Το πρώτο πάρτυ γενεθλίων της Ανοιχτής Ορχήστρας στη Λαμπηδόνα

Η Ανοιχτή Ορχήστρα έκλεισε τον πρώτο της χρόνο και στήνει μεγάλη γιορτή στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα, με τη συμμετοχή των Γκιντίκι και των Ulalume.

Η Ανοιχτή Ορχήστρα συνεχίζει να κάνει πρόβες, να ομορφαίνει τις Κυριακάτικες βόλτες μας στο Φιλοπάππου. Με αφορμή τα πρώτα της γενέθλια, κάνει πάρτυ στη Λαμπηδόνα. Τα έσοδα από τη μεγάλη γιορτή θα διατεθούν στην καλοκαιρινή μουσική δράση της Α.Ο. στη Μυτιλήνη, όπου ευελπιστεί να λάβει μέρος στο φεστιβάλ με θέμα το προσφυγικό και τη διαπολιτισμικότητα.

Το πάρτυ ξεκινάει νωρίς με τους Ulalume στις 7μ.μ. και αμέσως μετά ακολουθούν οι Γκιντίκι. Μας καλούν να φέρουμε μαζί μας και ένα οποιοδήποτε κεράκι με σκοπό να συμμετέχουμε κι εμείς στο χάπενινγκ που θα στηθεί. Φυσικά καλούμαστε να αφήσουμε το χώρο καθαρό αναζητώντας τις σακούλες σκουπιδιών.

Ανοιχτή Ορχήστρα - Πώς ξεκίνησαν όλα:

Το κάλεσμα στα γενέθλια:

Γεννηθήκαμε τότε, τον Απρίλιο του 2021, στο "απαγορεύεται το συναθροίζεσθαι", εκεί, στα Προπύλαια, στο κέντρο της πόλης, ο καθένας με το όργανο ή τη φωνή του, να φωνάξει "λαός ενωμένος ποτέ νικημένος". Και πράγματι ενωθήκαμε. Δεν ξέραμε πόσο θα κρατήσει. Είπαμε, ας ονομαστούμε Ορχήστρα, μία ορχήστρα που να τους χωράει όλους- χωρίς άλλα απαγορεύεται. Μία Ανοιχτή Ορχήστρα, μια αγκαλιά. Και να συναντιόμαστε κάθε Κυριακή στο λόφο του Φιλοπάππου. Και κράτησε. Κρατάει ένα χρόνο τώρα. Και αυτή η αγκαλιά όλο και μεγαλώνει. Κάποιοι φεύγουν, κάποιοι έρχονται, αλλά η Ανοιχτή Ορχήστρα είναι εκεί ακόμα.

Και το γιορτάζουμε και πολύ θα θέλαμε να είστε εκεί να μοιραστούμε τη χαρά μας. Με μουσική φυσικά. Από φίλους καλούς, τους Ulalume και τους Γκιντίκι.

Αυτά τα πρώτα μας γενέθλια διαλέξαμε να τα γιορτάσουμε στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα (Λαμπηδόνα), που με χαρά και όμορφη διάθεση μας διέθεσε η Συνέλευση Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα. Ευχαριστούμε και χαιρετίζουμε τη Συνέλευση και τις δράσεις της, τις προσπάθειες να οικοδομούνται κοινότητες που συναποφασίζουν, αλληλοφροντίζονται και συμπορεύονται.

Τα έσοδα από το πάρτυ θα διατεθούν για την κάλυψη μέρους των εξόδων της επικείμενης καλοκαιρινής δράσης της Ανοιχτής Ορχήστρας, που θα λάβει χώρα στη Μυτιλήνη. Η δράση αυτή αφορά τη συμμετοχή της Α.Ο. στο πρώτο αυτοοργανωμένο φεστιβάλ "Πολυφωνία Τεχνών- Η Ομορφιά εν τη ενώσει", το οποία πραγματεύεται το ζήτημα του προσφυγικού και της διαπολιτισμικότητας.
 

 

Εικόνα
open_orchestra_labidona_party_contact_inexarchiagr

 

Ulalume
Φωνές όλοι φάλτσο! Και περισσότερο πρόζα. Οι μουσικές επιρροές από διάφορα είδη, είναι ένα mix διαφόρων δρόμων, αισθητικής, ρυθμών και μελωδιών. Ο στίχος κοινωνικό-πολιτικός με δόσεις ειρωνείας και καυτηριασμού της κατάστασης. Παίζουν μουσική για να εκφράζονται στις μη εκφραστικές εποχές μας!

Γιάννης Πατίκος - μπάσο με πολλά πεταλάκια 
Στέλιος Μπούρας - Drums
Γιάννης Ζούπης ή TsirΑt - Ακορντεόν 
Σπύρος Αγρανίτης - Ηλεκτρική κιθάρα 
Άρης Χρηστίδης - Ούτι, ηλεκτρική κιθάρα 
Δημήτρης Ζούρας ή Chocorelo - Τρομπέτα 
Δημήτρης Χαλιάσος ή Koufi - Γραφίστας 

 

Γκιντίκι
Ένα πειραματικό μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2014. Από τότε έως και σήμερα έχει πραγματοποιήσει πάμπολλες ζωντανές εμφανίσεις ανά την Ελλάδα αλλά και σε φεστιβάλ στο εξωτερικό (Γαλλία, Γερμανία). Το ύφος του σχήματος είναι ιδιαίτερο καθώς μέσα από τα παραδοσιακά όργανα, όπως είναι το λαούτο, το κλαρίνο, η γκάιντα, το βιολί και τα κρουστά, γίνεται μια πιό σύγχρονη προσέγγιση του παραδοσιακού μέσω του ρυθμικού και του ερμηνευτικού κομματιού. Αξιζει να σημειωθεί ότι εχουν βρεθεί δίπλα σε καλλιτεχνες όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντινου, Ματούλα Ζαμάνη, Χαίνιδες, Villagers of Ioannina City, Σπύρος Γραμμένος, Δημήτρης Μυστακίδης, Βάσω Βασιλειάδου κ.α.. Το 2019, κατεβαίνουν στην Αθήνα και έκτοτε σας κάνουν να χορέψετε με την ψυχή σας.

Τάσος Κοφοδήμος - Λαούτο, φωνή
Κωνσταντίνος Λάζος - Κλαρίνο, γκάιντα, κιθάρα, φωνή
Κωσταντής Παπακωνσταντίνου - Κρουστά
Θοδωρής Σιούτης - Βιολί
 

 

Εικόνα
open_orchestra_labidona_party_logo_inexarchiagr

 

//
 

Ίνφο

Που
Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα (Λαμπηδόνα)
Άλσος Αγ. Τριάδας

Πότε
Παρασκευή 20 Μαΐου, 2022
Στις 18:30

 

//

 

Το fb κάλεσμα στα γενέθλια

 

Εικόνα
open_orchestra_labidona_party_support_inexarchiagr

 

 

 

 

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube
 
 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Newsletter