Αναμένοντας τις μουσικές που θα φέρει το νέο έτος ακούμε κομμάτια του '20 εγχώριας παραγωγής

Νέα χρονιά που φέρνει καινούργιες ιδέες, διαφορετικές καταστάσεις, νέα πρόσωπα στις ζωές μας και φυσικά την ελπίδα της αλλαγής προς το καλύτερο, που φέτος ειδικά κρίνεται απαραίτητη.

Η χρονιά που πέρασε για τη μουσική άλλαξε τα δεδομένα και τα κομμάτια γράφτηκαν σε στούντιο και σπίτια, και έφτασαν ψηφιακά σε εμάς, με την εξαίρεση ελάχιστων λάιβ που έγιναν το καλοκαίρι.

Αναμένοντας την καινούργια σοδιά, δισκάκια και σινγκλάκια εγχώριας παραγωγής, ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά που ακούσαμε το τελευταίο διάστημα και ξεχώρισαν. Ροκ και ποπ, synthpop, darkwave και heavy ήχοι έφτασαν κοντά μας ψηφιακά με την ευχή να ακολουθήσουν και hard copies.

O ασταμάτητος και ταλαντούχος Theo Nt συνεχίζει σόλο μετά τα πρότζεκτ Dead Poets Society και Hold and Release και μας δίνει σινγκλ, όπως αυτό που κυκλοφόρησε τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη, με τίτλο "Game" και το οποίο συνοδεύεται από βίντεοκλιπ.

You've hurt me bad and that's OK

I still love you all the way..

H Sugahspank με την ερμηνεία και τους στίχους της και ο Blend Mishkin με τις μουσικές τους μας έδωσαν ένα άλμπουμ με τα απαραίτητα συστατικά για να διαχειριστούμε χαρές και λύπες. Από το άλμπουμ "Paint Everything White" που κυκλοφόρησε ψηφιακά τον περασμένο Νοέμβριο και αναμένεται σε βινύλιο μέσα στον Ιανουάριο, επέλεξα το ομώνυμο κομμάτι που μας λέει ότι καμιά φορά δεν είναι κακό να ξεκινάμε από την αρχή... με λευκό καμβά.
 

Οι Happy Dog Project δημιουργούν το ήχο τους μπλέκοντας funky, Ethio-jazz αυτοσχεδιασμούς και χιπ χοπ. Από το 2004, κυκλοφορούν πρωτότυπο υλικό και διασκευές παλιών λαικών.

Μετά τα άλμπουμ "Dog Days Are Over", "Doggy Style" και "Dog to the bone", το γκρούβι σεξτέτο επέστρεψε με νέο άλμπουμ που έφερε θετικές δονήσεις στις ανιαρές μέρες - χωρίς λάιβ- που διανύουμε.  Από την ψηφιακή κυκλοφορία "Treat" ακούμε το κομμάτι "Don't Let Me Know".


Από το πρώτο τους EP το 2006, μέχρι τα άλμπουμ "Troublebound & Lonesome", "Goin’ Down", "The Great Fandango" και "The Story of Mr. Dandy Gasoline" οι Dustbowl δε σταματούν να εξελίσσουν τον ήχο και τη δυναμική τους.

Στις αρχές του Δεκέμβρη μας έδωσαν στην κυκλοφορία ένα χαρακτηριστικό δείγμα του mother earth rock, όπως τους αρέσει να αποκαλούν τον ήχο τους. Το σινγκλ, όπως καταλαβαίνουμε ήδη από τον τίτλο είναι εμπνευσμένο και αφιερωμένο στον αμερικανό ηθοποιό Γουόρεν Όουτς.

Το σκοτεινό ντούο Marva von Theo σε πείσμα των καιρών συνεχίζει τη δημιουργική του πορεία και λίγο πριν το τέλος του '20 δίνει κομμάτια από τον δεύτερό του δίσκο "Afterglow", που θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο σε cd και βινύλιο.

Εμείς σας δίνουμε να ακούσετε το κομμάτι "Forever" που οι ίδιοι περιγράφουν ως ωδή στο τέλος του χρόνου και την τελευταία πράξη εξιλέωσης.

Ο μικρός αλλά πραγματικά θαυματουργός Οδυσσέας Τζιρίτας (Odysseas Tziritas), παρουσίασε τη δεύτερη του δουλειά "Gonzo Bliss" λίγο πριν την εκπνοή του έτους, που βρίσκουμε ψηφιακά αλλά και σε cd. Σας δίνω το νούμερο 6, δηλαδή το κομμάτι "Dude", που μιλά για κάτι περισσότερο από έναν απλά τυχερό τύπο. Αδιαμφισβήτητα προτείνω να ακούσετε και τα 10 κομμάτια του δίσκου και να επιλέξετε τα δικά σας αγαπημένα.

Σκληρός ήχος με καλές προθέσεις από τους Sober on Tuxedos που επέστρεψαν με νέο line-up, φρέσκο ήχο και παρουσιάζουν το άλμπουμ "Good Intentions".

Διαλέξαμε το τελευταίο κομμάτι "We are one" στο οποίο μάλιστα συμμετέχει και η φοβερή Ειρήνη Κετικίδη (Irene Ketikidi).

Οι Προφίλ, συγκρότημα φίλων από το Παγκράτι με συνεχή παρουσία, συνεχίζουν να προβάρουν και να γράφουν στο δικό τους στούντιο και μέσα από τη σελίδα τους να επικοινωνούν τις μουσικές τους. Στην εκπνοή του έτους έδωσαν ένα ακόμη σινγκλ από το επερχόμενο άλμπουμ τους, με βίντεοκλιπ.

Το τραγούδι "Κάποιες μεθυσμένες βραδιές", όπως μαθαίνουμε από τους ίδιους, έχει γραφτεί πριν χρόνια αλλά κυκλοφορεί τώρα φρεσκαρισμένο, με καινούριες ιδέες στην ενορχήστρωση και την μουσική.

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube
 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Το φεστιβάλ Καραγκιόζης Γιούργια μας περιμένει για άλλη μια χρονιά στο Κύτταρο, σε ένα διήμερο με μουσικά σχήματα που αγαπάμε. Στη σκηνή ανεβαίνουν η Ιουλία Καραπατάκη, οι Babo koro, η μπάντα του Δημήτρη...

think

Newsletter