22 έργα Τέχνης στο Μπάγκειον / Femscapes of Persistence and Prospects

H πολυμεσική συλλογή προσωπικών αφηγήσεων θηλυκοτήτων από διαφορετικές χώρες, μονοπάτια ζωής και ηλικίες, φιλοξενείται στο Μπάγκειον της Ομόνοιας, παράλληλα με τις προβολές του Positively Different Short Film Festival στον κινηματογράφο Άστορ.

Το Femscapes αποτελεί μία πολυμεσική συλλογή προσωπικών αφηγήσεων θηλυκοτήτων από διαφορετικές χώρες, μονοπάτια ζωής και ηλικίες.

Οι ιστορίες τους εγκαθιδρύουν και αμφισβητούν "αλήθειες". Μας καθοδηγούν μέσα από εμπειρίες κοινές, ιστορίες που ανακαλούνται στη μνήμη και συναρμολογούνται. Άτομα που ασχολούνται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με την τέχνη προβληματίζονται για τους ρόλους που πρέπει να αναλάβουν και τους ρόλους που πρέπει να απορρίψουν, συνειδητοποιώντας ότι η καταπίεση λόγω φύλου δεν είναι το μόνο στοιχείο που τα ενώνει.

Ανατρέχοντας στις πρώτες τους αναμνήσεις από την παιδική τους ηλικία, στα αγαπημένα τους τραγούδια από την εφηβεία, στα προβλήματα του τώρα και στο επιθυμητό μέλλον τους, τα 22 έργα Τέχνης της έκθεσης Femscapes of Persistence and Prospects πλαισιώνουν μια σύνθετη εικόνα απογοητεύσεων και θριάμβων, δακρύων και γέλιου.

Αναρωτιόμαστε γιατί η δύναμη της θηλυκότητας συγχέεται τόσο συχνά με τη ματαιοδοξία. Επανοικειοποιούμαστε τη ματαιοδοξία και διεκδικούμε ανερυθρίαστα τη δύναμή μας. 
 

Η έκθεση διοργανώνεται από την Inter Alia στο πλαίσιο του έργου 'Super FEM' και αποτελεί παράλληλη εκδήλωση του PDSFF24 | Love & Revolt.

*Το fb κάλεσμα στην έκθεση

 

Information

Που
Μπάγκειον

Πλατεία Ομονοίας 18, Αθήνα

Πότε
Εγκαίνια: 8 Μαρτίου, 2024, στις 18:00
Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Μαρτίου, 11:00 - 18:00

Ελεύθερη είσοδος

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Το φεστιβάλ Καραγκιόζης Γιούργια μας περιμένει για άλλη μια χρονιά στο Κύτταρο, σε ένα διήμερο με μουσικά σχήματα που αγαπάμε. Στη σκηνή ανεβαίνουν η Ιουλία Καραπατάκη, οι Babo koro, η μπάντα του Δημήτρη...

think

Η αρχιτεκτονική εκδήλωση που έγινε θεσμός κλείνει φέτος τα 10 χρόνια παρουσίας, στην πόλη της Αθήνας. Το OPEN HOUSE Athens, επανέρχεται με περισσότερα από 70 κτήρια καθώς και πλήθος παράλληλων δράσεων.

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter