Οι εκδηλώσεις του Οκτωβρίου στο Χώρο Έκφρασης Zp87 στην Ζωοδόχου Πηγής

Οι μουσικές εκδηλώσεις του Οκτώβρη φέρνουν παραδοσιακές μελωδίες της Μεσογείου, ήχους από την αφρικανική ήπειρο και πρωτότυπες συνθέσεις, στο Zp87, στο 87 της Ζωοδόχου Πηγής. Μεταξύ των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Οκτωβρίου, είναι ο Βαρτάν Αμποβιάν, ο Κωνσταντίνος Σιδηροκαστρίτης, ο Emmanuel Cremer και ο Αντώνης Σκαμνάκης.

Ακολουθεί το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Zp87 για τον Οκτώβριο με χρονολογική σειρά:

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, 21.00
Acoustic project solo, Emmanuel Cremer

Τσέλο, το όργανο που βρίσκεται πιο κοντά στην ανθρώπινη φωνή. Ο τσελίστας Emmanuel Cremer μιλώντας για τη μουσική του:
"Παίζω με αυτές τις φωνές για να κάνουν τους ανθρώπους να ακούσουν και να αισθανθούν ιστορίες ζωής, μικρά ανέκδοτα και μερικές φορές θρύλους. Οι φωνές αλλάζουν για να περιγράψουν τον χώρο που μας περιβάλλει. Κάποιες μπορούν να γίνουν χορός, ζωγραφιές, κινηματογραφικές φιγούρες... Μέσα από το όργανο και υπό την επίδραση των κυμάτων του, θα ήθελα το κοινό αισθάνεται φυσικά και ν’ απολαμβάνει τον δημιουργημένο κόσμο του ήχου".

Εικόνα
e_cremer_inexarchiagr

 

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, 21.00
Κώστας Σιδηροκαστρίτης

Ο Κώστας Σιδηροκαστρίτης με την κιθάρα του θα τραγουδήσει δικά του κομμάτια και θα διασκευάσει άλλα αγαπημένων του μουσικών.

Εικόνα
kostas-sidirokastritis_inexarchia

 

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, 21.00
"Ο επισκέπτης από την Αρμενία..."

Μια φορά και ένα καιρό, ένας μικρούλης επισκέπτης καταφθάνει από τόπο 
μακρινό. Με μια μικρή βαλίτσα για αποσκευή, γεμάτη με μουσικές και τραγούδια. Μαθαίνει να αγαπάει τους ανθρώπους όπως και αν τους λένε, να μην αποδέχεται σύνορα και οτιδήποτε άλλο χωρίζει τους ανθρώπους, και κυρίως, να σέβεται τις παραδόσεις και τα έθιμα του εκάστοτε τόπου που είναι επισκέπτης. Δεν υπάρχει τίποτα το ξένο, υπάρχει το διαφορετικό, το οποίο και είναι το χρώμα της ζωής. Μεγαλώνοντας λοιπόν ο μικρούλης επισκέπτης γεμίζει την παλέτα του με χρώματα από κάθε γωνιά της γης. Στην διαδρομή ανακαλύπτει ότι για να μπορέσει να εκφράσει τα συναισθήματα και τα βιώματα του χρειάζεται νότες, ένα μουσικό όργανο και τέλος να κλείσει τα μάτια του για να περιγράψει αυτά που νιώθει. Σήμερα, ο όχι και τόσο πια μικρούλης επισκέπτης μας, έρχεται να μας παρουσιάσει κάποια από αυτά τα χρώματα τα οποία είναι μάλιστα πάντρεμα πολλές φορές δυο η και περισσότερων χρωμάτων.
Ο Βαρτάν Αμποβιάν που παίζει ντουντούκ, έχοντας στο πλευρό του τον Διονύση Λιβανά στο πιάνο και τον Στέφανο Αθηναίο στα κρουστά παρουσιάζει το νέο του project με τίτλο "Ο επισκέπτης από την Αρμενία...".

Εικόνα
vartan_abovian_inexarchiagr

 

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, 21.00
Peter Jaques & Thomas Meleteas duet

Με αφετηρία την τροπική μουσική παράδοση της ανατολικής Μεσογείου και προορισμό τη σύγχρονη μουσική, ο Peter Jaques και ο Θωμάς Μελετέας στα πνευστά και στο ούτι αντίστοιχα, θα αυτοσχεδιάσουν και θα ερμηνεύσουν από κοινού τις προσωπικές συνθέσεις τους, διαμορφωμένες για ντουέτο.

Εικόνα
tompeter_inexarchiagr



Σάββατο 27 Οκτωβρίου, 21.00.

Viola Da Gamba Loops | Αντώνης Σκαμνάκης

O Αντώνης Σκαμνάκης σε μυσταγωγικό κλίμα, παίζοντας Βιόλα ντα Γκάμπα (ένα μεσαιωνικό όργανο που γνωρίσαμε κάποτε στην ταινία "Όλα τα Πρωινά του Κόσμου") θα μας ταξιδέψει από την Δυτική Αφρική μέχρι την Κρήτη και από τον Marin Marais μέχρι τον Tom Waits. Παράλληλα θα παρουσιάσει δικές του συνθέσεις από θεατρικές παραστάσεις και ταινίες μικρού μήκους που αποτελούν μια νέα προσέγγιση στο τρόπο σύνθεσης για το όργανο αυτό.

Εικόνα
a_skamnakis_inexarchiagr

 
//

Ινφο

Zp87 (Χώρος Τέχνης)
Ζωοδόχου Πηγής 86 - Εξάρχεια, Αθήνα
www.zita-p87.blogspot.com
6980665404

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου, οι λαμαρίνες επεκτάθηκαν στην πλατεία – αν ακόμη μπορούμε να τη λέμε πλατεία- Εξαρχείων. Η ανοιχτή συνέλευση «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων» καλεί για συγκέντρωση και πορεία, στις...

local

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter