Το Cinedoc υποδέχεται το 2020 και συνεχίζει τις προβολές του με μία ταινία και ένα ντοκιμαντέρ

Δύο νέες ταινίες κάθε μήνα προτείνει το κινηματογραφικό φεστιβάλ CineDoc. Για τον Ιανουάριο η μία προβολή αφορά τα παιδιά και η δεύτερη μας ταξιδεύει γευστικά στον κόσμο.

Βραβευμένα ντοκιμαντέρ αλλά και ταινίες μυθοπλασίας για παιδιά και νέους περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Cinedoc, σε μια συνένωση δυνάμεων με το Φεστιβάλ παιδικού και νεανικού κινηματογράφου CineDocKIDS.

Το δίκτυο προβολών του Cinedoc ενισχύεται με μία ακόμα αίθουσα, αύτη του κινηματογράφου Ααβόρα, που προστίθεται στις αίθουσες του Δαναού και του Γαλλικού Ινστιτούτου.
 

Οι Προβολές του Ιανουαρίου

Σούνε εναντίον Σούνε | Jon Holmberg | 89’ | 2018 | Σουηδία


Την πρώτη του μέρα στο σχολείο μετά τo καλοκαίρι, ο 10χρονος Σούνε έρχεται αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη έκπληξη: o νέος συμμαθητής του δεν είναι μόνο ταλαντούχος και δημοφιλής, αλλά́ τον λένε και αυτόν Σούνε. Ο νέος Σούνε είναι πιο έξυπνος, πιο αστείος και, το χειρότερο, τραβάει την προσοχή της Σόφι… Όταν ο Σούνε τελικά αποφασίζει να δράσει εναντίον του νέου Σούνε, το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό αλλά και ξεκαρδιστικό.

Η ταινία, που αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του σκηνοθέτη Jon Holmberg, είναι μια πρωτότυπη κωμωδία με θέμα τον φόβο ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί και τις ακραίες –και πολύ ανθρώπινες- καταστάσεις που προκαλεί.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Βερολίνου στην ενότητα Generation και βασίζεται σε μια επιτυχημένη σειρά βιβλίων στην Σουηδία.

*Προβολή: Κυριακή 12 Ιανουαρίου, 16:00, Κινηματογράφος Δαναός. Η ταινία θα προβληθεί στα σουηδικά με ελληνικούς υποτίτλους.

 

Wandering Chef | Hye – Ryoung Park | 85΄| 2018 | Κορέα 
 


Το ντοκιμαντέρ του βραβευμένου σκηνοθέτη Hye-Ryoung Park, "Περιπλανώμενος Σεφ",
παρακολουθεί τον διάσημο Κορεάτη σεφ Jiho Im για δέκα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Im διασχίζει βουνά, ποτάμια και πεδιάδες σε όλες τις καιρικές συνθήκες για να συλλέξει τα υλικά της μαγειρικής του -από άγριες πικραλίδες μέχρι βρύα.

Ο σεφ Im πιστεύει ότι η Μητέρα Φύση βρίσκεται στην καρδιά της μαγειρικής τέχνης και με αυτό το σκεπτικό περιπλανιέται σε όλη την κορεατική χερσόνησο σε αναζήτηση πρώτων υλών για τα πιάτα του. Γι’ αυτόν, τίποτα στη φύση δεν δημιουργήθηκε τυχαία και κάθε υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί στη μαγειρική και για να θεραπεύσει το ανθρώπινο σώμα.

Η ταινία τον συναντά καθώς αναλαμβάνει τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του: να δημιουργήσει μέσα σε μόλις 24 ώρες 108 νέα πιάτα –αριθμός σημαδιακός για τους βουδιστές– ως φόρο τιμής στη θετή του μητέρα.

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
Κανονίσαμε για εσάς 3 διπλές προσκλήσεις για κάθε προβολή του Wandering Chef. Στείλτε μας απλά ένα email στο info[at}inexarchia.gr ή μέσω μηνύματος στο facebook, με το όνομά σας και την προβολή που σας ενδιαφέρει και θα ενημερώσουμε τους τυχερούς με μήνυμα (στο mail αντικαταστήστε το at με @) 

 
*Προβολές:
- Tετάρτη 15 Ιανουαρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, 20.00
- Σάββατο & Κυριακή 19 Ιανουαρίου στον Κινηματογράφο Δαναό, 16.00
- Κυριακή 26 Ιανουαρίου στην Ααβόρα, 16.00

**Περισσότερες πληροφορίες: Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, 20.00, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31 - Tην προβολή θα προλογίσει η Madame Ginger, Food Blogger. Μετά την προβολή ακολουθεί επίδειξη και δοκιμή πιάτων της κορεάτικης κουζίνας, από τη σεφ της Πρεσβείας Kang Ju An. Δύο μαθήματα μαγειρικής θα προσφερθούν στο κοινό του CineDoc από τα "Μαθήματα Μαγειρικής" (Culinary center & Cookery Club) | Σάββατο & Κυριακή 18 & 19 Ιανουαρίου, 16.00, Κινηματογράφος Δαναός, Λ. Κηφισίας 109 - H προβολή την Κυριακή 19 Ιανουαρίου γίνεται σε συνεργασία με το Wok Shop (κατάστημα Ασιατικών Τροφίμων) που θα προσφέρει γευστική δοκιμή στους θεατές | Κυριακή 26 Ιανουαρίου, 16.00, Κινηματογράφος Ααβόρα, Ιπποκράτους 180


ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Τheatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει την μουσική κωμωδία του ιδρυτή του Yoel Wulfhart, σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα, προσφέροντας στο μενού γέλιο και τροφή για σκέψη.

think

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter