Μουσικές εκδηλώσεις τον Απρίλιο στον χώρο Zp87 στα Εξάρχεια - είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά

Πλήθος μουσικών εκδηλώσεων με παραδοσιακά, ρεμπέτικα και πρωτότυπες συνθέσεις, στο Zp87, στο 87 της Ζωοδόχου Πηγής. Μεταξύ των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Απριλίου, είναι ο Νίκος Ανδρίκος, οι Αntimamalo trio, ο Γιώργος Σμακ και ο Αντώνης Απέργης.

Ακολουθεί το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Zp87 για τον Απρίλη αναλυτικά και με χρονολογική σειρά: 
 

Σάββατο 14 Απριλίου, στις 9.00μ.μ.
Αφιέρωμα στον Charlie Haden

Ο Κώστας Γιαξόγλου στο πιάνο, ο Χρυσόστομος Μπουκάλης στο κοντραμπάσο και ο Νίκος Σιδηροκαστρίτης στα τύμπανα, συναντιούνται, σε ένα αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικό της τζαζ, συνθέτη, bandleader και κοντραμπασίστα Charlie Haden. Κομμάτια του ίδιου του συνθέτη, jazz standards αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις του τρίο, που απηχούν το σύμπαν του Haden.

Εικόνα
charliehadentribute_inexarchia

 

Πέμπτη 19 Απριλίου, στις 9.00μ.μ.
''Viola Da Gamba Loops'' - Αντώνης Σκαμνάκης

O Αντώνης Σκαμνάκης θα παρουσιάσει το νέο του πρότζεκτ Viola Da Gamba Loops, με συνθέσεις του από το θέατρο και τον κινηματογράφο, αλλά και διασκευές κομματιών από τη Δυτική Αφρική, την Κρήτη και τη σύγχρονη μουσική καθώς και μεσαιωνικά κομμάτια από το ρεπρετόριο του οργάνου. Δυο βιόλες κι ένα loop-machine θα ενορχηστρώνουν το κάθε κομμάτι.

Εικόνα
Viola-da-gamba-loops_inexarchia

 

Παρασκευή 20 Απριλίου,  στις 9.00μ.μ.
Martha Mayroidi Quartet

Ακουστικό Κουαρτέτο Τραγούδια και οργανικοί σκοποί από την Μικρά Ασία, το Ανατολικό Αιγαίο, την Θράκη και την Μακεδονία. Η Μάρθα Μαυροειδή στο πολίτικο λαούτο και τη φωνή, ο Στρατής Ψαραδέλλης στην πολίτικη λύρα, ο Γιώργος Βεντουρής στο κοντραμπάσο και ο Βαγγέλης Καρίπης στα κρουστά.

Εικόνα
marthamavroeidi_inexarchia

 

Κυριακή 22 Απριλίου, στις 7:00μ.μ.
Θοδωρής Ζιάρκας και Ντίνος Μάνος 

Τα κοντραμπάσα των δύο μουσικών σμίγουν για πρώτη φορά, εξερευνώντας ηχητικά τοπία και καινοτόμους τρόπους παιξίματος.

Εικόνα
manos-ziarkas_inexarchia

Thodoris Ziarkas' page


Κυριακή 22 Απριλίου, στις 9:00μ.μ. 
Νίκος Ανδρίκος, συναυλία Λόγιας Οθωμανοτουρκικής μουσικής

Στη συναυλία θα αποδοθούν κατά βάσει συνθέσεις του Νίκου Ανδρίκου τόσο από τον πρώτο του δίσκο Motivasyon όσο και από τη νέα του δισκογραφική δουλειά SEDEF, η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Τουρκία από την KALAN MÜZİK. Το εν λόγω υλικό ουσιαστικά ακολουθεί φωνητικές συνθετικές φόρμες, όπως π. χ Şarkı, Kanto, Gazel, μέσω της χρήσης τόσο τουρκικού όσο και ελληνικού στίχου.

Παράλληλα, θα εκτελεστούν οργανικές συνθέσεις του Νίκου Ανδρίκου, καθώς και αντίστοιχες επώνυμες από τον χώρο της Λόγιας Οθωμανοτουρκικής μουσικής του 20ού αιώνα.

Ταξιάρχης Γεωργούλης: ούτι, yaylı tanbur | Νεκτάριος Σταματέλος: νέυ |
Στρατής Σκουρκέας: κρουστά | Νίκος Ανδρίκος: φωνή, λάφτα, τανμπούρ

Εικόνα
nikosandrikos_inexarchia

 

Τετάρτη 25 Απριλίου, στις 9:00μ.μ.
Τρίαινες ερωτοτροπούν στο τρίτο μάτι


Μία ψυχεδελική μουσικοποιητική παράσταση σε μουσική του Johannes Brahms(1833-1897) op.113 για μία φλογέρα και ένα πετάλι.

Το αυθεντικό έργο του Brahms περιλαμβάνει 13 τρίφωνους και τετράφωνους κανόνες* γραμμένους για χορωδία. Θα διασκευαστούν 10 απ’ αυτούς με μία φλογέρα και ένα πετάλι όπου θα "λουπάρει" τις μελωδίες ζωντανά. Κάθε κανόνας ολοκληρώνεται με θεατρική ερμηνεία ποιήματος. Η μουσική της παράστασης μας παραπέμπει στον ερχομό αγγέλων, νεράιδων, ξωτικών και άλλων μυθικών πλασμάτων, στον ξύπνιο μας και σε απόλυτη νηφαλιότητα. Tα ποιήματα ή αλλιώς "συνθέσεις λέξεων" μας μιλούν για την υγιή τρέλα, το συνειδητό παραλογισμό και την αναζήτηση της αλήθειας.

Εικόνα
triaines-inexarchia

 
*Κανόνας= Μουσική σύνθεση (πολυφωνία) όπου επαναλαμβάνεται η ίδια μελωδία σε διαφορετικούς χρόνους του μέτρου.
Σύλληψη ιδέας, ποίησης και εκτέλεση: Γιώργος Σμακ.

 

 
Πέμπτη 26 Απριλίου, στις 9:00μ.μ.

παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας και της Τουρκίας

Το νεοσύστατο σχήμα έχει αναφορά στην έθνικ μουσική με επιρροές από την παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας αλλά και της Τουρκίας.

Μάνος Χριστοδούλου: κανονάκι | Γιώργο Παπιώτη: ούτι, κρουστά, φωνή |
Κώστας Τσαρούχης: κοντραμπάσο | Χρήστος Ψαρομήλιγκος: βιολί | Στρατής Σκουρκέας: κρουστά

Εικόνα
traditionalmusic_inexarchia


 

Παρασκευή 27 Απριλίου, στις 9.00μ.μ. 
Antimamalo trio


Οι Αntimamalo trio σε ένα μουσικό πρόγραμμα με ρεμπέτικα και μικρασιάτικα κομμάτια. Ακορντεόν, λαούτο, μπουζούκι, σαντούρι και φωνές συνεργάζονται και δημιουργούν ένα ταξίδι τριών δεκαετιών (1920-1950) από το "Χαρικλάκι" και τη "Γκαρσόνα", μέχρι την "Περσεφόνη" και την "Πεντάμορφη".

Σταθάκη Κατερίνα: ακορντεόν, τραγούδι | Σταθάκης Νικόλας: σαντούρι, τραγούδι | Σταθάκης Παναγιώτης: λαούτο, μπουζούκι, τραγούδι

Εικόνα
antimamalo-trio-annagkika_inexarchia

Photo: Anna Gkika
 

Σάββατο 28 Απριλίου, στις 9.00μ.μ.
Αντώνης Απέργης

Ο Αντώνης Απέργης παίζει τις μουσικές του με τη γλαφυρότητα του τρίο, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο, διαφορετικό ήχο και οπτική...

Αντώνης Απέργης: κιθάρα | Άγγελος Πολυχρόνου: κρουστά | Γιώργος Βεντουρής: κοντραμπάσο

// 

ινφο
 

Zp87 (Χώρος Τέχνης)
Ζωοδόχου Πηγής 86 - Εξάρχεια, Αθήνα

www.zita-p87.blogspot.com
6980665404

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το φιλοζωικό μπαζάρ που διοργανώνει η ομάδα "Αδέσποτα Εξάρχεια" στην πλατεία Εξαρχείων, με βίγκαν φαγητά και γλυκά, αλλά και λαμπάδες, ρούχα, τσάντες, χειροποίητα αντικείμενα, κοσμήματα, βιβλία και είδη δώρων...

local

Με συνέπεια και αφοσίωση στο D.I.Y. ήθος και την ελευθεριακή κουλτούρα, θέτοντας ως βασικό άξονα τις αξίες της συμμετοχικότητας, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, η μουσική ομάδα του Punk Against...

local

Η ζωή και το έργο της θρυλικής Frida Kahlo ξαναζωντανεύει μέσα από την παράσταση του Ανδρέα Ζαφείρη και την Θεατρική Ομάδα 2510.

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter