Άιντε γιούργια! Καραγκίοζης Γιούργια Φεστιβάλ, ένα πανηγύρι με δύο παραδοσιακές μπάντες στο Κύτταρο

Το Καραγκιόζης Γιούργια Φεστιβάλ ετοιμάζει ένα μοναδικό πανηγύρι στην καρδιά της πόλης, στο Κυττάρο. Χορός και εορταστική διάθεση, παρέα με τις ορχήστρες Γκιντίκι και Banda Entopica και με μουσικές απο την Ήπειρο, την Θράκη, την Ικαρία, την Μακεδονία και από πολλά νησιά της χώρας.

*κεντρική φωτογραφία από τον Αλέξανδρο Κράσιο / Banda Entropica 


Το Παραδοσιακό Καφενείο Καραγκιόζης των Εξαρχείων που φέτος έκλεισε τα δέκα του χρόνια, αγαπά τη λάιβ μουσική και συνεχίζει να το αποδεικνύει. Στήνει ξανά γλέντι, αυτή τη φορά όμως όχι διαδικτυακά, όπως είχε κάνει στην καραντίνα, αλλά ούτε στην Κωλέττη όπως το συνηθίζει. Αυτή τη φορά θα γιορτάσει στο ΚΥΤΤΑΡΟ στην οδό Ηπείρου, με κρουστά, κλαρίνα και διάθεση γιορτινή.

Οι μουσικές παραδόσεις, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, θα παρουσιαστούν σε φρέσκες προσεγγίσεις από δύο μουσικά σχήματα της Θεσσαλονίκης, τους Γκιντίκι και τη Banda Entopica στο Γιούργια, το αγαπημένο φεστιβάλ του Καραγκιόζη.

Θα ακολουθήσει και λαχειοφόρος αγορά, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στην Φιλοζωική Ομάδα Γρεβενών.

Τα σχήματα:

Γκιντίκι

Ένα πειραματικό μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2014. Από τότε έως και σήμερα έχει πραγματοποιήσει πάμπολλες ζωντανές εμφανίσεις ανά την Ελλάδα αλλά και σε φεστιβάλ στο εξωτερικό (Γαλλία, Γερμανία). Το ύφος του σχήματος είναι ιδιαίτερο καθώς μέσα από τα παραδοσιακά όργανα, όπως είναι το λαούτο, το κλαρίνο, η γκάιντα, το βιολί και τα κρουστά, γίνεται μια πιό σύγχρονη προσέγγιση του παραδοσιακού μέσω του ρυθμικού και του ερμηνευτικού κομματιού.

Αξιζει να σημειωθεί ότι εχουν βρεθεί δίπλα σε καλλιτεχνες όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντινου, Ματούλα Ζαμάνη, Χαίνιδες, Villagers of Ioannina City, Σπύρος Γραμμένος, Δημήτρης Μυστακίδης, Βάσω Βασιλειάδου κ.α.. Το 2019 οι "Γκιντίκι" κατεβαίνουν στην Αθήνα και έκτοτε σας κάνουν να χορέψετε με την ψυχή σας.

Τάσος Κοφοδήμος - Λαούτο, φωνή
Κωνσταντίνος Λάζος - Κλαρίνο, γκάιντα, κιθάρα, φωνή
Κωσταντής Παπακωνσταντίνου - Κρουστά
Θοδωρής Σιούτης - Βιολί

Banda Entopica

Η Banda Entopica, η παραδοσιακή μπάντα δρόμου με έδρα την Θεσσαλονίκη, ενώνει κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν και νταούλι
σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής. Έχοντας ως βάση τους ήχους της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου αλλα και όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου,
κινείται σε ρυθμούς χορευτικούς και πολλές φορές εκστατικούς
με τραγούδια παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις.
Η μπάντα ξεκίνησε την πορεία της απο τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ στην συνέχεια προστέθηκαν πληθώρα εμφανίσεων σε μουσικά στέκια της πόλης καθώς και σε μεγάλα φεστιβάλ. 

Σε ένα περιβάλλον με την παράδοση να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας – είτε ως τραγούδι, είτε ως χορός – κάθε ζωντανή εμφάνιση της μπάντας έχει δυναμική διάσταση με έντονη αλληλεπίδραση μουσικών και ακροατών, διατηρώντας ταυτόχρονα μια ξεχωριστή αισθητική πρόταση. Η παραδοσιακή μουσική λειτουργεί άκρως διονυσιακά και δίνει στον κόσμο την δυνατότητα να εξωτερικεύσει συναισθήματα που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

Φίλιππος Φασούλας: κλαρίνο, φωνή
Τάσος Γκέντζης: σαξόφωνο
Ράφος Γκέντζης: ακορντεόν
Μπίλης Μαλεγκάνος: κρουστά 


Extra Ίνφο

Που
Κύτταρο
Ηπείρου 48 και Αχαρνών, Αθήνα

Πότε
Παρασκευή 7 Ιανουαρίου, 2021

Οι πόρτες ανοίγουν 20:00
Ώρα Έναρξης 21:00

Εισιτήρια
Είσοδος: 10 ευρώ
Προπώληση: 8 ευρώ

Τα εισιτήρια ειναι περιορισμένα λόγω των μέτρων,οπότε σπεύσατε! 

Προπώληση:
- Καραγκιόζης Παραδοσιακό Καφενείο,
Κωλέττη 33 Εξάρχεια (8€)
- Φειδίου 2 Μουσικό Καφενείο (8€)
- Ηλεκτρονικά μέσω viva.gr (10€)


COVID-FREE EVENT 
Οι κάτοχοι των εισιτηρίων επιδεικνύουν κατά την είσοδο:
- Έγγραφο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα / διαβατήριο / δίπλωμα οδήγησης)
- Πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του Covid-19
- Ή πιστοποιητικό νόσησης Covid-19 που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.
- Άτομα ηλικιών κάτω των 16 ετών πρέπει να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα, με την προϋπόθεση ότι και εκείνος θα επιδείξει έγγραφο ταυτοπροσωπίας και ένα από τα προαναφερθέντα πιστοποιητικά ανοσίας.

Το fb κάλεσμα και η αφίσα της βραδιάς

Εικόνα


Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Το εξειδικευμένο κατάστημα ξυλείας, ειδών κιγκαλερίας και χρωματοπωλείο του Σωτήρη και της Νίκης για ό,τι χρειαζόμαστε για το σπίτι, το μπαλκόνι, την αυλή και όλα τα μαστορέματα του σπιτιού μας. Ξυλεία, χρώματα...

think

Newsletter