Το Midnight Express μεταφέρεται στη Ριβιέρα και φέρνει το κλασικό sci-fi horror film "Body Snatchers" / μεταμεσονύκτια προβολή

H Ααβόρα της οδού Ιπποκράτους έκλεισε προσωρινά για το καλοκαίρι, όπως και κάθε χρόνο, όμως οι αγαπημένες τρομακτικές μεταμεσονύκτιες προβολές Midnight Express μεταφέρονται στην Ριβιέρα.

Προβολές, μεταμεσονύκτιες!

Τα Σάββατα του τρόμου, με παλιά κλασικά horror films, συνεχίζονται κανονικά, με 5 προβολές στη Ριβιέρα, κάτω από το θερινό σεληνόφως (μπρρ!). Η κινηματογραφική λέσχη Midnight Express συνεχίζει λοιπόν ακάθεκτη, προβάλλοντας σε διαφορετικό περιβάλλον, στο θερινό σινεμά Ριβιέρα της οδού Βαλτετσίου, και μας προσκαλεί στην πρώτη προβολή, σε υπαίθριο χώρο για φέτος, μιας από τις πλέον καλτ ταινίες επιστημονικής φαντασίας/τρόμου, το Invasion of the Body Snatchers του 1956! 

 

Εικόνα
Ριβιέρα

 

Body Snatchers του Don Siegel
Ταινία πρώτη, το Σάββατο 9/6 στη 01.00 μετά τα μεσάνυχτα


Σάντα Μίρα, Καλιφόρνια, 1956. Μια φανταστική πόλη έρχεται αντιμέτωπη με μια ύπουλη εξωγήινη απειλή: εξωγήινοι σπόροι έχουν πέσει στη γη και φυτρώνουν, παράγοντας ομοιώματα των ανθρώπων στα σπίτια των οποίων βρίσκονται, τα οποία παίρνουν τη θέση των ιδιοκτητών. Η μόνη τους διαφορά; Τα εξωγήινα πλάσματα δεν έχουν την ικανότητα συναισθήματος. Ένα κλασικό και αγαπημένο horror film του '56, με φιλμ νουάρ επιρροές, σε ασπρόμαυρη εικόνα και πλήρως αποκατεστημένη κόπια!

Για όσους δεν γνωρίζουν την ταινία, είναι βασισμένη στο sci-fi μυθιστόρημα του Jack Finney (1954), με τίτλο The Body Snatchers. Γυρισμένη σε Superscope, που, σε σχέση με το 35 mm φιλμ δίνει μεγαλύτερη εικόνα, αποτελεί πλέον μια από τις πιο κλασικές και καλτ ταινίες που συνδυάζουν επιστημονική φαντασία και τρόμο, ακόμα και αν γυρίστηκε πάνω απο 60 χρόνια πριν. Με ελάχιστα εφέ, σασπένς που χτίζεται σταδιακά και χωρίς τη βοήθεια τεράτων και σπλάτερ, σκηνοθετήθηκε από τον βραβευμένο Don Siegel, και, από το 1956 μέχρι και σήμερα, έχουν γυριστεί άλλα 3 remake. 
 

Εικόνα
invasion of the body snatchers inexarchia 18



 
Aν και φαινομενικά αποτελεί ένα δυνατό sci-fi/horror film, το Invasion of the Body Snatchers ερμηνεύτηκε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και του αποδώθηκε μια ερμηνεία κυρίως πολιτική: η επικρατέστερη θεωρία είναι πως ουσιαστικά, κατηγορεί το μακαρθισμό και την αμερικανική κοινωνία για την άγνοιά της απέναντι στους κινδύνους του. Οι πρακτικές που ήταν απόρροια του τρόμου που υπήρχε για τoν κομμουνισμό τη δεκαετία '40 με '50 (Red Scare), ο κονφορμισμός του κοινού απέναντι σε ακραίες αντικομμουνιστικές πρακτικές και ιδεολογίες και ο αποκλεισμός και πολλών καλλιτεχνών του Χόλλυγουντ που θεωρήθηκαν φιλοκομμουνιστές, πιθανόν αποτελούν τη βασική αλληγορία της ταινίας. 

