Hard Boiled - Η φασαριόζικη ταινία δράσης του John Woo σε μεταμεσονύκτια προβολή

Το συγκλονιστικό φιλμ του Τζον Γου, "Ο Τιμωρός του Χονγκ Κονγκ" επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη από την κινηματογραφική λέσχη Midnight Express.

Η τελευταία από τη σειρά των θρυλικών γκαγκστερικών ταινιών δράσης, που γύρισε ο Τζον Γου στο Χονγκ Κονγκ το 1992, προτού "μεταναστεύσει" στο Χόλιγουντ, "Ο Τιμωρός του Χονγκ Κονγκ" (Hard Boiled) προβάλλεται στον κινηματογράφο Ααβόρα από το Midnight Express. Προλογίζει ο σκηνοθέτης Χάρης Γιουλάτος.
 


Το Midnight Express, για την ταινία:

"Κώδικες τιμής ανδρών, που δεν διστάζουν να ξεπεράσουν τα όρια, σκιαγραφούνται ανάμεσα σε απαράμιλλες σεκάνς "εικαστικής βίας" καθώς οι σφαίρες ξεχύνονται αδιάκοπα με τον Τζον Γου να υπογράφει ένα ακόμη "αιματηρό" έπος.

Είναι αξιοσημείωτο το πώς κατάφερε εξαρχής να γυριστεί, κυρίως λόγω της πολύ αυστηρής νομοθεσίας που αφορά τη χρήση όπλων στο Χονγκ Κονγκ. Χρειάστηκε να εισαχθούν από την Αγγλία περισσότερα από 200 αληθινά όπλα (και 10.000 άσφαιρα) τα οποία επιθεωρήθηκαν από τις αρχές και στην συνέχεια δοθήκαν στο γύρισμα. Το αποτέλεσμα λοιπόν ήταν μια από τις πιο αλησμόνητες, πιο έντονες και φασαριόζικες ταινίες δράσης όλων των εποχών με την δράση καθώς και τις εκρήξεις και τα πιστολίδια που την συνοδεύουν να παραμένουν σε αμείλικτους και καταιγιστικούς ρυθμούς καθόλη την διάρκεια της ταινίας".


Εικόνα
Hard Boiled | Midnight Express

 

Σύνοψη:
Σε έναν αδίστακτο κόσμο με λαθρέμπορους όπλων και μαφιόζους, ο Τεκίλα είναι ένας σκληροτράχηλος αστυνομικός που δεν σταματάει ποτέ μέχρι να επικρατήσει η δικαιοσύνη. Ο Τεκίλα θα κλονιστεί όταν ο συνεργάτης του θα δολοφονηθεί με άγριο τρόπο και θα αποφασίσει να βρει την άκρη στην σκοτεινή υπόθεση. Σκοπός του είναι να εκδικηθεί για τον χαμό του στενού του φίλου. Για να τα καταφέρει θα συνεργαστεί με έναν μυστικό αστυνομικό, τον Άλαν, βάζοντας στο στόχαστρο μια μαφιόζικη ομάδα. Το κύκλωμα αυτό είναι ανακατεμένο σε παράνομο εμπόριο όπλων και κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του φίλου του Τεκίλα. 


Τρέιλερ


Συντελεστές:

Συγγραφείς: Μπάρυ Γουονγκ, Τζον Γου
Σκηνοθέτες: Τζον Γου
Ηθοποιοί: Άντονι Τσάου-Σανγκ Γουονγκ, Γιαν-Φατ Τσάου, Μπόμπι Άου-Γέουνγκ, Μπόουι Λαμ, Τερέσα Μο, Τόνι Τσίου-Γαουάι Λίουνγκ, Φίλιπ Τσαν, Φίλιπ Τσουνγκ-Φουνγκ Κουόκ, Χόι-Σαν Κουάν

 
//

Που
Κινηματογράφος Ααβόρα
Ιπποκράτους 180, Αθήνα
Τηλ:21064623271

Πότε 
22 Φεβρουαρίου τα μεσάνυχτα
Σάββατο προς Κυριακή, 00.30 

Ταινία
Hard Boiled (1992)

Εισιτήρια
5 ευρώ

//

Τι είναι το "Midnight Express";
Από τη σύντομη και νοσταλγική περιγραφή τους: "Μεταμεσονύχτιες προβολές. Μας λείπουν. Επίσης μας λείπει η φθορα του φιλμ και οι υπότιτλοι σε πολυτονικό (παίζουμε και HD, αν κόπια δεν υπάρχει). Κουβέντα στη κουβέντα, ταινία στη ταινία. Και κάθε μήνα, μία προβολή - έστω, ας ειναι αυτό το αρχικό πλάνο. Εδώ κάνουμε κουβέντα. Αν ξέρετε κόσμο που νοσταλγεί τη φάση, ασχέτως με το αν την έχει ζήσει ή όχι, κάντε τον invite. Άντε, να μαζευόμαστε."

*Για να μάθετε ακόμη περισσότερα ακολουθήστε το γκρουπ στο fb

Εικόνα
hard_boiled_aavora_midnight_express_inexarchia

Εικόνα

Ακολουθήστε το inExarchia το facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

H Aphrodite HGW και ο συνεργάτης της, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Sifudindan, παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο "Ατάλαντη" στο HGW std. Η παρουσίαση του άλμπουμ, θα έχει την μορφή...

local

Η μεγάλη εβδομάδα του βιβλίου από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων μας περιμένει στο βιβλιοπωλείο, με μεγάλες προσφορές σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

local

Το φιλοζωικό μπαζάρ που διοργανώνει η ομάδα "Αδέσποτα Εξάρχεια" στην πλατεία Εξαρχείων, με βίγκαν φαγητά και γλυκά, αλλά και λαμπάδες, ρούχα, τσάντες, χειροποίητα αντικείμενα, κοσμήματα, βιβλία και είδη δώρων...

local

Newsletter