Ντόπιες αγορές - Ψωνίζουμε στις γειτονιές μας και στηρίζουμε τα μικρά καταστήματα

Δωράκια από τους δικούς μας ανθρώπους για .. δικούς μας ανθρώπους! Ψωνίζουμε κα στηρίζουμε μικρά και τοπικά, άλλωστε στη γειτονιά μας, στα Εξάρχεια, υπάρχουν τα πάντα / Μέρος δεύτερο, ρούχα που ταιριάζουν στο στυλ μας, παιδικά παιχνίδια, αξεσουάρ, είδη δώρων και αντικείμενα για το σπίτι μέχρι και για τα κατοικίδιά μας.

Τα Εξάρχεια παραμένουν μια γειτονιά με τους μπακάληδες, τα ξυλουργεία και τα ανθοπωλεία, με τις εκδόσεις, τα τυπογραφεία και τα σταθερά σημεία πολιτισμού και με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους που την επέλεξαν για τα μικρά τους καταστήματα, τα εγχειρήματα και τα πρότζεκτ που στήσανε εδώ. 
 
Μετά το πρώτο μας αφιέρωμα "Shop small & Support the Locals" που ήταν αφιέρωμένο στις τέχνες και τις μουσικές, ακολουθεί το δεύτερο και τελευταίο για τον Δεκέμβριο. Ντόπιες αγορές!

Δώρα κλασικά ή δώρα από τις αντεργκράουντ κουλτούρες της πόλης, μια βόλτα στη γειτονιά μας για να στηρίξουμε τη μοναδική ταυτότητά της. Το να αγοράζουμε τοπικά είναι μια πράξη στήριξης στην τοπική κοινότητα και άλλωστε η αγορά των Εξαρχείων και της Νεάπολης έχει οτιδήποτε χρειαζόμαστε.

Γνωρίστε παρακάτω μερικά ντόπια καταστήματα και ανακαλύψτε αυτά και πολλά περισσότερα στις δικές σας βόλτες. Δεν ξεχνάμε ότι ωραίο δωράκι είναι και τα ημερολόγια που θα βρούμε σε κοινωνικούς χώρους, αντικείμενα σε αλληλέγγυα παζάρια δρόμου, δημιουργίες από ανεξάρτητους χειροτέχνες και διάφορα μικρά αντικείμενα με μεγάλη ψυχή.

//Διαβάστε ακόμη: Μέρος 1ο - Arts & Crafts. Ψωνίζουμε στις γειτονιές μας και στηρίζουμε τα μικρά καταστήματα 
 

 

Μέρος 2ο - Ντόπιες Αγορές

 

Ηotsy Totsy | Vintage & Second Hand Ρούχα
Ιπποκράτους 77, Εξάρχεια

Facebook - Instagram
 

Στο σαφάρι με τα vintage & second hand στα Εξάρχεια η στάση στην Ιπποκράτους στο Hotsy Totsy και τη μπουτίκ της Χριστιάννας επιβάλλεται! Αληθινή και απόλυτα αυθεντική rock and roll & vintage αισθητική, μπόλικη ολντσκουλάδικη διάθεση και επιλεγμένες μία-μία ενδυματολογικές προτάσεις σε ανδρικό, γυναικείο και unisex vintage ντύσιμο, κομμάτια από άλλες δεκαετίες. Η Χριστιάνα, εκτός από μεγάλη αγάπη για το αντικείμενο, έχει ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στην ποιότητα και την κατασκευή των ρούχων και στη συλλογή του Hotsy Totsy θα ανακαλύψεις μοναδικά και καλοραμμένα κομμάτια για να φοράς για καιρό. Ένα καθιερωμένο πια σημείο αφιερωμένο στο ρετρό, στις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά για να δωρίσεις ή να φορέσεις κάτι διαχρονικό. Γιατί ιστορίες αφηγούνται όχι μόνο τα χειροποίητα κοσμήματα, που πρόσφατα είπαμε σε μία από τις βόλτες μας, αλλά και τα ρούχα! Ιστορίες που θέλουμε να μάθουμε και να ξανα-ζήσουμε!

Εικόνα
Hotsy Totsy Ιπποκράτους Second Hand Vintage Ρούχα

 

Εικόνα
Hotsy Totsy Ιπποκράτους Second Hand Vintage Ρούχα

 

 

Μουσούδα | Pet Shop
Εμμανουήλ Μπενάκη 102, Εξάρχεια

Facebook Instagram
 

Μια “Μουσούδα” για όλες τις μουσούδες της γειτονιάς! Το pet shop της Μαριάννας στη γωνία της Ερεσού με την Μπενάκη για να αγοράσουμε εκτός από τα απαραίτητα καθημερινά για τους τετράποδους φίλους μας και δώρα για τα γατόσκυλα των φίλων/δων μας ή ένα παιχνίδι για τα μικρά και αγαπημένα ζωάκια μας. Εδώ εκτός από τροφές, άμμους, λιχουδιές και ό,τι άλλο χρειάζονται, βρίσκουμε αξεσουάρ και παιχνίδια για να χαρούμε περνώντας χρόνο μαζί τους και εποχιακά χαριτωμένα δωράκια και treats. Επίσης, εδώ θα βρούμε αντικείμενα από τις τοπικές φιλοζωικές ομάδες όπως τα “Αδέσποτα Εξάρχεια”, καλές συμβουλές και φανταστική μουσική. Ντόπιο μαγαζάκι με πραγματική αγάπη για τα ζώα και τον άνθρωπο.