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης, Don Siegel, επιβεβαίωσε πως η ταινία έχει αλληγορικό χαρακτήρα, όχι όμως αμιγώς πολιτικό, δηλώνοντας πως "ο κόσμος έχει γεμίσει από ανθρώπους χωρίς αισθήματα, χωρίς ενδιαφέρον για οτιδήποτε καλλιτεχνικό ή πνευματικό. Ήθελα να δείξω αυτό- βέβαια και συνδέεται άμεσα με τον απολυταρχισμό και με τον Μακάρθυ, αλλά δεν θέλω να κάνω κήρυγμα, οι ταινίες έχουν σαν κύριο σκοπό τη διασκέδαση". 


Σύνοψη

Στην πόλη της Σάντα Μίρα, Καλιφόρνια, οι κάτοικοι αρχίζουν να εμφανίζουν συμπτώματα παράνοιας, αφού πιστεύουν πως οι φίλοι και συγγενείς τους έχουν αντικατασταθεί από σφετεριστές που απλά τους μοιάζουν. Ο γιατρός της περιοχής, Dr. Miles, αρχίζει σιγά σιγά να υποπτεύεται πως οι ασθενείς του ίσως να μην πάσχουν από ψυχιατρική διαταραχή, αλλά ίσως να συμβαίνει κάτι περίεργο στην πόλη. Όταν σε κάποια σπίτια, παράξενα φυτά παράγουν, όχι άνθη ή καρπούς, αλλά replicas των ιδιοκτητών τους και μετά τους αντικαθιστούν, η απάντηση είναι πλέον ξεκάθαρη: η εξωγήινη εισβολή έχει αρχίσει...
 


Τρέιλερ


//

Και για όσους έφτασαν μέχρι εδώ, που είμαστε σίγουροι ότι είστε πολλοί, όπως κάθε φορά αναφέρουμε. Τι είναι το "Midnight Express"; Από τη σύντομη και νοσταλγική περιγραφή τους: "Μεταμεσονύχτιες προβολές. Μας λείπουν. Επίσης μας λείπει η φθορα του φιλμ και οι υπότιτλοι σε πολυτονικό (παίζουμε και HD, αν κόπια δεν υπάρχει). Κουβέντα στη κουβέντα, ταινία στη ταινία. Και κάθε μήνα, μία προβολή - έστω, ας ειναι αυτό το αρχικό πλάνο. Εδώ κάνουμε κουβέντα. Αν ξέρετε κόσμο που νοσταλγεί τη φάση, ασχέτως με το αν την έχει ζήσει ή όχι, κάντε τον invite. Αντε, να μαζευόμαστε" 

Θα μάθετε ακόμη περισσότερα εδώ, στο γκρουπ στο facebook.


//

Ινφο

Μεταμεσονύκτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης "Midnight Express"

Που
Κινηματογράφος Ριβιέρα

Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια
τηλ. 210 
384 4827

Πότε 
9 Ιουνίου
 τα μεσάνυχτα
Σάββατο προς Κυριακή, 01.00

 

Invasion of the Body Snatchers (1956)

Εισιτήρια
5 ευρώ


 

Εικόνα


 

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Ο πολιτιστικός Χώρος 2510, διοργανώνει το 4ο Πασχαλινό Μπαζάρ στην γειτονιά των Εξάρχειων. Έως και 40 χειροτέχνες, σχεδιαστές κοσμημάτων και εκθέτες συμμετέχουν προβάλλοντας τη δουλειά τους.

local

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Η μεγάλη εβδομάδα του βιβλίου από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων μας περιμένει στο βιβλιοπωλείο, με μεγάλες προσφορές σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

local

Newsletter