Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων καλούν σε εκδήλωση-συζήτηση στο Πάρκο της Ναυαρίνου: Πανδημία - Νεοφιλελευθερισμός - Αντιστάσεις

Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων διοργανώνουν εκδήλωση-συζήτηση με θέμα "Πανδημία - Νεοφιλελευθερισμός - Αντιστάσεις", τον Ιούλιο, στο αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου των Εξαρχείων.


Οι συνάδελφοι σε [αργή} κίνηση και οι Εκδόσεις των συναδέλφων – Αυτοδιαχειριζόμενη κοινότητα βιβλίου μας προσκαλούν στο αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου σε μια εκδήλωση-συζήτηση με αφετηρία τα όσα ζήσαμε και βιώνουμε με αφορμή την πανδημία.

Αντιμέτωποι με την απανθρωπιά των πολιτικών που υποστήκαμε με πρόσχημα την φροντίδα και την θεραπεία και αναλογιζόμενοι ότι το μέλλον είναι ακόμα χειρότερο, βάζουμε σε συζήτηση ένα ερώτημα που ζητάει απάντηση από χίλιες μεριές: Τι είδους ζωή θέλουμε να ζήσουμε; Σε ποιό κόσμο θέλουμε να ζήσουμε; 

Οι ομιλητές που προσκάλεσαν καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιχειρημάτων της ριζοσπαστικής σκέψης και της κριτικής στην καπιταλιστική αντίληψη της πραγματικότητας:

Ο Βασίλης Μηνακάκης που το βιβλίο του "Μετά την πανδημία covid – 19. Τι είδους κόσμο θέλουμε" κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό από τις εκδόσεις ΚΨΜ. 

Ο Γιώργος Λιερός που το δοκίμιό του "Να τραβήξουμε το φρένο κινδύνου στο τρελό τρένο της προόδου" κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων, σε ηλεκτρονική μορφή στο μέσο της καραντίνας.

Ο Γιάννης Χαμόδρακας εκ μέρους του συλλογικού εγχειρήματος Αντίθεση, για την κατάργηση της μισθωτής εργασίας, του χρήματος και του κράτους -για τον κομμουνισμό, που κατά τη διάρκεια της πανδημίας κυκλοφόρησαν την ανάλυση "Πανδημία: το σημείο έκρηξης της καπιταλιστικής σχέσης;". Μπορείτε επίσης να δείτε και το blog Ξενιστές καταστάσεων για την άρση της πανδημικής αποξένωσης, μια συλλογική μεταφραστική δουλειά πάνω στο θέμα της πανδημίας στην οποία επίσης συμμετείχε.

//

Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων 

Eίναι αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα στο χώρο του βιβλίου. Ξεκίνησε το 2009 ως μια εκδοτική πρωτοβουλία στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής και σταδιακά αυτονομούμενο και διευρυνόμενο μετεξελίχθηκε (το 2012) σε μια αυτοδιαχειριζόμενη κοινότητα για την προώθηση ενός διαφορετικού πολιτισμού και μιας άλλης σχέσης με το βιβλίο, έξω από τη στυγνή λογική της "αγοράς" και του κέρδους, έξω από τα δεσμά της εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης. Ως εκ τούτου, οι Εκδόσεις των Συναδέλφων – Αυτοδιαχειριζόμενη Κοινότητα του Βιβλίου παρότι είναι τύποις μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση λειτουργεί αντιιεραρχικά, χωρίς διευθύνοντες και διευθυνόμενους, αποφασίζει –στο πνεύμα της συναίνεσης– συλλογικά και δεν αποσκοπεί, φυσικά, στο κέρδος και στον πλουτισμό των μελών της αλλά στον ισότιμο και αξιοπρεπή βιοπορισμό τους.

Ωστόσο το εγχείρημα, παρά τις προφανείς πολιτικές διαστάσεις του, δεν είναι αμιγώς πολιτικό. Δεν αποτελούν μια ιδεολογικά συγκροτημένη μονολιθική συλλογικότητα που επιθυμεί να "επιβάλλει" μια συγκεκριμένη συνολική άποψη περί του κοινωνικώς πρακτέου αλλά μια εργασιακή κοινότητα που επιχειρεί εμπράκτως (όπως και άλλες) να μη συνθλιβεί ανάμεσα στις συμπληγάδες της ιδιωτικής οικονομίας και του κρατισμού.
 

//

Ίνφο

Που
Πάρκο Ναυαρίνου
Χαριλάου Τρικούπη και Ζωοδόχου Πηγής, Εξάρχεια

Πότε
Δευτέρα 6 Ιουλίου, 2020
Ώρα: 19.30 - 22.30

 

*Βρείτε εδώ το fb κάλεσμα στη συζήτηση

Εικόνα
eksoseis_synadelfwn_parko_nabarinou_poster_inexarchiagr


Εικόνα

Ακολουθήστε το inExarchia το facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου, οι λαμαρίνες επεκτάθηκαν στην πλατεία – αν ακόμη μπορούμε να τη λέμε πλατεία- Εξαρχείων. Η ανοιχτή συνέλευση «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων» καλεί για συγκέντρωση και πορεία, στις...

local

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter