Ομαδική έκθεση Art Instead: Με έργα εννέα καλλιτεχνών στη γκαλερί Phoenix Athens στη Νεάπολη

Το Art Instead ανοίγει έναν διάλογο για την διάκριση της ψηφιακής και της απτής τέχνης και εκθέτει έργα εννέα καλλιτεχνών, στη Phoenix Athens της Ασκληπιού.

Εννέα καλλιτέχνες εκθέτουν τα έργα τους χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα, όπως βίντεο, ζωγραφική, φωτογραφία, ήχος, εκτύπωση και παραστατικές εικόνες στην έκθεση Art Instead που φιλοξενείται στο χώρο της γκαλερί Phoenix Athens.

Το Art Instead ξεκίνησε ως ενα διαδικτιακό πρότζεκτ που υποστήριξε και προώθησε τις δουλειές των καλλιτεχνών μέσα από το πρόγραμμα ψηφιακών residencies και την προβολή νέων έργων και εργαστηρίων. Η Phoenix Athens, εν μέσω επέλεξε να εκθέσει τα έργα των καλλιτεχνών που ζούν και εργάζονται στην Αθήνα.

Ο τίτλος της έκθεσης εμπνέεται από τους παράγοντες της απομόνωσης και του περιορισμού και την αίσθηση του φόβου και της ανησυχίας που πολλοί από εμάς βιώσαμε και είχαμε δυσκολία να αντιμετωπίσουμε σε ορισμένες περιπτώσεις.

Το Art Instead προτείνει την τέχνη ως ένα μονοπάτι για την διατήρησης της ελπίδας και της αισιοδοξίας, ενώ επανεξετάζει την καθημερινότητα κάτω από το μικροσκόπιο. Δημιουργεί συνδέσμους μεταξύ της απτής ύπαρξης και του εικονικού χώρου.

Το ηχητικό έργο της Ηλέκτρας Σταμπούλου αναφέρεται στο τηλεφωνικό έργο "Call it a night" όπου το κοινό που υπέφερε από αϋπνία μπορούσε να καλέσει την καλλιτέχνη σε συγκεκριμένες ώρες για να ακούσει μια συγκεκριμένη ιστορία. Τα έργα των Clemence Barret και Βασιλικής Κουκού δείχνουν μια θετική προοπτική κατά τη διάρκεια της καραντίνας που μας υπενθυμίζει να αφυπνίσουμε την έμφυτη φαντασία μας. Ο Ηλίας Γεωργιάδης, η Σμαράγδα Νιτσόπουλου και η Κατερίνα Χατζηδημητρίου χρησιμοποιούν τη μορφή βίντεο για να δημιουργήσουν φανταστικές αφηγήσεις και να τραβήξουν το κοινό σε φανταστικές ιστορίες. Η Ειρήνη Μάκρη και η Αγγελίνα Μαυρογιάννη συνεργάστηκαν σε ένα φωτογραφικό έργο με τίτλο «Quarantine homes», το οποίο είναι μια σειρά φωτογραφιών που δείχνουν τη ζωή κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας. Ενώ οι Feeleash και Κατερίνα Παπαζήση δημιούργησαν εικόνες εμπνευσμένες από τον ψηφιακό και τον φυσικό χώρο.

Η έκθεση αποτελεί μια φυσική παρουσίαση της παγκόσμιας κατάστασης της καραντίνας όπου το κοινό έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει με την παρουσία του. 

Εικόνα
art_instead_phoenix_athens_exhibition_inexarchia





Οι εικαστικοί που συμμετέχουν:

Electra Stampoulou | Clemence Barret | Vassiliki Koukou | Ilias Georgiadis | Smaragda Nitsopoulou | Catherine Chatzidimitriou | Irini Makri  & Angelina Mavrogianni | Feeleash | Katerina Papazissi 


 

Εικόνα

 

Extra Ίνφο

Που
Phoenix Athens
Ασκληπιού 87 & 89, Νεάπολη

Πότε
Εγκαίνια: 25 Ιουνίου 2020 | 6 μ.μ.
Διάρκεια: 26 Ιουνίου - 30 Ιουλίου, 2020
Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή:12-5 μ.μ.
Και με ραντεβού

Είσοδος ελεύθερη

Εικόνα

Ακολουθήστε το inExarchia το facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου, οι λαμαρίνες επεκτάθηκαν στην πλατεία – αν ακόμη μπορούμε να τη λέμε πλατεία- Εξαρχείων. Η ανοιχτή συνέλευση «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων» καλεί για συγκέντρωση και πορεία, στις...

local

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter