Τρυπώσαμε σε πρόβα της Sugahspank με τους The Swing Shoes και μιλήσαμε για το νέο άλμπουμ Cash [inExarchia BandTrack]

Οι Sugahspank! & The Swing Shoes κυκλοφόρησαν το 2ο άλμπουμ τους "Cash" σε βινύλιο και ετοιμάζονται πυρετωδώς για την παρουσιάσή του. Λίγες μέρες πριν ανέβουν στη σκηνή, τους εντοπίσαμε στο στούντιο που βρίσκουν καταφύγιο και ανακατεύουν τα μαγικά τους φίλτρα για να στήσουν μία βραδιά με πολύ πάθος και ενέργεια.

inExarchia #BandTrack: Sugahspank! & The Swing Shoes
συνέντευξη: Nancy Angelopoulou

Εικόνα
sugahspank_theswingshoes_cash_inexarchiagr

Η Sugahspank συναντήθηκε με τους The Swing Shoes στο πρώτο άλμπουμ τους, το 2010, και από τότε έγιναν αχώριστοι. Μαζί κυκλοφόρησαν το 2014 το άλμπουμ "A Holy Show" με πρωτότυπα κομμάτια κυρίως και το 2019 ηχογράφησαν το "Cash".

Τα τραγούδια του Cash, που έχουν δοκιμαστεί ζωντανά στις συναυλίες τους, γράφτηκαν σε περίοδο τριών χρόνων και ηχογραφήθηκαν σε διάστημα τριών ημερών. Οκτώ πρωτότυπα κομμάτια με gospel επιρροές και στοιχεία rhythm & blues, soul, swing και δύο διασκευές σε παραδοσιακά gospel που αποτυπώνονται σε βινύλιο. 

Εικόνα
sugahspank_theswingshoes_cash_inexarchia

Sugahspank! 
Ασχολείται με τη μουσική και το performance μέσω διαφόρων  σχημάτων, παίζοντας πολλά και ετερόκλητα είδη μουσικής, από soul, funk και hip hop μέχρι blues, gospel, experimental. Έχει συνεργαστεί με τον Blend Mishkin και έχει κυκλοφορήσει το προσωπικό της άλμπουμ "The Incredible, the invisible" (2008).  Αυτή την περίοδο ηχογραφεί δύο διαφορετικά άλμπουμ ενώ συνεχίζει τις λάιβ εμφανίσεις με τους Swing Shoes, την bigband Gumbo Ya Ya και το αφιέρωμα στον Leonard Cohen παρέα με την Nalyssa Green και την Lou.

The Swing Shoes
Σχηματίστηκαν στην Αθήνα το 2006 ως κιθαριστικό ντουέτο που έπαιζε gypsy swing και σταδιακά έγιναν τετραμελές σχήμα προσθέτοντας μπάσο και ντραμς. Πλεόν έχουν ένα ακόμα μέλος στη φυσαρμόνικα. Το 2010 ηχογράφησαν το κυρίως ορχηστρικό άλμπουμ "Ladies & Gents, Here's the Swing Shoes", στο οποίο συμμετείχει και η Sugahspank σε ένα κομμάτι. Από τότε στην κοινή τους πορεία εξερευνούν τη μαύρη μουσική, τα μπλουζ, τη σόουλ, τα γκόσπελ και τη σουίνγκ.
 

Εικόνα
sugahspank_theswingshoes_cash__inexarchiagr

Η φωνή της Γεωργίας aka Sugahspank ακουγόταν πριν καν ανοίξει η πόρτα του στούντιο - καμία ηχομόνωση δε τη σταματά - για να μας υποδεχτούν σε μία από τις τελευταίες τους πρόβες πριν την παρουσίαση του νέου τους άλμπουμ. Στο φιλόξενο Downstroke Studio του Θάνου Αμοργινού, ακούσαμε την πρόβα και μιλήσαμε με τους Swing Shoes και τη Sugahspank, για τα κομμάτια του δίσκου, τις προκλήσεις και για την αγάπη τους στην παράδοση.

Θα ήθελα να μου δώσετε μία λέξη ή φράση για το κάθε κομμάτι του δίσκου.

- Heartbreaker: Για να στρώσει η μέρα.
- Say it Loud: Για σένα πέφτω και στον γκρεμό, έλα, έλα, έλα σε παρακαλώ.
- Cosmic Lovebirds: Πρώτη απόπειρα funk των Swing Shoes.
- Wade in the Water: Όταν το ηχογραφούσε η Sugah, το στούντιο δονείτο.
- Hard Αs Diamonds: Είσαι σκληρή σαν του θανάτου τη γροθιά. Σίγουρα είναι love song.
- Without Saying Goodbye: Το τελευταίο κομμάτι που γράφτηκε για τον δίσκο.
- My Bird: Για όλα τα πιτσουνάκια εκεί έξω.
- Pass it on: Ψυχανάλυση και κοινωνική ευθύνη.
- Satan, Your Kingdom Must Come Down: Θα τα καταφέρουμε.
- Mountaintop : Βασανιστικά αργό και δύσκολο στην ηχογράφηση. Απλό και άμεσο.

Ποια ήταν η πιο μεγάλη πρόκληση και σε ποια φάση της δημιουργίας του άλμπουμ την αντιμετωπίσατε;

Το πιο δύσκολο ήταν η απόφαση να το κόψουμε σε βινύλιο. Οι ηχογραφήσεις έγιναν πολύ γρήγορα, σε δυο μέρες, ζωντανά στο στούντιο. Ήμασταν όλοι μαζί στην αίθουσα, όπως όταν παίζουμε live. Τα overdubs των κρουστών και των δεύτερων φωνητικών πήραν κάποιο χρόνο μέχρι να ολοκληρωθούν. Όμως, για να καταλήξουμε αν είχε νόημα να το βγάλουμε σε φυσικό format (βινύλιο) μας πήρε κάμποσο διάστημα. Από τη μία μεριά, σήμερα ελάχιστοι έχουν πικάπ και αγοράζουν δίσκους. Από την άλλη, ένα βινύλιο είναι μια ολοκληρωμένη δουλειά – δεν έχει καμία σχέση με τα διάσπαρτα αρχεία – και ακούγεται απ’ την αρχή ως το τέλος. Ελπίζουμε να αποδειχτεί σωστή η απόφασή μας!

Στο Cash ακούμε οκτώ πρωτότυπες συνθέσεις που γράψατε ζωντανά στο στούντιο, όπως και τις δύο διασκευές. Είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς οι συνθέσεις σας;

Τις περισσότερες φορές ξεκινούν από κάποια ιδέα για φωνή. Πιο σπάνια, από κάποιο οργανικό μέρος. Έχει τύχει να δουλευτούν κομμάτια από 2, 3 μέλη του γκρουπ μαζί, αλλά συνήθως όλοι συμμετέχουν στην ενορχήστρωση. Μετά από τόσα χρόνια, έχουμε αποκτήσει έναν συγκεκριμένο ήχο, που βασίζεται στο παίξιμο του καθενός, οπότε η διαδικασία είναι κάπως πιο εύκολη τώρα. Ο καθένας ξέρει πια τι ταιριάζει να φέρει από το παίξιμό του στα κομμάτια της μπάντας. Και σχεδόν πάντα παίζουμε τα καινούργια κομμάτια σε αρκετά λάιβ πριν καταλήξουμε σε μια τελική ενορχήστρωση.

Επιλέγετε δύο spirituals που έρχονται να προστεθούν στα δικά σας κομμάτια. Σας εμπνέει η βαθιά ιστορία των τραγουδιών που ταξιδεύουν στο χώρο και στο χρόνο;

Οι λαϊκές μουσικές είναι ένας από τους κοινούς παρονομαστές στα ακούσματα όλων μας. Έχουν απλή φόρμα, πολύ λιτούς και εύστοχους στίχους και πολύ χώρο για να βάλεις και το προσωπικό σου στοιχείο μέσα.

Τι άλλαξε και τι έμεινε ίδιο από την κυκλοφορία του "A Holy Show" μέχρι το "Cash";

Άλλαξε ο ντράμερ κι έμειναν ίδιοι οι υπόλοιποι.

Μετά την κυκλοφορία του LP έρχεται και η παρουσίασή του σε λίγες μέρες. Ευτυχώς για εσάς είναι τραγούδια δοκιμασμένα σε live αλλά τώρα τα έχουμε ακούσει κι εμείς στο σπίτι και θα συμμετέχουμε πιο ενεργά. Τι μπορούμε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων για το live στο Ρομάντσο.

Θα παίξουν μαζί μας η Θάλεια Παλιβίδα και η Ζωή Μουράτογλου στα φωνητικά, ο Ιάκωβος Κρόκος στη φυσαρμόνικα και ο Γιάννης Τσερώνης στο βαρύτονο σαξόφωνο. Οι δύο τελευταίοι συμμετείχαν και στο Cash.

Εικόνα
sugahspankandtheswingshoes_cash_cover_inexarchiagr

To εξώφυλλο του άλμπουμ έχει σχεδιάσει η Sugahspank!

Το Cash ξεκινάει με το "Heartbreaker", το πιο uplifting κομμάτι του δίσκου και ξεχωρίζουν το "Without Saying Goodbye", μία soulful σύνθεση που θυμίζει τον αμερικανικό νότο του Ταραντίνο, το "Mountaintop", ένα αργόσυρτο spiritual blues-προσευχή κατά της βίας της πόλης, και το "My Bird", ένα χορευτικό old school Swing. Επίσης στο άλμπουμ βρίσκουμε και δύο διασκευές στα gospel, "Wade in the Water" και "Satan Your Kingdom Must Come Down".

Το νέο βίντεο για το κομμάτι Heartbreaker. Ένα κολάζ από αυθόρμητα selfie videos φίλων και γνωστών του γκρουπ, που αυτοσχεδιάζουν στην κάμερα του κινητού τους καθώς το ακούν.

The Swing Shoes' Fb Page | BandCamp | CdBaby

Οι Sugahspank! & The Swing Shoes είναι οι:
Sugahspank! - Φωνητικά
Άδωνις Γουλιέλμος - κιθάρα
Γιώργος Κούτρας - κιθάρα, lap steel
Πάνος Τομαράς - μπάσο 
Γιώργος Κατσάνος - ντραμς

//

Οι Sugahspank! & The Swing Shoes παρουσιάζουν ζωντανά το καινούριο τους άλμπουμ με τίτλο Cash το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο Ρομάντσο.

Συμμετέχουν πέντε ακόμη φίλοι/μουσικοί: Zωή Μουράτογλου, Thaliah - Backing Vocals, Γιάννης Δημητριάδης - Keyboards, Ιάκωβος Κρόκος - Harmonica, Γιάννης Τσερώνης - Baritone Sax. Τη βραδιά θα ανοίξει ο Blue John.

Είσοδος: 5 ευρώ (Με το εισιτήριο της εισόδου θα υπάρχει έκπτωση στην αγορά του άλμπουμ την ημέρα της συναυλίας)

*Βρείτε εδώ το fb κάλεσμα στην παρουσίαση.

//

Εικόνα
sugahspank__theswingshoes_cash_inexarchiagr

 
συντάκτης: Νάνσυ Αγγελοπούλου
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 20 Απριλίου, επιστρέφουμε στο Solaris για να γνωρίσουμε τον κόσμο του νέου Tomahawk Angel, σε έκδοση μίας από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες κόμικς των ΗΠΑ, της Dark Horse...

think

Μια συζήτηση για την καλλιτεχνική πρωτοβουλία Potential Project και την εικαστική έκθεση “Ενθύμιο” με τους επιμελητές Καρολίνα Αλειφεροπούλου και Δημήτρη Γεωργακόπουλο, στο νεοκλασικό κτήριο της Ανδρέα Μεταξά...

think

Ο Σταύρος Άλλος, μουσικός, τραγουδοποιός, ηχολήπτης και μουσικός παραγωγός, κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο εγχείρημά του σε ελληνικό στίχο, με τίτλο “Για την Νόρα” σε βινύλιο, από τη Rudu Records.

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter