G.B.H., The Partisans και CALL THE COPS παίζουν στο Vive Le Punk 2018 και λίγες μέρες πριν απαντούν στις ερωτήσεις μας

Το φεστιβάλ Vive Le Punk Rock επιστρέφει και το 77-82 team ετοιμάζει ένα καυτό διήμερο! Ο πανκ-ροκ ήχος εκπροσωπείται ξανά από μεγάλα ονόματα του χώρου, με headliners για το 2018: τους βετεράνους του αγγλικού πανκ, Charged G.B.H., τους Ουαλούς PARTISANS, τους αναρχο-πανκ SUBHUMANS και τους χάρντκορ πανκς CALL THE COPS. Το Vive Le Punk Rock καταλαμβάνει στις 16 και 17 Φεβρουαρίου, το Tres, στην Ζωοδόχου Πηγής. Διαβάστε τις συνεντεύξεις για να μάθετε περισσότερα!

ΗΜΕΡΑ 1 | 16.02.2018 | TRES 
Charged GBH
SUBHUMANS
PROJECT YOUTH
ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
GREEN GOBLINS
ANFO

Οι Charged GBH, ενεργοί από το 1978, έρχονται με το νέο άλμπουμ Momentum και τις μεγάλες τους επιτυχίες για ένα μοναδικό σόου. Μαζί τους οι βρετανοί αναρχο-πανκ SUBHUMANS έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Vive le punk Rock 2018. Οι PROJECT YOUTH, side-project των Poster-iti που εμφανίστηκαν στο περσινό Vive le Punk Rock έρχονται από την Τουρκία για να μας ταρακουνήσουν με την street punk μουσική τους. Η πρώτη βραδιά ολοκληρώνεται με street punk από τους ΆΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, χορευτικό speed- rock 'n' roll σετ από τους GREEN GOBLINS από την Κατερίνη για ένα και με τους Αθηναίους punk rockers ANFO (με μέλη από τους ιστορικούς ΑΔΙΕΞΟΔΟ).

 
ΗΜΕΡΑ 2 | 17.02.2018 | TRES 

PARTISANS
CALL THE COPS 
KNOCK OFF 
BAD MOVIES 
OVERJOYED
BEGGAR RELIEF

Η μοναδική ευρωπαϊκή εμφάνιση των PARTISANS για το 2018 θα γίνει τη 2η ημέρα του φεστιβάλ. Η τελευταία τους συναυλία στην Αθήνα το 2009 ήταν sold out και βέβαια αναμένεται να κάνουν ανάλογο πάταγο. Oι εκρηκτικοί CALL THE COPS, από την Μπολόνια, έρχονται να μας ταρακουνήσουν στους hardcore crust punk ρυθμούς τους και το Oi!/Punk τρίο από την Βρετανία, KNOCK OFF, με 3 δίσκους στο ενεργητικό του, για να μας χορέψει στους 80's punk ρυθμούς του. Η 2η ημέρα συνεχίζεται με σαλονικιώτικο βρώμικο ροκ 'ν' ρολ από τους BAD MOVIES, με πανκ ροκ από τους OVERJOYED (στην πρώτη εμφάνισή τους μετά την περιοδεία τους στην Ιαπωνία!) και τους Παριανούς BEGGAR RELIEF. 

 

Πριν τις συνεντεύξεις ακούστε καινούργιους G.B.H. από το άλμπουμ Momentum

Ο Colin από τους G.B.H. απαντά στις ερωτήσεις μας λίγες μέρες πριν την επίσκεψή τους στην Αθήνα και την εμφάνισή τους στο Vive le Punk Rock.

Nancy: Τον περασμένο Νοέμβριο κυκλοφορήσατε το άλμπουμ "Momentum" ενώ τώρα επισκέπτεστε την Αθήνα και το Vive le Punk Rock festival πριν την περιοδεία του δίσκου. Εμείς θα ακούσουμε εδώ υλικό από την καινούργια σας δουλειά ή επιλογή από τα παλιά κυρίως;

Colin: Θα είναι μια μίξη, κυρίως παλιότερα κομμάτια και φυσικά  3 ή 4 καινούργια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με το νέο άλμπουμ και για μας είναι συναρπαστικό να παίζουμε νέα κομμάτια.

Nancy: Σε προηγούμενη συνέντευξη δηλώσατε "το επόμενο gig, η επόμενη περιοδεία, το επόμενο άλμπουμ. Για μας, όλα έχουν να κάνουν με τη δυναμική". Μετά την κυκλοφορία του "Perfume and Piss" κάνατε ξανά μια μεγάλη δισκογραφική παύση, ενώ δε σταματάτε ποτέ τις ζωντανές εμφανίσεις. Αυτό που σας κρατά ενεργούς είναι η σκηνή;

Colin: Δεν είναι μόνο το να είσαι πάνω στη σκηνή, έχει να κάνει με όλα όσα κάνεις με τη μπάντα, οι πρόβες, οι συνεντεύξεις (σαν κι αυτή), το να πηγαίνεις στις Πρεσβείες για βίζα, τα πάντα εκτός από το να καθόμαστε σπίτι άπραγοι. Τα εφτά χρόνια ανάμεσα στις δύο κυκλοφορίες ήταν λόγω των ζωντανών εμφανίσεων που μας κρατούσαν απασχολημένους και επίσης μας παίρνει χρόνο να γράψουμε καινούργια κομμάτια.

Nancy: Τα κομμάτια σας έχουν να κάνουν με ότι συμβαίνει στη ζωή μας, υπέρ ή ενάντια σε ότι φέρνει κάθε εποχή. Για όσους δεν έχουν ακούσει ακόμα το νέο σας άλμπουμ "Momentum", τι λένε τα πιο πρόσφατα κομμάτια; Γράφτηκαν όλα την ίδια περίοδο ή κατά τη διάρκεια των 7 ετών από το προηγούμενο;

Colin: Τα κομμάτια του νέου δίσκου ποικίλουν, είναι για τον πόλεμο, για τη ζωή, για το να είσαι μέλος μπάντας, για τη δική μας ζωή. Συνήθως γράφουμε 2-3 κομμάτια μαζί, ηχογραφούμε πρόχειρες εκδοχές στο δικό μας προβάδικο, τις ακούμε, αλλάζουμε κάποια μέρη, πολλές φορές τα παίζουμε στο check πριν τα λάιβ μας. Είναι καλό να τα ακούμε σε διαφορετικά μέρη κι από διαφορετικά ηχεία.

Nancy: Τι σας ενοχλεί περισσότερο αυτό το διάστημα, είναι κάτι που αλλάζει;

Colin: Νομίζω η άγνοια, ο ρατσισμός, ο σεξισμός, η ομοφοβία, ό,τι θέλει να συνθλίψει τον άνθρωπο. Επίσης οι άνθρωποι που κυβερνούν το κόσμο σαν τον Τραμπ και δεν έχουν ιδέα πως είναι να πεινάς, να διψάς ή να φοβάσαι.

Nancy: Και το μήνυμά σας στους αθηναίους punk-rockers;

Colin: Θα σας δούμε όλους στο Vive le Punk, ελάτε να περάσουμε καλά!!

//

Spike των Partisans προετοιμάζει το έδαφος λίγες μέρες πριν φτάσουν Αθήνα:

Nancy: Η πρώτη σας συναυλία στην Αθήνα πριν 10 χρόνια ήταν πολύ πετυχημένη και φέτος η εμφάνισή σας εδώ θα είναι η μοναδική συναυλία που έχετε κλείσει στην Ευρώπη, πως και διαλέξατε εμάς;

Spike: Περάσαμε πολύ καλά την τελευταία φορά που παίξαμε στην Αθήνα και μας πρόσεξαν πολύ, οπότε ήταν πολύ εύκολη η απόφαση μας να ξανάρθουμε.

Nancy: Τι μήνυμα στέλνετε στον κόσμο που σας περιμένει, λίγες μέρες πριν έρθετε;

Spike: Γνωρίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια περνάτε δύσκολα και η εμφάνισή μας στην Αθήνα είναι σε ένδειξη αλληλεγγύης. Το μόνο που ζητάμε είναι να πιείτε μερικές μπύρες και να χορέψετε-πηδήξετε, αυτό θα μας ευχαριστήσει πιο πολύ.

Nancy: Ποια είναι η ιστορία των Partisans τα τελευταία 14 χρόνια που δεν έχουμε δισκογραφικά σας νέα;

Spike: Ποτέ δε κάναμε πολλά gigs, ούτε όταν ήμασταν πιο νέοι, νομίζω αυτό κράτησε τον ενθουσιασμό μας ζωντανό. Τα τελευταία περίπου έχουμε σταθερό line-up, διάστημα μεγαλύτερο από αυτό που περάσαμε με τα αρχικά μέλη. Εγώ και ο Andy ρωτήσαμε την Louise και τον Shark αν ήθελαν να επιστρέψουν, όταν ξεκινήσαμε να ξαναπαίζουμε και αρνήθηκαν. Βέβαια εξακολουθούμε να βρισκόμαστε συχνά και να κάνουμε παρέα. Η Louise εμφανίστηκε σε κάποια λάιβ μέσα στα χρόνια. Είναι φοβερά τώρα με τον Magnus και τον Charlie και αυτή είναι η μπάντα πλέον. Έχουμε τις ίδιες πολιτικές πεποιθήσεις, την ίδια στάση για τα πράγματα και μουσικές επιρροές. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα κυκλοφορήσαμε και κάποια καινούργια κομμάτια διαδικτυακά και ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε σύντομα.

Nancy: Το punk ζει στην Ουαλία;

Spike: Η Ουαλία έχει μια υγιή μουσική σκηνή και η punk σκηνή επηρέασε πολλούς καλλιτέχνες και μπάντες. Στο Κάρντιφ έχουμε μερικές καταπληκτικές μικρές σκηνές και το Μπρίστολ είναι κοντά οπότε πολλές punk μπάντες έρχονται από κει να παίξουν. Οι αγαπημένοι μου αυτή την εποχή είναι οι Caves ενώ οι Future of the Left από το Κάρντιφ έχουν γίνει τοπικοί ήρωες τα τελευταία χρόνια και μάλιστα παίζουν και κομμάτια της προηγούμενης μπάντας του τραγουδιστή των Mclusky. 

 

Caves- Forevero

//

Και για τη συνέχεια έχουμε Call the Cops και Marconcio..

Nancy: Εκτός από τους Call the Cops είστε/ήσασταν σε άλλα σχήματα;

Marconcio: Κατά κάποιο τρόπο, οι Call The Cops είναι το σημείο άφιξης για τους περισσότερους, τωρινά και προηγούμενα μέλη της μπάντας. Η Giulia (μπάσο) έπαιζε στους Neid  για παράδειγμα ενώ παίζει και στους Saturnine ακόμη, ο πρώην μπασίστας ήταν καιρό στους Reprisal στην κιθάρα, ο Ernesto, προηγούμενός μας κιθαρίστας-τραγουδιστής είναι στους Intothebab (τη θέση του έχει πάρει ο Scimmione, ενώ εγώ έπαιζα για δύο δίσκους και αρκετά χρόνια με τους NoWhiteRag.

Nancy: Ετοιμάζεστε για νέα κυκλοφορία;

Marconcio: Ναι, πολύ πρόσφατα ξεκινήσαμε να γράφουμε νέο υλικό..το θέμα είναι ότι παίζουμε πολύ συχνά..

Nancy: Έχετε σκηνοθέτη στα βιντεο-κλιπ σας ή γυρίζετε κάθε φορά την τρέλα της στιγμής;

Marconcio: Πρακτικά εγώ είμαι κινηματογραφιστής, σκηνοθέτησα το πρώτο μας βίντεο ενώ το δεύτερο μαζί με τη φίλη μας και καταπληκτική φωτογράφο Federica Sangiorgi. Η σπουδαία σκηνοθεσία πολλές φορές περιλαμβάνει και το να μπορείς να πιάσεις την τρέλα της στιγμής κάποιες φορές, κατά τη γνώμη μου.

