολλές φορές εκστατικούς με τραγούδια παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις. Η μπάντα ξεκίνησε την πορεία της απο τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ στην συνέχεια προστέθηκαν πληθώρα εμφανίσεων σε μουσικά στέκια της πόλης καθώς και σε μεγάλα φεστιβάλ. 

Φίλιππος Φασούλας: κλαρίνο, φωνή
Τάσος Γκέντζης: σαξόφωνο
Ράφος Γκέντζης: ακορντεόν
Μπίλης Μαλεγκάνος: κρουστά

Εικόνα
giourgia_karagkiozis_2022_kyttaro_festival_day2_inexarchiagr


//


Extra Ινφο

Που
Κύτταρο Live
Ηπείροι 48 & Αχαρνών, Αθήνα

Πότε
Σάββατο 30 Απριλίου - Πόρτες: 20.00 | Έναρξη: 21.00
Κυριακή 1η Μαΐου - Πόρτες: 18.00 | Έναρξη: 19.00


Εισιτήρια
13 ευρώ | Προπώληση: 10ευρώ

Τα εισιτήρια ειναι περιορισμένα λόγω πώλησης αρκετών στην προηγούμενη ημερομηνία διεξαγωγής, οπότε σπεύσατε στα σημεία προπώλησης: 
- Καραγκιόζης Παραδοσιακό Καφενείο, Κωλέττη 33 Εξάρχεια 
- Ηλεκτρονικά μέσω viva.gr

Θα ακολουθήσει και λαχειοφόρος αγορά, όπου τα έσοδα θα διατεθούν στην Φιλοζωική Ομάδα Γρεβενών.


//


Τα fb καλέσματα στην και τη 2η ημέρα του φεστιβάλ!

Εικόνα


Εικόνα


 

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Newsletter