Sugahspank & Blend Mishkin με νέο δίσκο μοιράζουν απλόχερα φρεσκάδα και χρώμα [Συνέντευξη]

Η Sugahspank και ο Blend Mishkin επιστρέφουν με ένα άλμπουμ που φανερώνει τόσο τη χημεία τους, όσο και τη δύναμη τους να παντρεύουν τις επιρροές του από διάφορα είδη της μαύρης μουσικής.

Συντάκτης/φωτογραφίες: Nancy Angelopoulou 

Δύο πολύ ενεργοί μουσικοί της αθηναϊκής σκηνής, η τραγουδίστρια, μουσικός - και όχι μόνο - Sugahspank και ο παραγωγός, dj και μουσικός Blend Mishkin, συνεργάζονται ξανά και μας παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ "Paint Eveything White".

Μετά από μερικά λάιβ, την κυκλοφορία του σινγκλ "Yummy Man" (ψηφιακά και σε 7ιντσο) που συνοδεύεται από το πρώτο βίντεοκλιπ για το δίσκο, τώρα μπορούμε να ακούσουμε και τα 8 κομμάτια του άλμπουμ ψηφιακά, αναμένοντας την κυκλοφορία του βινυλίου.

Ο δίσκος γράφτηκε από απόσταση, σε μία περίεργη για όλους περίοδο, αλλά η δύναμη της θέλησης και ίσως ο χρόνος για ενδοσκόπηση και περισσότερη προσοχή στα ουσιαστικά, έδωσε χώρο στη δημιουργικότητα.

Όλα όσα θέλαμε να μάθουμε για τη νέα συνεργασία τους, αποκαλύφθηκαν σε μία βόλτα στα Εξάρχεια.

 

Εικόνα
Sugahspank & Blend Mishkin

 

Νάνσυ: Το single "Yummy Man" μας έδωσε μια πρώτη ιδέα για τη νέα συνεργασία σας, με ένα βιντεοκλίπ γεμάτο χρώμα που μας παραπέμπει σε μέρη μακρινά και εξωτικά.
Πόσο κοντά στην ιδέα του one world, μπορούμε να έρθουμε τελικά; Επιλέξατε αυτό το κομμάτι για προπομπό του άλμπουμ λόγω της αισιόδοξης νότας που μας είναι τόσο απαραίτητη;

Sugahspank: Ελπίζω τόσο κοντά άλλο τόσο και μακριά, όσο χρήσιμο είναι να επικοινωνούν οι κουλτούρες και να πλησιάζονται, άλλο τόσο χρήσιμο είναι και να διατηρούνται και αντιτίθενται, αλλιώς θα απειλούμασταν από μια επικίνδυνη, βαρετή ομοιομορφία. Επιλέξαμε το "Yummy Man" ως πρώτο single όντως επειδή είναι θετικό και επειδή "σου μένει".


Νάνσυ: Έχετε διαγράψει και οι δύο τις πορείες σας που τώρα διασταυρώνονται ξανά με τους στίχους και τη φωνή της Sugahspank και τη μουσική του Blend Mishkin. Πείτε μας για τις διάφορες, θεματικά και ψυχολογικά, καταστάσεις που προσεγγίζουν τα κομμάτια και αντίστοιχα για τη μουσική και τα στοιχεία, από διάφορα είδη που μας εκπλήσσουν ευχάριστα. 

Sugahspank: Στιχουργικά το άλμπουμ μιλάει με απλά λόγια για μία προσωπική μετάβαση από ένα δύσκολο παρελθόν σε ένα αυτοδημιούργητο απολαυστικό παρόν, την ανάγκη για υγιείς σχέσεις, τον έρωτα και την ιδέα της μητρότητας σε μια πατριαρχική κοινωνία, νομίζω κλασικά πράγματα που απασχολούν μια μέση 30 smth γυναίκα του σήμερα.

Blend Mishkin: Προσωπικά είναι η πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον μία δεκαετία που γραφω όχι αποκλειστικά "reggae" κομμάτια, τουλάχιστον ως προς την φόρμα και χαίρομαι πολύ για αυτό. Νομίζω πως 12 χρόνια μετά την πρώτη μας συνεργασία είμαστε και οι δυο πιο ώριμοι μουσικά με περισσότερο σαφείς στόχους. 


Νάνσυ: Οκτώ κομμάτια που μπορεί να μην εντάσσονται σε ένα είδος αλλά οι επιρροές σας τελικά δημιουργούν ένα ενιαίο αισθητικό αποτέλεσμα. Μιλήστε μου για τη δημιουργική διαδικασία.

Blend Mishkin: Αρχίσαμε να δουλεύουμε τα τραγούδια από απόσταση μέσα στην περίοδο της καραντίνας τον περασμένο Μάρτιο και μέχρι τον Μάιο είχαμε τελειώσει με τις συνθέσεις και τα arrangements. Συνεχίσαμε να δουλεύουμε στο The Cave στα Εξάρχεια με ηχολήπτη τον αγαπητό Ekelon. Μας πήρε περίπου άλλους δύο μήνες μέχρι να τελειώσουν οι ηχογραφήσεις και να μιξάρουμε όλα τα τραγούδια. Σαφώς και άφησαν το αποτύπωμα τους, ο Γιώργος Μπούκης σχεδόν συμπρωταγωνιστεί με την κιθάρα του δίπλα στην Γεωργία στο σύνολο του άλμπουμ ενώ οι Βασίλης Νιτσάκης και General Sticks (Δημήτρης Στεργίου) μπάσο και τύμπανα αντίστοιχα είναι το rhythm section των Roots Evolution.
Η Δήμητρα Ρεμιδιανάκη που έπαιξε φανταστικά θέματα στο hammond έχει ως βάση την Θεσσαλονίκη όπου παίζει πλήκτρα με τους Bailemos και το Riddim Yard Band του Big Shine. Σε ένα τραγούδι το "Daughter" συνυπάρχουν οι Θάνος Κοσμίδης (Burger Project) στα πλήκτρα και ο Γιάννης Βαρνάβας (Locomondo) στην Κιθάρα. 


Εικόνα
Sugahspank & Blend Mishkin



 

Εικόνα
Sugahspank & Blend Mishkin

 
 
Νάνσυ: Το άλμπουμ γράφτηκε από απόσταση, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που οι μουσικές συμπράξεις για τη δημιουργία ενός δίσκου ξεπερνούν σύνορα και κάθε είδους εμπόδια. Αντιμετωπίσατε κάτι το πρωτόγνωρο αυτή τη φορά;

Blend Mishkin: Για μένα αυτό έχει σχεδόν καταλήξει να είναι το νορμάλ. Οι περισσότεροι τραγουδιστές που δουλεύω μαζί τα τελευταία 10 χρόνια βρίσκονται εκτός Ελλάδας. Δεν παίζει ρολό όμως, είτε βρίσκεται κάποιος στην Τζαμάικα, είτε στα Εξάρχεια σε συνθήκες καραντίνας, όπως η Γεωργία, ο κοινός στόχος και η προσήλωση στο πρότζεκτ είναι αυτά που παίζουν σημασία.

Sugahspank: Έπρεπε να ηχογραφήσω παντελώς μόνη μου τα κομμάτια στο σπίτι. Στο προηγούμενο άλμπουμ μας με τον Blend είχα τη βοήθεια του αν χρειαζόμουν κάτι, τώρα λόγω lockdown, ήμουν εγώ, το υπόγειο, το μικρόφωνο και το τέρας του υπολογιστή. Κάτι έμαθα.

Νάνσυ: Το "Paint Eveything White" κυκλοφορεί από Rewind Guaranteed / Boom Selectah Records. Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώνουν τις δυνάμεις τους;

Blend Mishkin: Ναι, πάντα υπήρχε αυτή η ένωση μεταξύ μας και τουλάχιστον στην Reggae κοινότητα η Θεσσαλονίκη ήταν πάντα ένα βήμα πιο μπροστά. Το Boom Selektah είναι ένα νέο label από την ομάδα που κάνει το Βoom Reggae Festival και μας τιμά πολύ που επέλεξε το Paint Everything White ως πρώτη κυκλοφορία.

Νάνσυ: Δεν τολμώ να ρωτήσω - αλλά ρωτάω - ποια είναι τα σχέδιά σας μετά την ολοκλήρωση της κυκλοφορίας του δίσκου.. κι άλλο βιντεοκλιπ ίσως, ιού επιτρέποντος;

Sugahspank: Τουλάχιστον άλλα δύο βιντεοκλίπ και με κάποιο τρόπο μια παρουσίαση δίσκου, ελπίζουμε όχι διαδικτυακή. Φανταζόμαστε ήδη τα καλοκαιρινά φεστιβάλ.

 

Εικόνα
Sugahspank & Blend Mishkin


//

Στον δίσκο "Paint Eveything White" έπαιξαν:

Sugahspank (Γεωργία Καλαφάτη): στίχοι, φωνή
Blend Mishkin (Γιώργος Μαντάς): keyboards, σύνθεση, παραγωγή
Βασίλης Νιτσάκης - μπάσο
General Sticks - drums 
Γιώργος Μπούκης - κιθάρα
Δημήτρα Ρεμιδιανάκη - organ και ηλεκτρικό πιάνο
Στέλιος Μίχας Εγγλέζος - τρομπόνι
Ηχογραφήσεις, μίξη, μάστερινγκ -  The Cave by Ekelon

Sugahspank's Spotify | Instagram | Fb 
Blend Mishkin's Spotify | Instagram | Fb | Bandcamp


Tο σινγκλ και το νέο άλμπουμ κυκλοφορούν!
Βρείτε τα εδώ

//

To εξώφυλλο του δίσκου από exidas!

Εικόνα
sugahspank_blendmishkin_paint_new_album_inexarchiagr



Εικόνα


Συντάκτης/φωτογραφίες: Νάνσυ Αγγελοπούλου

Ακολουθήστε το inExarchia το facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 20 Απριλίου, επιστρέφουμε στο Solaris για να γνωρίσουμε τον κόσμο του νέου Tomahawk Angel, σε έκδοση μίας από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες κόμικς των ΗΠΑ, της Dark Horse...

think

Μια συζήτηση για την καλλιτεχνική πρωτοβουλία Potential Project και την εικαστική έκθεση “Ενθύμιο” με τους επιμελητές Καρολίνα Αλειφεροπούλου και Δημήτρη Γεωργακόπουλο, στο νεοκλασικό κτήριο της Ανδρέα Μεταξά...

think

Ο Σταύρος Άλλος, μουσικός, τραγουδοποιός, ηχολήπτης και μουσικός παραγωγός, κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο εγχείρημά του σε ελληνικό στίχο, με τίτλο “Για την Νόρα” σε βινύλιο, από τη Rudu Records.

think

Newsletter