Πρόσφυγες μοιράζονται την εμπειρία τους από την πανδημία σε μία διαδικτυακή εκδήλωση

Το Κέντρο Ημέρας Βαβέλ και το Covid-19 Refugees Info, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών, συμμετέχοντας στον φετινό κύκλο δράσεων του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών με τίτλο "Ζούμε Μαζί, Γιορτάζουμε Μαζί, Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών στην εποχή του Covid 19".

Η διαδικτυακή εκδήλωση, με επίκεντρο εμπειρίες ζωής προσφύγων και μεταναστών την εποχή της πανδημίας, "Ζώντας στην εποχή της Covid-19: Πρόσφυγες ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ την ΕΜΠΕΙΡΙΑ τους", μέσα από φωτογραφίες, βίντεο και ζωντανές συμμετοχές θα εξετάσει το τι σημαίνει να είσαι μετανάστης και πρόσφυγας στην εποχή του Covid-19.


Συμμετέχουν:

Νικόλαος Γκιωνάκης
Adla Shashati
Ηλέκτρα Στεφάνου
Γεωργία Γκιόκα & Μαρίνα Σταθοπούλου
Κονγκολέζικη Κοινότητα Ελλάδας
Πρόσφυγες- συμμετέχοντες/ουσες στην καμπάνια "Ζώντας στην εποχή της Covid-19"

* Η εκδήλωση θα γίνει στην ελληνική και αγγλική γλώσσα

Εικόνα
refugees_share_their_experience_online_gfm_inexarchiagr



Covid-19 Refugees Info

Σε αυτόν τον διαδικτυακό χώρο βρίσκουμε πληροφορίες για βασικές  ανάγκες, όπως το φαγητό και η διαμονή και υπηρεσίες που μπορούν να υποστηρίξουν τον πρόσφυγα. Παρέχεται ενημέρωση για θέματα όπως οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για τον covid-19, ο τρόπος λειτουργίας των υπηρεσιών ασύλου, το νέο νομικό πλαίσιο στέγασης κλπ είσαι στο σωστό μέρος. Επίσης στη σελίδα υπάρχει εκπαιδευτικό υλικό και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, αλλά και χρήσιμες προτάσεις και συμβουλές.

Η καμπάνια με τον ίδιο τίτλο, περιλαμβάνει βίντεο, φωτογραφίες και κείμενα που στοχεύουν στην προώθηση της κοινωνικής ένταξης και στην ανάδειξη θεμάτων με σκοπό τη δημιουργία μια πολυπολιτισμικής κοινότητας που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και παρέχει πρόσβαση σε ενημερωτικό υλικό.

Δείτε ένα από τα βίντεο της καμπάνιας:

 

Ίνφο

Που
Διαδικτυκά, εδώ.

Πότε
Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, 2021
Ώρα: 12.00 - 13.30

Δωρεάν

//

To fb κάλεσμα και η αφίσα της εκδήλωσης.

Εικόνα
refugees_share_their_experience_online_gfm2021_inexarchiagr

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Theatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του με την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Samuel Beckett, σε σκηνοθεσία του Νίκου Διονύσιου.

think

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Newsletter