Συναντήσαμε τα παιδιά πίσω από το πρώτο και μοναδικό μαγαζί Vegan στην Ελλάδα.

Ποιά η διαφορά του βιγκανισμού από τη χορτοφαγία; Ποιές οι διαφορετικές ιδεολογικές του προσεγγίσεις; Mιλήσαμε με τα παιδιά πίσω από το πρώτο και μοναδικό -τότε- Vegan μαγαζί στην Ελλάδα. Στα Εξάρχεια!

κείμενο-video: George Fiorakis
συνέντευξη: Manolis Fiorakis
graffiti: Boo Haha



σε περίπτωση που το βίντεο δεν εμφανίζεται σε κινητά & tablet πατήστε εδώ 
 

Συναντήσαμε τον Φώτη και την Ελισάβετ στο Bamboo Vegan, ένα κατάστημα που λειτουργεί ουσιαστικά σαν mini market, με διάφορα είδη που απευθύνονται σε χορτοφάγους και πιο συγκεκριμένα Vegan. Θα το βρείτε στα Εξάρχεια. Όπως μας είπαν και οι ίδιοι "δεν θα μπορούσε να βρίσκεται κάπου αλλού"Ένα κατάστημα με το δικό του χαρακτήρα και κανένα προϊόν από ζωικά παράγωγα. Το λογότυπο του; Ένα panda. Οι αρκούδες επιβλητικές και αιμοβόρες αλλά το panda ένα μεγαλόσωμο χορτοφαγικό αρκούδι.

Κάναμε μια συζήτηση γύρω από το βιγκανισμό και ο Φώτης μας έλυσε απορίες όπως ποιά η διαφορά του από τη χορτοφαγία; Μας μίλησε για τις διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις του βιγκανισμού. Επηρεάστηκε από τη μουσική που ακούει αλλά και ασχολείται, καθώς είναι μέλος μπάντας. Ένα ρεύμα της πανκ-ροκ σκηνής που υποστηρίζει το βιγκανισμό και τη ζωντανή ζωή από μόνη της, χωρίς εξαρτήσεις. Ο ίδιος χορτοφάγος για 8 χρόνια και τα τελευταία 3 Vegan. Απέχει από την κατανάλωση τροφών με ζωικά παράγωγα αλλά και από καταχρήσεις όπως τσιγάρα, αλκοόλ και ναρκωτικά.


"Υπάρχουν μπάντες που έχουν ασχοληθεί με τη χορτοφαγία, που με ενέπνευσαν να κινηθώ προς τη χορτοφαγία και το straight edge,  αλλά υπάρχει σίγουρα στο πανκ και η αντιθετη όψη που δεν τα γουστάρει καθόλου αυτά τα πράγματα. Το πανκ μπορεί να είναι χίλιαδυο πράγματα απλά υπάρχει και αυτό το ρεύμα."


Όχι μόνο δεν το μετάνιωσε αλλά αποφάσισε να ανοίξει με την Ελισάβετ, το πρώτο μαγαζί αποκλειστικά με χορτοφαγικά προϊόντα στην Ελλάδα. Στο μαγαζί θα βρείτε, εναλλακτική διατροφή για χορτοφάγους και καθημερινά φρέσκα σνακς για τους θαμώνες και τους γείτονες, όπως pizza και χορτόπιτα, panda χωρίς ζωικά παράγωγα. Θα βρείτε επίσης και βιολογικά προιόντα μέχρι καλλυντικά που δεν έχουν δοκιμαστεί πάνω σε ζώα.


Εικόνα
Bamboo Vegan


 


Εικόνα
Bamboo Vegan



----- 

Δείτε ακόμη: 

Τελαίθριον project: Το πρώτο σχολείο αυτάρκειας και βιωσιμότητας στη χώρα
Αρραγείς λέξεις – η ομάδα που μοιράζει βιβλία σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες 

-----  



Εικόνα
Bamboo Vegan

 

"Για 'μένα ο βιγκανισμός ειναι η ολική απόχη από την εκμετάλλευση των ζώων. Όχι μόνο στο φαγητό αλλά μέχρι και στον τρόπο που ντυνόμαστε. Όχι πέτσινα, μάλλινα ή δερμάτινα για παράδειγμα"


"Ακολουθώ αυτό τον τρόπο ζωής και θεωρώ μαζί με τον βιγκανισμό μου έχει κάνει απίστευτο καλό στη ζωή μου, προσωπικά, και δεν μιλάω μόνο για υγεία μιλάω για ψυχολογικό..νοητικό επίπεδο. Με έχει βοηθήσει να πάω μπροστά."


Αυτό που καταλάβαμε δεν είναι απλά ότι τα παιδιά δεν καταναλώνουν κρέας, όχι ότι αυτό θα ήταν λίγο. Έχουν μια διαφορετική αντίληψη που οδηγεί σε διαφορετικό τρόπο ζωής με στόχο να γίνει ο κόσμος καλύτερος, εδώ και τώρα. Πολλοί από εμάς φυσικά, δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο, αλλά σίγουρα το σεβόμαστε.

Δείτε το video παραπάνω από την επίσκεψη μας στο Bamboo Vegan για δείτε όλη τη συζήτηση. Στο τέλος του video, γκραφίτι για το μαγαζί από τον γκραφιτά και φίλο Boo HahaΣτο video συζητάμε για το βιγκανισμό σαν τρόπο ζωής. Για περισσότερες πληροφορίες για το ίδιο το Bamboo Vegan διαβάστε το cityguide του inExarchia

*To Bamboo Vegan βρίσκεται Ζωοδόχου Πηγής 8, στα Εξάρχεια.

 

Εικόνα
Bamboo Vegan

 

Εικόνα
Bamboo Vegan

 

Εικόνα
Graffiti by Boo Haha



 

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitter

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 20 Απριλίου, επιστρέφουμε στο Solaris για να γνωρίσουμε τον κόσμο του νέου Tomahawk Angel, σε έκδοση μίας από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες κόμικς των ΗΠΑ, της Dark Horse...

think

Μια συζήτηση για την καλλιτεχνική πρωτοβουλία Potential Project και την εικαστική έκθεση “Ενθύμιο” με τους επιμελητές Καρολίνα Αλειφεροπούλου και Δημήτρη Γεωργακόπουλο, στο νεοκλασικό κτήριο της Ανδρέα Μεταξά...

think

Ο Σταύρος Άλλος, μουσικός, τραγουδοποιός, ηχολήπτης και μουσικός παραγωγός, κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο εγχείρημά του σε ελληνικό στίχο, με τίτλο “Για την Νόρα” σε βινύλιο, από τη Rudu Records.

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter