O Φρέντυ Κρούγκερ θα...στοιχειώσει την οθόνη της Ααβόρας για μία μεταμεσονύκτια προβολή

Η ταινία που χαράχτηκε στη συνείδηση των φίλων του σινεμά -και όχι μόνο-, ως μια από τις πιο κλασικές ταινίες τρόμου όλων των εποχών, ο "Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες", για μια μεταμεσονύκτια προβολή στην Ααβόρα. Ετοιμαστείτε για την απόλυτη αναβίωση του εφιαλτικού καταδιώκτη των ονείρων , Φρέντυ Κρούγκερ, σε μια ανατριχιαστική βραδιά, γιατί....οne, two, Freddy is coming for you!

Μια ομάδα εφήβων δέχονται επιθέσεις από έναν βάναυσο δολοφόνο που σκοτώνει τα θύματά του μέσα στα όνειρά τους. Το «A Nightmare On Elm Street» κατάφερε να δώσει υπερφυσική χροιά στην κατηγορία των slashers και οι ιδέες του Craven με τις οποίες εμπλουτίζει τη μεταφυσική/ονειρική προβληματική του φιλμ καθιερώθηκαν αστραπιαία ως κλασικές στις συνειδήσεις των φίλων του τρόμου. Σκηνές όπως αυτή όπου τα λευκοντυμένα κοριτσάκια που παίζοντας σκοινάκι λένε το γνωστό τραγουδάκι με «κανόνες» προφύλαξης έναντι στο Freddy, συνιστούν άλλο ένα έξοχο δείγμα της ευρηματικότητας του Craven. Σε κάθε περίπτωση το «A Nightmare On Elm Street» αποτελεί μια ιστορική ταινία τρόμου που δεν θα χάσει την σπουδαιότητά της όσα χρόνια κι αν περάσουν αφού είναι βαθιά ριζωμένη ως «κλασική» στις συνειδήσεις του κόσμου.

*περιγραφή από το facebook event της εκδήλωσης


Tρέιλερ


Σύνοψη
Οι έφηβοι Νάνσυ, Κουέντιν, Κρις, Tζες και Ντιν είναι φίλοι και γείτονες. Ξαφνικά, αρχίζουν να βλέπουν τον ίδιο εφιάλτη, με έναν παραμορφωμένο άντρα, ντυμένο με φθαρμένο πουλόβερ και γάντια με μαχαίρια. Ο περίεργος αυτός άντρας, που ακούει στο όνομα Φρέντυ, τους τρομκρατεί στα όνειρά τους, και η μόνη λύση είναι να ξυπνήσουν αμέσως. Όταν όμως το ένα μέλος της παρέας πεθαίνει στον ύπνο του από τον Φρέντυ, η παρέα συνειδητοποιεί πως ότι συμβαίνει στον ύπνο τους είναι πραγματικό, και ο μόνος τρόπος να μείνουν ζωντανοί είναι να μείνουν ξύπνιοι...


Δείτε ακόμη:
O κινηματογράφος Ααβόρα της Νεάπολης

Εικόνα


 
Cast & Crew
Σκηνοθεσία / Σενάριο: Wes Craven
Πρωταγωνιστούν: Heather Langenkamp, Robert Englund, John Saxon, Johnny Depp
Διάρκεια: 90
 

//

Και για όσους έφτασαν μέχρι εδώ, που είμαστε σίγουροι ότι είστε πολλοί, όπως κάθε φορά αναφέρουμε. Τι είναι το "Midnight Express"; Από τη σύντομη και νοσταλγική περιγραφή τους: "
Μεταμεσονύχτιες προβολές. Μας λείπουν. Επίσης μας λείπει η φθορα του φιλμ και οι υπότιτλοι σε πολυτονικό (παίζουμε και HD, αν κόπια δεν υπάρχει). Κουβέντα στη κουβέντα, ταινία στη ταινία. Και κάθε μήνα, μία προβολή - έστω, ας ειναι αυτό το αρχικό πλάνο. Εδώ κάνουμε κουβέντα. Αν ξέρετε κόσμο που νοσταλγεί τη φάση, ασχέτως με το αν την έχει ζήσει ή όχι, κάντε τον invite. Αντε, να μαζευόμαστε" 

Θα μάθετε ακόμη περισσότερα εδώ, στο γκρουπ στο facebook.


//

Ινφο

Μεταμεσονύκτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης "Midnight Express"

Που
Κινηματογράφος Ααβόρα

Ιπποκράτους 180, Νεάπολη,
τηλ.2106423271

Πότε
Παρασκευή 29 Μαρτίου, μετά τα μεσάνυχτα στις 00.30

Εισιτήρια
5 ευρώ


 

Εικόνα


 

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Η μεγάλη εβδομάδα του βιβλίου από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων μας περιμένει στο βιβλιοπωλείο, με μεγάλες προσφορές σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

local

Newsletter