Nancy: Ελλάδα έχετε ξανάρθει;

Marconcio: Ερχόμουν στην Ελλάδα κάθε καλοκαίρι από το 1983 μέχρι το 1994, δηλαδή όταν ήμουν μικρό πλασματάκι, άρεσε πολύ στους γονείς μου, να πηγαίνουμε στη μέση του πουθενά, σε κάποιο νησί, πριν γίνει τουριστικό. Πρόσφατα ήρθα και στην Αθήνα για δύο μέρες και οι φίλοι μου, οι ΟΜΙΧΛΗ, μου έδειξαν λίγο τα Εξάρχεια.

Nancy: Τώρα που περιοδεύετε πολύ με τη μπάντα, πως βλέπετε της Ιταλία, συγκρίνεται τίποτα με την πατρίδα-το σπίτι του καθενός;

Marconcio: Ένα από τα προτερήματα του να είσαι σε punk μπάντα είναι ότι έχεις την ευκαιρία να νιώθεις σπίτι σου, παντού στον κόσμο. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω σπίτι, είναι κάτι που μοιάζει με τη βάση μας όπου φυλάμε τα πράγματά μας και μπορούμε να αράξουμε λίγες μέρες να προετοιμαστούμε για ότι ακολουθεί. 
Η Ιταλία έχει πολλά άσχημα, το δεύτερο καλό όμως, (το πρώτο είναι το φαγητό) είναι ότι αν καταφέρεις να κάνεις μια μπάντα υπαρκτή εδώ, μπορείς να τα καταφέρεις παντού. Αυτό το μέρος καταστρέφει όνειρα, αν μπορέσεις να επιβιώσεις, παίρνεις την πιστοποίηση του άτρωτου. 

 

Εικόνα
viveposter_inexarchia

 
//
 

Vive le Punk Rock Festival 2018

Χώρος
Tres
Ζωοδόχου Πηγής 3, Εξάρχεια

690 790 3093


Εισιτήρια
Διημέρου (16, 17 Φεβρουαρίου)
Early bird 31 ευρώ | Προπώληση 33 ευρώ | Πόρτα 36 ευρώ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
15 Φεβρουαρίου - Bad Tooth
DOLLARS FOR DEADBEATS (Μόναχο)

16 Φεβρουαρίου - Tres

Προπώληση 18 ευρώ | Πόρτα 21 ευρώ

G.B.H. (UK)
SUBHUMANS (UK)
PROJECT YOUTH (TURKEY)
ALLOS KOSMOS (ATHENS, GR)
GREEN GOBLINS (KATERINI, GR)
ANFO (ATHENS, GR)

17 Φεβρουαρίου - Tres

Προπώληση 15 ευρώ | Πόρτα 18 ευρώ

THE PARTISANS (UK)
CALL THE COPS (BOLOGNA, IT)
KNOCK OFF (UK)
BAD MOVIES (THESSALONIKI)
THE OVERJOYED (ATHENS)
THE BEGGAR BELIEF (PAROS, GR)

18 Φεβρουαρίου
Χανγκόβερ μπάρμπεκιου στο Κρητικό Καφενείο Αντέστε

Κρητικό Καφενείο Αντέστε - Κωλέττη 11, Εξάρχεια

Εικόνα

 
ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 20 Απριλίου, επιστρέφουμε στο Solaris για να γνωρίσουμε τον κόσμο του νέου Tomahawk Angel, σε έκδοση μίας από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες κόμικς των ΗΠΑ, της Dark Horse...

think

Μια συζήτηση για την καλλιτεχνική πρωτοβουλία Potential Project και την εικαστική έκθεση “Ενθύμιο” με τους επιμελητές Καρολίνα Αλειφεροπούλου και Δημήτρη Γεωργακόπουλο, στο νεοκλασικό κτήριο της Ανδρέα Μεταξά...

think

Ο Σταύρος Άλλος, μουσικός, τραγουδοποιός, ηχολήπτης και μουσικός παραγωγός, κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο εγχείρημά του σε ελληνικό στίχο, με τίτλο “Για την Νόρα” σε βινύλιο, από τη Rudu Records.

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter