Ρόκυ (1976) - Δυναμικό ξεκίνημα για τη θερινή σεζόν του Midnight Express στη Ριβιέρα

Η υποψήφια για 9 Όσκαρ και 6 Χρυσές Σφαίρες, η πρώτη ταινία "Ρόκυ", εγκαινιάζει τη σεζόν και μας προπονεί για τα ξενύχτια που θα ακολουθήσουν στα τραπεζάκια της Ριβιέρας, μπροστά στη μεγάλη οθόνη και κάτω από τον έναστρο Αττικό ουρανό.

 

Η κινηματογραφική λέσχη Midnight Express, επιστρέφει στη Ριβιέρα της Βαλτετσίου, μετά τη χειμερινή σεζόν στο Σινεάκ του Πειραιά. Πρώτη θερινή προβολή ο Ρόκυ, γνωστό στην Ελλάδα και ως "Ρόκυ: Τα Χρυσά Γάντια", με πρωταγωνιστή τον Σιλβέστερ Σταλόνε. Την προβολή προλογίζει η Δανάη Δαφνομήλη.

Ο Ρόκυ (1976) σε σκηνοθεσία Τζον Αβίλντσεν απέσπασε τα Όσκαρ, Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Μοντάζ αλλά και τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης δραματικής ταινίας, ενώ η μουσική του συνθέτη Μπιλ Κόντι -υποψήφια για Grammy- έμεινε στην ιστορία,  με πιο χαρακτηριστικό το κομμάτι "Gonna fly now".

Ακολούθησαν μέχρι σήμερα οκτώ σίκουελ, το Rocky II (1979), Rocky III (1982), Rocky IV (1985), Rocky V (1990), Rocky Balboa (2006), Creed (2015) και Creed II (2018). Η πιο πρόσφατη ταινία, είναι το Creed III (2023), στο οποίο όμως δεν εμφανίζεται ο χαρακτήρας του Ρόκυ Μπαλμπόα.

 

Το τρέιλερ:

Remote video URL

 

 

Σύνοψη:
Η ταινία ξεκινά σε μια ιταλική γειτονιά της Φιλαδέλφεια και εστιάζει στη ζωή του Ρόκυ Μπαλμπόα, ενός ερασιτέχνη πυγμάχου. Μια μέρα πριν την Ημέρα των Ευχαριστιών, ο Απόλο Κριντ αποφασίζει να δώσει μια ευκαιρία σε έναν ερασιτέχνη πυγμάχο, ο οποίος τυγχάνει να είναι ο Ρόκ. Στην αρχή ο Ρόκυ νιώθει ανασφάλεια, αλλά τελικά δέχεται. Την προπόνησή του για το πρωτάθλημα βαρέων βαρών αναλαμβάνει ο βετεράνος πυγμάχος Μίκι Γκόλντμιλ. Ο Ρόκι αγωνίζεται επάξια, αλλά χάνει από τον Κριντ.

 

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Τζον Αβίλντσεν
Σενάριο: Σιλβέστερ Σταλόνε
Πρωταγωνιστές: Σιλβέστερ Σταλόνε, Μπαρτ Γιάνγκ, Καρλ Γουέδερς
Μουσική: Μπιλ Κόντι
 

//

Τι είναι το "Midnight Express";
Από τη σύντομη και νοσταλγική περιγραφή τους: "Μεταμεσονύχτιες προβολές. Μας λείπουν. Επίσης μας λείπει η φθορα του φιλμ και οι υπότιτλοι σε πολυτονικό (παίζουμε και HD, αν κόπια δεν υπάρχει). Κουβέντα στη κουβέντα, ταινία στη ταινία. Και κάθε μήνα, μία προβολή - έστω, ας ειναι αυτό το αρχικό πλάνο. Εδώ κάνουμε κουβέντα. Αν ξέρετε κόσμο που νοσταλγεί τη φάση, ασχέτως με το αν την έχει ζήσει ή όχι, κάντε τον invite. Άντε, να μαζευόμαστε." 

Για να μάθετε ακόμη περισσότερα ακολουθήστε το γκρουπ στο fb.

 

Information

Μεταμεσονύκτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης "Midnight Express"

Που
Κινηματογράφος Ριβιέρα

Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια
Τηλέφωνο: 21 0384 4827

Πότε 
Παρασκευή 2 Ιουνίου, 2023
Στις 23.00

Ταινία
Ρόκυ: Τα χρυσά γάντια (1976) / Rocky

Εισιτήρια
6 ευρώ

 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το φιλοζωικό μπαζάρ που διοργανώνει η ομάδα "Αδέσποτα Εξάρχεια" στην πλατεία Εξαρχείων, με βίγκαν φαγητά και γλυκά, αλλά και λαμπάδες, ρούχα, τσάντες, χειροποίητα αντικείμενα, κοσμήματα, βιβλία και είδη δώρων...

local

Με συνέπεια και αφοσίωση στο D.I.Y. ήθος και την ελευθεριακή κουλτούρα, θέτοντας ως βασικό άξονα τις αξίες της συμμετοχικότητας, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, η μουσική ομάδα του Punk Against...

local

Η ζωή και το έργο της θρυλικής Frida Kahlo ξαναζωντανεύει μέσα από την παράσταση του Ανδρέα Ζαφείρη και την Θεατρική Ομάδα 2510.

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter