Tourlou Fest 4: To τέταρτο φεστιβάλ αυτοεκδόσεων επιστρέφει στο Πεδίον του Άρεως

Μαζί με το τέλος του καλοκαιριού ετοιμάζεται και το τέταρτο και αυτοοργανωμένο Tourlou Fest. Το ανοιχτό σε κάθε μορφή έκφρασης -χωρίς δηλώσεις συμμετοχής και διαλογή καλλιτεχνικού περιεχομένου- διήμερο, θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Άρεως.

Η πρωτοβουλία αυτοεκδόσεων -και όχι μόνο- που διοργανώνει το φεστιβάλ Tourlou, στοχεύει στην ανοιχτότητα τόσο του καλέσματος όσο και του αισθητικού περιεχομένου, προκειμένου να συμπεριλάβουν κάθε εκφραστική έκφανση χωρίς περιορισμούς και επιτροπές επιτήρησης, καλλιτεχνικής αρτιότητας ή εμπειρίας.

Στο περιεχόμενο του φεστιβάλ δεν είναι ανεκτό οτιδήποτε ρατσιστικό, ομοφοβικό, σεξιστικό και τρανσφοβικό. Όπως διαβάζουμε, το καθένα που θέλει να συμμετάσχει φέρνει τον πάγκο του, μαζί με ό,τι υλικό θέλει να προωθήσει (ζινς, πριντς, πατσιζ, αυτοκόλλητα, χειροποίητα ρούχα και αντικείμενα, παρουσιάσεις αυτοεκδόσεων κα.), και με την ευθύνη συμμετοχής του. 

 
Από το κάλεσμα:

"Σε μια πόλη όπου οι χώροι διαθέσιμοι για ελεύθερη έκφραση είναι ελάχιστοι, εμείς τους δημιουργούμε διεκδικώντας τους, ώστε να μπορούμε να υπάρχουμε και να εκφραζόμαστε.Φανταζόμαστε τη δημιουργική διαδικασία έξω από ακαδημαϊκά καλούπια και θεσμικούς περιορισμούς. Ενάντια στις πελατειακές λογικές και σχεσεις, δεν κοστολογούμε την τέχνη μας ως προϊόν, αλλά ως έναν ακόμη τρόπο να συνεχίσουμε να επιβιώνουμε και να έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργούμε με τους δικούς μας όρους.

Αντιπαραθετικά με τον ανταγωνισμό που ενθαρρύνεται σε ολα τα πεδία, μιλαμε μεταξύ μας, ανταλλάσουμε ιδέες, αναπτύσσουμε σχέσεις, στηρίζουμε το ένα το άλλο έμπρακτα. Η προτεινόμενη ώρα άφιξης για τις συμμετοχές είναι 2.00 μμ στο σημείο διεξαγωγής. Θα μας βρείτε στους πάγκους μας στο διάστημα 3-9 μμ, δίπλα από την παιδική χαρά, ανάμεσαστην Πλατεία Πρωτομαγιάς και στο συντριβάνι. Για να προστατέψουμε τα πιο ευάλωτα από μας, αλλα και απο το άγχος που προκαλεί σε κάποια η πολυκοσμία, οι πάγκοι προτείνεται να έχουν απόσταση μεταξύ τους και να τηρούνται τα ατομικά προστατευτικά μέτρα."

 

Εικόνα
Ομάδα Αλληλεγγύης Αστέγων Tourlou Fest

Τα καινούργια μπλουζάκια της Ομάδας Αλληλεγγύης Αστέγων σε σχέδιο του rek.afp και τύπωμα των InkSpit Rats θα τα βρείτε στο Tourlou Festival.
 

Εικόνα
Life with Molly Tourlou Fest

Life with Molly's Fb page

 

Εικόνα
Lobotomy Love Tourlou Fest

Lobotomy Love's Fb Page
 

Εικόνα
Anna Dimitriou

Anna Dimitriou  
 

*Περισσότερες πληροφορίες στo fb κάλεσμα στο 4ο Tourlou Fest στο Πεδίον του Άρεως

Information

Που
Πεδίον του Άρεως

Δίπλα στην παιδική χαρά

Πότε
Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Οκτωβρίου, 2022
Από τις 15.00 - 21.00

Ελεύθερη είσοδος

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Το εξειδικευμένο κατάστημα ξυλείας, ειδών κιγκαλερίας και χρωματοπωλείο του Σωτήρη και της Νίκης για ό,τι χρειαζόμαστε για το σπίτι, το μπαλκόνι, την αυλή και όλα τα μαστορέματα του σπιτιού μας. Ξυλεία, χρώματα...

think

Newsletter