Stray Art Festival: Η κουλτούρα του δρόμου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Η περιπλανώμενη γιορτή της Τέχνης του Δρόμου, το γνωστό Stray Art Festival, για 5η συνεχή χρονιά πλημμυρίζει τα κυκλαδίτικα στενά της Ερμούπολης Σύρου, με καλλιτέχνες και προσκεκλημένους.

Περισσότεροι από 20 τοιχογράφοι, εκθέτες, μουσικοί και περφόρμερς που δημιουργούν στους δρόμους, στις πλατείες και τα σοκάκια συναντιούνται, φέρνοντας την κουλτούρα του δρόμου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. 

Το 5ο Stray Art Festival, ένα φεστιβάλ μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα, έρχεται και φέτος να ενισχύσει την άποψη ότι υπάρχουν και άλλες γωνιές της χώρας που μπορούν να ενσωματώσουν την κουλτούρα του Δρόμου. Μια διοργάνωση που είναι ανοιχτή σε όλους προωθώντας το σεβασμό στο περιβάλλον, την προσβασιμότητα, την υποδοχή και τη φιλοξενία.

Το συγκρότημα των κτιρίων (Λύκεια Σύρου) θα γεμίσει χρώματα, μουσικές και δρώμενα με θεματικό άξονα την προστασία της φύσης και των ζώων και την οικολογική επανάσταση απέναντι στην κλιματική κρίση.

Για τρεις μέρες και νύχτες, περιπλανώμενοι από τον ένα τοίχο στον άλλο, θα δούμε τους καλλιτέχνες να δημιουργούν από νωρίς, ενώ δεν θα λείψουν οι παραστάσεις, τα workshops και η μουσική. Κάτω από τους ευκάλυπτους θα ανακαλύψουμε και διάφορες εκθέσεις με όλων των λογιών τα αντικείμενα από ταλαντούχους δημιουργούς. Στο χώρο επίσης θα βρούμε το merch του φεστιβάλ, η αγορά του όποιου στηρίζει τις προσπαθειες να οργανώνεται κάθε χρόνο το Stray Art Festival αφιλοκερδώς και με δωρεάν είσοδο. Στο χώρο θα υπάρχει επίσης μπαρ και ψύκτες (για την μείωση των προϊόντων μιας χρήσης μας προτρέπουν να έχουμε με το παγούρι μας).

Εικόνα
strayart_festival_syros_streetart_inexarchiagr

 Το φεστιβάλ οργανώνεται με πρωτοβουλία της ομάδας φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων (Σπινθήρας) και τον Ούριο Άνεμο, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης, το Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου και την ΚοινΣΕπ Απάνω Μεριά.

Street Artists και εικαστικοί:
Aiva / Barba.Dee / Chionis / Cratmark / Silver Formz / Soteur / Mariona Rios / Andrea Luis Hernandez / Bassment Rats / Gernot Passath / Gospel

Εικόνα
stray_art_festival_2021_syros_artists_inexarchiagr

Μουσικοί:
Lina Zina / NTP

Εικόνα
stray_art_festival_2021_syros_music_inexarchiagr


Περφόρμερς:
Time out / We always enjiy time as a shelter

Εικόνα
stray_art_festival_2021_syros_performers_inexarchiagr


Εκθέτες:

tbt...


//

Το φετινό ταξίδι ξεκίνησε με το pre-event συλλογικού καθαρισμού από Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου και το Stray Art Festival 2021, που έλαβε χώρα κατά μήκος του παραλιακού μετώπου από το Αθλητικό Κέντρο Δ. Βικέλα μέχρι τα Λαζαρέτα και συνεχίστηκε με μουσική, ενώ φιλοτεχνήθηκε η πρώτη τοιχογραφία του φεστιβάλ απο τους Really? Team.

Εικόνα
stray_art_festival_2021_syros_comeclean_inexarchiagr


Ανακαλύψτε τη δράση του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου και της ΚοινΣΕπ Απάνω Μεριά

//


Stray Art Festival 2021

Που
Ερμούπολη, Σύρος
Λύκεια Σύρου, Μάννα

Πότε
Παρασκεύη 10 έως Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, 2021
Ώρες: 10.00 - 24.00

Το Stray Art Festival έχει ελεύθερη είσοδο με εγγραφή εδώ. Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των επισκεπτών και προσκεκλημένων.

//

Το fb κάλεσμα και η ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

Εικόνα
stray_art_festival_2021_syros_poster_inexarchiagr


Εικόνα



 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube
 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Το εξειδικευμένο κατάστημα ξυλείας, ειδών κιγκαλερίας και χρωματοπωλείο του Σωτήρη και της Νίκης για ό,τι χρειαζόμαστε για το σπίτι, το μπαλκόνι, την αυλή και όλα τα μαστορέματα του σπιτιού μας. Ξυλεία, χρώματα...

think

Newsletter