Οι μεταμεσονύκτιες προβολές επιστρέφουν στην Ααβόρα: "Χαμός στην Τσάιναταουν", του Τζον Κάρπεντερ

Το Midnight Express επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στην Ααβόρα! Μετά από το καλοκαιρινό break στη λειτουργία του κινηματογράφου, ο χειμώνας έρχεται και μαζί του, οι μεταμεσονύκτιες προβολές της Ααβόρας που αγαπήσαμε. Μια ταινία κάθε Σάββατο, από θρυλικές ταινίες των περασμένων ετών, ανατριχιαστικά θρίλερ, scary stuff και παλιά b-movies, θα προβάλλονται στις 00:30 και μας περιμένουν να ζήσουμε βραδιές κινηματογραφικές!

Το καλοκαίρι έχει φτάσει επίσημα στο τέλος του κι εμείς αφήσαμε, μεταξύ των άλλων, τα θερινά σινεμά με τη μπύρα ποτήρι και τις τριανταφυλλιές, για να περάσουμε ξανά στην αγαπημένη αίθουσα του χειμώνα- την Ααβόρα. Και μαζί με τα βελούδινα κόκκινα καθίσματα και τους πολλούς καθρέφτες, έρχονται ξανά, για δεύτερη χρονιά, οι Midnight Express σαββατιάτικες προβολές, για τους νοσταλγούς του μεταμεσονύκτιου σινεμά, του φιλμ και των υπότιτλων σε πολυτονικό. Παίζουν ταινίες παλιές και αγαπημένες, εισπρακτικά επιτυχημένες, εισπρακτικά αποτυχημένες, γνωστές και άγνωστες, που έχουν κάτι να μας πουν. Μια ταινία λοιπόν κάθε Σάββατο, στις 00:30. Α, και stay tuned - μπορεί να προστεθούν και κάποιες Παρασκευές!

Η πρεμιέρα του Midnight Express ξεκινάει δυνατά με την 4η συνεργασία μεταξύ Τζον Κάρπεντερ και Κερτ Ράσελ, μετά τα Elvis (1979), Απόδραση Από Τη Νέα Υόρκη (1981) και H Απειλή (1982). Ένα από τα πιο αγαπημένα b-movies, όπου η κωμωδία μπλέκεται με δράση, βια, μαγικά και πολεμικές τέχνες σε ένα μαγικό αποτέλεσμα! Οι κριτικές και η ανταπόκριση του κοινού στην πρεμιέρα της ταινίας ήταν διχασμένες, με κάποιους να μιλούν για "μια από τις πιο αστείες ταινίες της χρονιάς" και άλλους να την αποδοκιμάζουν. Αποτέλεσε επίσης και το λόγο για τον οποίο ο Κάρπεντερ έληξε τη συνεργασία του με το Χόλλυγουντ και επέστρεψε στην ανεξάρτητη παραγωγή και σκηνοθεσία ταινιών. Ασχέτως πάντως με τις κριτικές, αποτελεί μια από τις ταινίες που έχουν παιχτεί περισσότερο στις τηλεοράσεις των προηγούμενων ετών, και μια νοσταλγική αναφορά στα 80's.  
 
Δείτε ακόμη:
O ιστορικός κινηματογράφος Ααβόρα της Νεάπολης


Σύνοψη
Το φιλμ αφηγείται, σε φρενήρεις ρυθμούς, τις περιπέτειες του Jack Burton στην προσπάθεια του να σώσει την μνηστή του καλύτερου του φίλου που έχει απαχθεί, ερχόμενος αντιμέτωπος με παράξενα πλάσματα, πνεύματα και δαίμονες στην Chinatown του Σαν Φρανσίσκο. Εκεί, καλείται να αναμετρηθεί με έναν μάγο 2.000 ετών που έχει υπό τον έλεγχο του όλη την ευρύτερη περιοχή. Τρόμος, πολεμικές τέχνες και κωμικά punchlines – τι καλύτερο;

Εικόνα

*True story: Ο κακός της υπόθεσης, David Lo Pan, είναι ο χαρακτήρας πάνω στον οποίο βασίστηκε ο σχεδιασμός του διαβολικού Shang Tsung του Mortal Combat.    

Τρέιλερ

Cast & Crew
Σκηνοθεσία: Τζον Κάρπεντερ
Συγγραφείς: Γκάρυ Γκόλντμαν, Ντέιβιντ Ζ. Βάινσταϊν
Πρωταγωνιστούν: Κερτ Ράσελ, Κιμ Κατράλ, Ντένις Νταν



//

Και για όσους έφτασαν μέχρι εδώ, που είμαστε σίγουροι ότι είστε πολλοί, όπως κάθε φορά αναφέρουμε. Τι είναι το "Midnight Express"; Από τη σύντομη και νοσταλγική περιγραφή τους: "Μεταμεσονύχτιες προβολές. Μας λείπουν. Επίσης μας λείπει η φθορα του φιλμ και οι υπότιτλοι σε πολυτονικό (παίζουμε και HD, αν κόπια δεν υπάρχει). Κουβέντα στη κουβέντα, ταινία στη ταινία. Και κάθε μήνα, μία προβολή - έστω, ας ειναι αυτό το αρχικό πλάνο. Εδώ κάνουμε κουβέντα. Αν ξέρετε κόσμο που νοσταλγεί τη φάση, ασχέτως με το αν την έχει ζήσει ή όχι, κάντε τον invite. Αντε, να μαζευόμαστε" 

Θα μάθετε ακόμη περισσότερα εδώ, στο γκρουπ στο facebook.


//

Ινφο

Μεταμεσονύκτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης "Midnight Express"

Που
Κινηματογράφος Ααβόρα

Ιπποκράτους 180, Νεάπολη,
τηλ.2106423271

Πότε 
Αυτό το Σάββατο (προς Κυριακή 24/11), στις 00.30

Χαμός στην Τσάινατάουν (1986)

Εισιτήρια
5 ευρώ


 

Εικόνα


 

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Η μεγάλη εβδομάδα του βιβλίου από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων μας περιμένει στο βιβλιοπωλείο, με μεγάλες προσφορές σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

local

Newsletter