Μία γνωριμία με τους καλλιτέχνες και τις ομάδες που συμμετέχουν στην ημέρα γιορτής της διαφορετικότητας στο Παλαιό Αμαξοστάσιο / STILL BALLIN'

Πριν το σφύριγμα της έναρξης του 6ου Διαπολιτισμικού Τουρνουά Μπάσκετ, New Generation Got Game Vol. VI το καλοκαίρι του 2023, το Generation 2.0 RED διοργανώνει το Still Ballin', ένα φεστιβάλ με μουσική, χορό, graffiti artists, skaters και μια ιδέα μπάσκετ. Το inExarchia μίλησε με τις ομάδες και τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν και μας καλούν στη γιορτή.

Συντάκτης: Nancy Angelopoulou
 

Το Still Ballin', όπως κάθε διοργάνωση του Generation 2.0 RED, έχει στόχο την ανάδειξη της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης. Στο Παλιό Αμαξοστάσιο, η ομάδα Soulart ετοιμάζει μια μεγάλη χορευτική μάχη, όπου δεκάδες χορευτές θα διαγωνιστούν μέχρι τελικής πτώσης μπροστά απ'τους καλύτερους κριτές Hip Hop, Breakin' και Freestyle, οι Free Movement Skateboarding θα δείξουν όλα τα μυστικά του skate στα παιδιά, οι Bantu Dancers θα μας ξεσηκώσουν με afrobeat ρυθμούς, ο Noless.One με graffiti art θα δώσει την εικαστική πινελιά, ο Mamadoo θα δείξει τις δημιουργίες του σε σόου μόδας. Η βραδιά θα κλείσει με λάιβ από το Νέγρο του Μοριά και dj σετ από τον Steve OneManShow. Στον χώρο θα βρίσκονται και οι Γεύσεις της Δαμασκού.

"Eίμαστε όλες και όλοι εδώ και μοιραζόμαστε τις ίδιες γειτονιές! Είμαστε ορατές, ορατοί και ακουγόμαστε, τραγουδώντας, χορεύοντας, χτυπώντας τη μπάλα στους δρόμους της πόλης."

 

Οι ομάδες που συμμετέχουν συστήνονται στο inExarchia και τη Νάνσυ Αγγελοπούλου:

Soulart Dance Battles

Εικόνα
Soulart dance battles Still Ballin
Εικόνα
Soulart Dance Battles

Μικέλ: Οι Soulart ως ιδέα υπάρχουν από το 2018. Στην αρχή ξεκινήσαμε ως ομάδα που ήθελε να ενώσει τους χορευτές και να τους φέρει σε επαφή, μέσω της σελίδας μας. Ξεκινήσαμε να προωθούμε καλλιτέχνες της χιπ χοπ κουλτούρας, dj's, Mc's, γκραφιτάδες αλλά κυρίως χορευτές, που βρίσκονται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως καταγωγής. Τον πρώτο χρόνο κάναμε post με βίντεο που μας έστελναν, αλλά είχαμε ήδη στο μυαλό μας και τα dance battles. Παράλληλα, συμμετέχουμε και σε πολλές δράσεις με σκοπό να φέρουμε τον κόσμο σε επαφή με τον χορό, αλλά και να βοηθήσουμε φιλοζωικές οργανώσεις ή την κοινότητα του Hip Hop for Hope.

Νικόλ: Το πρώτο battle έγινε τον Απρίλιο του 2021, από εμάς τους τρεις που αναλάβαμε διοργάνωση και έξοδα. Είχαμε μεγάλο αριθμό συμμετοχών και ειδικά για πρώτη φορά που γινόταν, ήταν πολύ ικανοποιητικό το αποτέλεσμα. Αυτή τη φορά, στο Still Ballin, το διαφορετικό είναι ότι ερχόμαστε σε επαφή και με άλλες ομάδες που ασχολούνται με τη χιπ χοπ και γενικά την urban κουλτούρα..

Kofi: Τώρα στη δεύτερη μας εκδήλωση σε συνεργασία με το Generation 2.0, στο πλαίσιο του Still Ballin', θα έχουμε τα dance battles και από την ομάδα μας ένας dj και ένας MC θα μας συνοδεύουν.

Soulart Dance Battles' Instagram

"Ο χορός είναι η μόνη γλώσσα που δεν χρειάζεται μετάφραση"
 

//

 

Free Movement Skateboarding 

Εικόνα
Free Movement Skateboarding
Εικόνα
Free Movement Skateboarding

Ντένια: Το Free Movement ξεκίνησε το 2017 από τον Γουίλ και τη Ρούμπι, δύο Άγγλους που ήρθαν στην Ελλάδα με αφορμή το προσφυγικό. Έκαναν μαθήματα skate σε γειτονιές του κέντρου αλλά και σε camps προσφύγων. Η ιδέα από τότε έχει εξελιχθεί. Στόχος μας είναι να φέρνουμε κοντά τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς με αφορμή το skate. Να ενισχύουμε την κοινωνική ενσωμάτωση και να βοηθάμε στην ενδυνάμωση τους. Με απλά λόγια να νιώθουν άνετα στη γειτονιά τους, να γνωρίζουν αλλά παιδιά.

Έχουμε ένα βαν με skates, προστατευτικά και ράμπες, έχουμε τους εκπαιδευτές και πάμε σε γήπεδα, πάρκα και πλατείες σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας. Όταν βγάζουμε τις σανίδες τα παιδιά μας πλησιάζουν από μόνα τους. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε κάθε μέρα, για παράδειγμα στα Κάτω Πατήσια όταν πρωτοπήγαμε τα παιδιά αντέδρασαν αρνητικά γιατί το skate τους φαινόταν κάτι άγνωστο. Σήμερα αυτά τα παιδιά είναι τα πρώτα που έρχονται κάθε βδομάδα που πάμε και έχουν αγοράσει δικά τους skates. Οι γονείς επίσης μας λένε πολύ καλά λόγια για την αυτοπεποίθηση που δίνει στα παιδιά η ενασχόληση με το skate.

Συμμετέχουμε στο Still Ballin' με πολλή χαρά, φέρνοντας τον εξοπλισμό μας και τους εκπαιδευτές. Θα είμαστε στο χώρο 11π.μ.-2μ.μ. για μαθήματα αρχαρίων και ξανά 4-7μ.μ., για μαθήματα αρχαρίων και freeskate μέσα σε αυτό το διάστημα.

Free Movement's Fb page | Instagram

 

Bantu Dancers

Εικόνα
Bantu Dancers
Εικόνα
Bantu Dancers

Jessica Anosike & Grace Nwoke: Είμαστε χορευτική ομάδα που αποτελείται από νέους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα αλλά με καταγωγή από την Αφρική. Για περισσότερα από 7 χρόνια, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικανικής Τέχνης και Πολιτισμού, Ανάσα, ερευνούμε τους χορούς της Δυτικής Αφρικής και  μαθαίνουμε για τις χορευτικές παραδόσεις της και ενσωματώνουμε όλα αυτά με την καθημερινή ζωή και τις εμπειρίες που αντιμετωπίζουμε μέρος της αφρικανικής κοινότητας στην Ελλάδα. 

To AfroFitness είναι ένα πρόγραμμα γυμναστικής που συνδυάζει παραδοσιακές αφρικανικές χορευτικές κινήσεις έντασης και διάρκειας με σύγχρονες χορευτικές κινήσεις αναπτύσσοντας ρευστότητα, μεγαλύτερο εύρος κίνησης καθώς και μια πιο πλούσια και αυθεντική κίνηση. Το μάθημα μας γίνεται ενσωματώνοντας το afrobeat στυλ στην κίνησης μας και γι αυτό ερχόμαστε σε άμεση επαφή με τον ρυθμό. Απευθύνεται σε όλους (γυναίκες και άνδρες, ακόμη και εκείνους χωρίς προηγούμενη χορευτική εμπειρία) που επιθυμούν να αναπτύξουν περαιτέρω την χορευτική τους έκφραση, να χαλαρώσουν ή να γνωρίσουν τον αφρικάνικο πολιτισμό μέσω του χορού και της μουσικής.

Το Still Ballin' είναι μια φοβερή πρωτοβουλία που όχι μόνο συνδυάζει αλλά και ενώνει όλες τις Τέχνες του Δρόμου. Θα είναι μια ευκαιρία να περάσουμε όμορφά, να γυμναστούμε να ψυχαγωγηθούμε να μάθουμε νέα πράγματα και να περάσουμε όμορφες στιγμές. Είναι πολύ σημαντικό που μία τέτοια εκδήλωση γίνεται με πρωτοβουλία της Generation 2.0, γιατί για άλλη μια φορά αποδεικνύει πως είναι πολλά περισσότερα αυτά που μας ενώνουν παρά αυτά που μας διαχωρίζουν.

Bantu Dancers' Fb page | Instagram

 

Mamadoo Fashion Show

Εικόνα
Mamadoo still ballin
Εικόνα
Mamadoo

Mamadoo: Ξεκίνησα να ράβω στη Σενεγάλη απ' όπου ήρθα πριν 15 χρόνια. Είχα ήδη ταξιδέψει σε διάφορες χώρες της Αφρικής και όταν ήρθα στην Ελλάδα, σπούδασα και σχέδιο μόδας. Έχω κάποια χρόνια showroom και πρόσφατα άνοιξα μαγαζί. Ασχολούμαι κυρίως με το γυναικείο ρούχο. Η ταυτότητα που θέλω να δώσω στα ρούχα μου έχει να κάνει με το ύφασμα, το σχέδιο και το μοτίβο. Κυρίως εισάγω υφάσματα από Αφρική, αλλά επειδή το στυλ που θέλω να δημιουργήσω είναι πιο urban παίρνω και στοιχεία από την ευρωπαϊκή μόδα.

Το Generation 2.0 μας φέρνει πιο κοντά και τώρα συμμετέχω στο Still Ballin' με ένα fashion σόου όπου θα παρουσιάσω τις δημιουργίες μου, που εκτός από ρούχα, είναι και αξεσουάρ.

Mamadoo's Instagram

 

Μάθετε περισσότερα στο fb κάλεσμα και στη σελίδα του Generation 2.0

Remote video URL

 

Συντάκτης/φωτογραφίες*: Nancy Angelopoulou

Οι φωτογραφίες των Bantu Dancers' είναι του @elmontana257

Information

Που
Παλιό Αμαξοστάσιο

Πειραιώς & Ερμού, 105 53
Κεραμεικός 

Πότε
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, 2022
11 π.μ. - 11 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 20 Απριλίου, επιστρέφουμε στο Solaris για να γνωρίσουμε τον κόσμο του νέου Tomahawk Angel, σε έκδοση μίας από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες κόμικς των ΗΠΑ, της Dark Horse...

think

Μια συζήτηση για την καλλιτεχνική πρωτοβουλία Potential Project και την εικαστική έκθεση “Ενθύμιο” με τους επιμελητές Καρολίνα Αλειφεροπούλου και Δημήτρη Γεωργακόπουλο, στο νεοκλασικό κτήριο της Ανδρέα Μεταξά...

think

Ο Σταύρος Άλλος, μουσικός, τραγουδοποιός, ηχολήπτης και μουσικός παραγωγός, κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο εγχείρημά του σε ελληνικό στίχο, με τίτλο “Για την Νόρα” σε βινύλιο, από τη Rudu Records.

think

Newsletter