The Terminator / Επιστημονική φαντασία του 1984 σε μεταμεσονύκτια προβολή του Midnight Express στην Ααβόρα

Terminator, 1984. Η εικονική ταινία του Τζέιμς Κάμερον που τον καθιέρωσε στο χώρο της αμερικανικής βιομηχανίας του κινηματογράφου και μια από τις καλύτερες ερμηνείες του Σβαρτσενέγκερ. Για μια και μοναδική προβολή στις Midnight Express μεταμεσονύκτιες βραδιές της Ααβόρας, το Σάββατο, 5 Ιανουαρίου!

Από το κάλεσμα της εκδήλωσης στο facebook event:

"To αριστούργημα του Τζέιμς Κάμερον έφερε στο προσκήνιο το cyperpunk, εδραίωσε μια για πάντα το όνομα του στη κινηματογραφική βιομηχανία, έδωσε ζωή σε τέσσερα σίκουελ, έκανε τους πάντες να αναγνωρίσουν τη δύναμη του σκηνοθετικού του οράματος (μέχρι και ο Αντρέι Ταρκόφσκι υπήρξε επαινετικός!) και θα προβληθεί για μία βραδιά, στα πλαίσια του προγράμματος του MIDNIGHT EXPRESS που συνεχίζει να φέρνει, στη καλύτερη δυνατή ποιότητα, ταινίες που αξίζει να ειδωθούν ξανά, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, στη μεγάλη οθόνη (μαζί με πολλές που προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα).

Την ταινία θα προλογίσει ο Αντώνης Κοτζιάς, ιδρυτής και VFX Supervisor της εταιρίας 3D animation Yafka. Έχει προταθεί για βραβείο Emmy για το ντοκιμαντέρ «Death Masks». Αυτήν την περίοδο, η εταιρία ολοκληρώνει ένα μεγάλο μέρος των εφέ της νέας σεζόν του Westworld."

Εικόνα


 


Δείτε ακόμη:
O ιστορικός κινηματογράφος Ααβόρα της Νεάπολης


Σύνοψη

Στο post-apocalyptic 2029, οι μηχανές έχουν πάρει τον έλεγχο ολόκληρου του κόσμου και σκοπεύουν να αφανίσουν την ανθρωπότητα μέσω πυρηνικού πολέμου. Μια ομάδα ανταρτών, της οποίας ηγείται ο Τζον Κόνορ, είναι η μοναδική ελπίδα για να διασωθεί η ανθρωπότητα. Οι μηχανές, με σκοπό να σταματήσουν τον Κόνορ, στέλνουν ένα φαινομενικά άτρωτο cyborg (Σβαρτσενέγκερ), πίσω στο 1984, για να δολοφονήσει μια σερβιτόρα, την Σάρα Κόνορ και μητέρα του Τζον, ώστε ο σωτήρας να μην γεννηθεί ποτέ. Αντίστοιχα, οι άνθρωποι στέλνουν έναν στρατιώτη, τον Κάιλ Ρις (Μάικλ Μπιν), για να προστατέψει τη μητέρα του Κόνορ πάση θυσία.

Εικόνα

Cast & Crew
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Κάμερον
Σενάριο: Γκέιλ Αν Χαρντ & Τζέιμς Κάμερον
Πρωταγωνιστούν: Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Λίντα Χάμιλτον, Μάικλ Μπιν
Διάρκεια: 107'
Έτος παραγωγής: 1984

//


Και για όσους έφτασαν μέχρι εδώ, που είμαστε σίγουροι ότι είστε πολλοί, όπως κάθε φορά αναφέρουμε. Τι είναι το "Midnight Express"; Από τη σύντομη και νοσταλγική περιγραφή τους: "
Μεταμεσονύχτιες προβολές. Μας λείπουν. Επίσης μας λείπει η φθορα του φιλμ και οι υπότιτλοι σε πολυτονικό (παίζουμε και HD, αν κόπια δεν υπάρχει). Κουβέντα στη κουβέντα, ταινία στη ταινία. Και κάθε μήνα, μία προβολή - έστω, ας ειναι αυτό το αρχικό πλάνο. Εδώ κάνουμε κουβέντα. Αν ξέρετε κόσμο που νοσταλγεί τη φάση, ασχέτως με το αν την έχει ζήσει ή όχι, κάντε τον invite. Αντε, να μαζευόμαστε" 

Θα μάθετε ακόμη περισσότερα εδώ, στο γκρουπ στο facebook.


//

Ινφο

Μεταμεσονύκτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης "Midnight Express"

Που
Κινηματογράφος Ααβόρα

Ιπποκράτους 180, Νεάπολη,
τηλ.2106423271

Πότε
Σάββατο 5 Iανουαρίου, μετά τα μεσάνυχτα στις 00.30
The Terminator (1984)

Εισιτήρια
5 ευρώ


 

Εικόνα


 

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Η μεγάλη εβδομάδα του βιβλίου από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων μας περιμένει στο βιβλιοπωλείο, με μεγάλες προσφορές σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

local

Newsletter