Εικόνα
Μουσούδα Pet Shop Είδη για κατοικίδια Σκύλος Γάτα

 

Εικόνα
Μουσούδα Pet Shop Είδη για κατοικίδια Σκύλος Γάτα

 

 

Elephanducky | Παιχνίδια & Βρεφικά είδη
Ιπποκράτους 186, Νεάπολη Εξαρχείων

Eshop - Facebook - Instagram

Τα μικρά Εξαρχειωτόπουλα αλλά και τα μεγάλα, γονείς και όσες και όσοι Αθηναίοι αναζητούν παιχνίδια, βρεφικά είδη, διακοσμητικά, παιδικές εκδόσεις, σχολικά και δώρα για μαμάδες, μπεμπάκια και παιδιά. Στο Elephanducky ψηλά στην Ιπποκράτους, η νηπιαγωγός και πλέον γειτόνισσα, Ελπίδα επιλέγει παιχνίδια οικολογικά, παιχνίδια για τη σχέση με τη φύση, για τη διαφορετικότητα. Στο φυσικό κατάστημα, στο μοντέρνο παιχνιδάδικο της γειτονιάς, θα βρούμε όλα τα δώρα για τα παιδιά, τα ανίψια, τα εγγόνια και τα βαφτιστήρια και θα στηρίξουμε μία μικρή επιχείρηση που στήθηκε με αγάπη και πολύ πείσμα, μακριά από τη μαζική κατανάλωση και την τρέλα των μεγάλων καταστημάτων.

Εικόνα
Elephanducky Βρεφικά είδη Παιχνίδια Δώρα Παιδιά

 

Εικόνα
Elephanducky

 

 

Pera & Pera Fashion
Θεμιστοκλέους 44, Εξάρχεια

Eshop - Pera Fashion - Facebook Instagram

Από τα παλαιότερα και σταθερά σημεία στα Εξάρχεια για εναλλακτικό ντύσιμο και χειροποίητο ρούχο. Η Ασπασία φέρνει μοναδικά υφάσματα ειδικά για το Pera από την Κωνσταντινούπολη και την Ανατολή. Φτιάχνει στο χέρι ρούχα ανδρικά και γυναικεία που σίγουρα δεν θα τα βρεις αλλού. Η Θεμιστοκλέους 44 μετράει πάνω από δύο δεκαετίες στη γειτονιά και εκτός από τα ιδιαίτερα ρούχα θα βρεις μία τεράστια γκάμα από αξεσουάρ της σειράς Pera Fashion. Τσάντες, καπνοθήκες, πορτοφόλια και πολλά σχέδια σε κάλτσες θα σου λύσουν τα χέρια για τα δώρα των εορτών αλλά και για κάθε περίσταση. Ένα κατάστημα προσιτό και λόκαλ, με φιλική διάθεση και πολύχρονη εμπειρία.  

Εικόνα
Pera Ρούχα Αξεσουάρ Μόδα Χειροποίητο
Εικόνα
Pera Ρούχα Αξεσουάρ Μόδα Χειροποίητο

 

 

 

Yesterday's Bread | Vintage & Second hand Ρούχα
Καλλιδρομίου 87-89
Καλλιδρομίου 2 & Ιουστινιανού 

Εshop - Facebook - Instagram

Για πάνω από 25 χρόνια το Yesterday's Bread ντύνει με second hand και vintage ρούχα, από διαφορετικές δεκαετίες, τους Αθηναίους και τις Αθηναίες. Πρωτοπόρο και γεννημένο από την αθηναϊκή αλτερνατίβα που καθόρισε την ταυτότητα των τελευταίων δεκαετιών στα Εξάρχεια φροντίζει για το ποιοτικό, προσιτό και απολύτως αυθεντικό ντύσιμό μας. Εδώ βρίσκουμε τα ρούχα μας για προσωπικό στυλ και brands σε τιμές που δύσκολα θα βρούμε αλλού. Γυναικεία ανδρικά και unisex για κάθε ώρα και κάθε περίσταση, φορέματα, φούστες, παντελόνια, μπουφάν και αντιανεμικά και πολλά άλλα Από αθλητικά και κάζουαλ μέχρι παγιέτες και βινύλ και κιμονό -γυναικεία, ανδρικά και unisex- μία βόλτα από την Καλλιδρομίου αξίζει για δώρα και μοναδικά κομμάτια στην ντουλάπα μας.

Εικόνα
Yesterdays Bread Second Hand Ρούχα Vintage

 

Εικόνα
Yesterdays Bread Second Hand Ρούχα Vintage

 

 

 

Full Moon | Rock and Music Fashion 
Κατάστημα Εξαρχείων: Θεμιστοκλέους 42

Eshop | Facebook | Instagram

Το απόλυτο rock, punk, goth και underground κατάστημα με αυθεντικό μουσικό merchandise, τεράστια ποικιλία σε ροκ και εναλλακτικό ντύσιμο. Πρωτοπόρο και διαφορετικό με αποκλειστική διάθεση σε μουσικό ρούχο και διαφορετικές προτάσεις στο ντύσιμο. Στην κατάστημα της Θεμιστοκλέους, κάνουμε στάση για πάνω από 25 χρόνια στο Full Moon (πρώην Menios) για να βρούμε το tshirt της αγαπημένης μας μπάντας, σκοτεινές και γκοθιάρικες προτάσεις και brands αλλά και μια τεράστια ποικιλία από αντικείμενα, ρούχα και αξεσουάρ από την ποπ κουλτούρα που μας αρέσει και πραγματικά διαφορετικές προτάσεις για το στυλ, τα δώρα μας και το ντύσιμό μας.

Εικόνα
Full Moon Ρούχα

 

Εικόνα
Full Moon | Rock and Music Fashion 

 

 

 

Βirdcage | Vintage & Second Hand Ρούχα
Στουρνάρη 43, Εξάρχεια
Instagram

Η vintage και second hand boutique της οδού Στουρνάρη που θα βρεις εκτός από μία εξαιρετική συλλογή από τα 1970s έως τα 1990s και την Τίνα, το χαρούμενο κορίτσι που μεγάλωσε στα Εξάρχεια. Μέσα από το project και το κατάστημα του Birdcage η ενδυματολόγος γειτόνισσα θέλει να μας ντύνει ξεχωριστά και παράλληλα να συνεισφέρει σε μια οικολογική σκέψη γύρω από το ντύσιμό μας. Εδώ θα βρεις φορέματα, πανωφόρια, παντελόνια, φούστες, ζώνες, παπούτσια, πουκάμισα, 90s t-shirts αλλά και μικρά δωράκια από λοκάλ χειροποίητες παραγωγές και μικρά brands. Κάνε μια βόλτα απέναντι από το Πολυτεχνείο και διάλεξε το επόμενο σου ντύσιμό ή ένα ξεχωριστό δωράκι.

Εικόνα
Birdcage Στουρνάρη

 

Εικόνα
Birdcage Στουρνάρη

 

 

 

ΑΣΤΡΑΚΡΕΜ | Ρούχα & Αξεσουάρ
Εμμανουήλ Μπενάκη 88
Facebook | Instagram
 

Μια αναγραμματισμένη κρεμάστρα που έγινε Άστρακρεμ. Η Στεφανία διαλέγει, ράβει και προσφέρει μία προσεγμένη γκάμα από ρούχα, χειροποίητα και ιδιαίτερα καθημερινά αξεσουάρ αλλά και χρηστικά αντικείμενα όπως κεραμικά και ντυμένες στο χέρι θερμοφόρες. Εξαιρετικής ποιότητας και αισθητικής πουκάμισα, φορέματα και πανωφόρια, μαντίλια, κασκόλ και μεγάλη ποικιλία σε ζωηρές κάλτσες και σκραντσις για τα μαλλιά και άλλα. Όλα στο κυματιστό κτίριο της Μπενάκη, σ’ ένα κουκλίστικο τοπικό κατάστημα. Η Στεφανία σε κερδίζει αμέσως με το χιούμορ και τη ζεστασιά της και σίγουρα εδώ θα ανακαλύψεις ένα τοπικό κατάστημα που θα γίνει στέκι σου. Πέρνα μια βόλτα να γνωρίσεις τη γειτόνισσα και να πάρεις κάτι που θα κρατήσει!

Εικόνα
Άστρακρεμ
Εικόνα
Άστρακρεμ

 

 

 

Έβδομη Αίσθηση | Είδη Δώρων
Χαριλάου Τρικούπη 77
Facebook | Instagram

Στο 77 της Χαρίλαου Τρικούπη. Ο κόσμος του παραμυθιού και της μαγείας των Χριστουγέννων. Εκεί που τα στολίδια από παραμύθια κλασικά χορεύουν τις νύχτες και ζωντανεύουν στα κρυφά. Εκεί που θα βρείτε όλα τα δώρα που έφερε ο Αη Βασίλης και τα απόθεσε στα πόδια σας. Εκεί που θα βρείτε και τα πιο καλόγουστα δώρα για το σπίτι σας και τους φίλους σας. Εδώ θα βρείτε ένα άλλο Mondus Viventi!

Εικόνα
Έβδομη Αίσθηση
Εικόνα
Έβδομη Αίσθηση

 

 

 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Η μεγάλη εβδομάδα του βιβλίου από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων μας περιμένει στο βιβλιοπωλείο, με μεγάλες προσφορές σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

local

Newsletter