Η έκθεση *cringe* στην HGW std. εξερευνά τη σύγχρονη ψηφιακή μας ύπαρξη

Η έκθεση γιορτάζει τη διασταύρωση, όπου η τέχνη και η τεχνολογία διαπλέκονται για να προσφέρουν νέες προοπτικές στον ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο μας.

 

Η έκθεση *cringe* στην HGW std. μας προσκαλεί να εντρυφήσουμε στον συναρπαστικό κόσμο της ψηφιακής κουλτούρας και πιο συγκεκριμένα στο ίδιο το cringe. Μια έννοια με πολλαπλές προεκτάσεις, κατανοήσεις ταυτόχρονα μια έννοια που έχει καταφέρει να ενώσει διάφορες ταυτότητες ανθρώπων που είναι ετερόκλητες μεταξύ τους.

Το "cringe" έχει γίνει κεντρικό στοιχείο της διαδικτυακής κουλτούρας και η ομώνυμη έκθεση στοχεύει να εξερευνήσει αυτό το σύνθετο και οικουμενικό συναίσθημα. Από εγκαταστάσεις μεικτών μέσων έως καθηλωτική βιντεοτέχνη, η έκθεση φιλοδοξεί να πυροδοτήσει σκέψεις επηρεασμένες από τη σύγχρονη ψηφιακή και φυσική μας ύπαρξη.

Τα έργα των Aram Bartholl, Kristen Leo, Marsunev, Bill Posters & Daniel Howe, Noura Tafeche και Aphrodite HGW, δημιουργούν ένα γνώριμο χάος που ο θεατής καλείται να βάλει σε τάξη για να κατανοήσει σε βάθος την σημερινή του ανθρώπινη ταυτότητα.

Ταυτόχρονα, προσεγγίζουν και επαναπροσδιορίζουν πληθώρα κοινωνικών δυναμικών, προσκαλώντας το κοινό να προσεγγίσει εξίσου κριτικά την ψηφιακή και μη πραγματικότητα που βιώνει.

*cringe* Ομιλίες
Μία προσπάθεια να προσεγγιστούν εμπειρικά τα ζητήματα που η εξερευνά η έκθεση.

Συμμετέχουν:
Alex Mandis Mesic / Alx Lightning | Alexandros Titkov | Dimitris Starakis | Ilias HGW | Socrates Stamatatos | Themis Chalikias
Συντονισμός πάνελ: Eva Dallas

Εικόνα
Hgw std. Cringe Exhibition Μαυρομιχάλη

 

H HGW std.
Είναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) η οποία δημιουργήθηκε για την προώθηση της queer τέχνης και την υποστήριξη των queer καλλιτεχνών. 
Βασικοί πυλώνες είναι: 
-  Η υποστήριξη:                                                                   
Δωρεάν παραχώρηση του εκθεσιακού μας χώρου σε καλλιτέχνες ούτως ώστε να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.  
- Η ενδυνάμωση:                                                     
Διοργάνωση και συντονισμός  ημερίδων, εκδηλώσεων, σεμιναρίων και workshop με σκοπό την ενδυνάμωση των καλλιτεχνών σε τομείς που αφορούν την τέχνη τους.       
- Η έρευνα:                                                             
Υποστήριξη, διεξαγωγή και έκδοση ερευνών και λοιπών συγγραμμάτων με θεματολογία που άπτεται της queer θεωρίας και τέχνης.

//

 

Περισσότερα στη fb σελίδα και στο insta της HGW std.

 

Information

Που
HGW std.
Μαυρομιχάλη 138, Αθήνα
τηλ. 698 238 7394

Πότε
Εγκαίνια: Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, 2023
Διάρκεια: Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου έως Κυριακή 8 Οκτωβρίου, 2023
Ομιλίες: Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, στις 20.30

Είσοδος ελεύθερη
Χώρος προσβάσιμος σε αμαξίδια.

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Η μεγάλη εβδομάδα του βιβλίου από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων μας περιμένει στο βιβλιοπωλείο, με μεγάλες προσφορές σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

local

Newsletter