Οι ταινίες του σκηνοθέτη Νίκου Νικολαΐδη και επιπλέον υλικό του δημιουργού διαθέσιμα ψηφιακά

Ο σεναριογράφος, συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός μεταξύ άλλων, Νίκος Νικολαΐδης άφησε πίσω του μία ξεχωριστή εργογραφία με ταινίες σταθμούς για τον ελληνικό αβάν-γκαρντ και πειραματικό κινηματογράφο. Δέκα φιλμ μαζί με τρέιλερ και άλλες δουλειές του είναι τώρα ελεύθερα διαθέσιμα, ψηφιακά.

Νίκος Νικολαΐδης· ένας πολυτάλαντος και πολυπράγμων δημιουργός, με κύριες ιδιότητες αυτές του σεναριογράφου και παραγωγού ταινιών, υπέγραψε περιστασιακά τη σκηνοθεσία ταινιών που όμως αποτέλεσαν σταθμούς στον ελληνικό κινηματογράφο.

Τα βραβεία όπως αυτό του καλύτερου Έλληνα σκηνοθέτη, που μάλιστα κέρδισε αρκετές φορές για κάποιες από τις πιο γνωστές του ταινίες, οι λιγότερο γνωστές που έγιναν καλτ, τα θέματα που επέλεξε μαζί με τις ιδιαίτερες κινηματογραφικές του προσεγγίσεις τον διαφοροποίησαν και έτσι το έργο που άφησε πίσω του σαν σκηνοθέτης, μένει ζωντανό και επιστρέφει στις οθόνες μας με κάθε ευκαιρία.

Τις πρώτες του μικρού μήκους ταινίες, "Lacrimae Rerum" του 1962 και το "Άνευ Όρων" του 1968, ακολούθησε η μεγάλου μήκους "Ευρυδίκη Β.Α. 2037" που βραβεύτηκε σε εγχώρια φεστιβάλ. Το 1979 ήρθε το φιλμ "Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα", με θέμα την αλλοτρίωση στο σύγχρονο κόσμο που έδωσε στο κοινό μια πρώτη εντύπωση της νουάρ αισθητικής του. Το 1983 η "Γλυκιά Συμμορία" που ο ίδιος περιέγραψε ως μια μελέτη πάνω στο νέο πρόσωπο του παγκόσμιου φασισμού και το 1987 η "Πρωινή Περίπολος".

To 1990 ήρθε η ασπρόμαυρη ταινία τρόμου "Singapore Sling: Ο άνθρωπος που αγάπησε ένα πτώμα" και ακολούθησαν το "Θα σε Δω στην Κόλαση, Αγάπη μου" το 1999 και το "Ο Χαμένος τα Παίρνει Όλα" το 2002, ταινία που αποτέλεσε μάλιστα και το τελευταίο μέρος της τριλογίας "Χρόνια της Χολέρας" με θέμα τις τελευταίες δεκαετίες του εικοστού αιώνα (πρώτο μέρος ήταν η ταινία "Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα" και δεύτερο η "Γλυκιά Συμμορία". Το κινηματογραφικό του έργο ολοκλήρωσε τον Νοέμβριο του 2005, με την ταινία "The Zero Years".

 

Εικόνα
nikolaides_films_online_inexarchiagr

Lacrimae Rerum

"Ξεκινώντας από τη μουσική, πλάστηκε μια ιστορία που μοιάζει με τη ζωή του ανθρώπου. Ο άνθρωπος γεννιέται, χαίρεται, πεθαίνει…
Το Lacrimae Rerum ξεκινά από φωτογραφίες εξωτερικές σε νεκροταφείο καϊκιών όπου η άμμος δίνει την αίσθηση της υπόγειας ζωής σε αντίθεση με το "τελειωμένο" των σάπιων όγκων που φαντάζουν σαν σκελετοί.
Ο σταυρός στην ακρογιαλιά συνδέεται άμεσα με το εσωτερικό της εκκλησίας που ακολουθεί την αίσθηση του φόβου, του θανάτου, της θρησκείας… και εδώ σταματά η μουσική του Γκρίηκ…

Ακολουθούν νεκρά πλάνα εσωτερικού σπιτιού με τα αντικείμενα σε κατάσταση χαμού και εγκαταλείψεως.
Ύστερα, σε μουσική Σούμπερτ, τα αντικείμενα σβήνουν έως ότου η φωτογραφία φθάνει σε μια τέλεια παύση.
Και τώρα αρχίζει ο χορός. Το ξύπνημα, η έξαρσις που θα καταλήξει μοιραία στο θάνατο. Και στην εκμηδένιση. Η κίνησις της μηχανής είναι ελεύθερη προς το κυκλικό σε μουσική Σαιν-Σανς.

Ο θάνατος και η ανυπαρξία έρχονται μέσα σε κάθετες και διαγώνιες γραμμές ενώ η φωτογραφία γίνεται συγκεχυμένη.
Η κούκλα σπάει συμβολίζοντας τον θάνατο με την έντονη ασπράδα του προσώπου της και ο χρόνος σταματά στο ρολόι. Το κερί συμβολίζει την αιώνια ανάμνηση και τα τρία σύμβολα ενώνονται στο τελευταίο πλάνο.

Η ταινία είναι ένα βιντεοκλίπ πάνω στην ημιτελή του Σούμπερτ.

N. N. 
 
Σενάριο, Σκηνοθεσία, Παραγωγή: Νίκος Νικολαΐδης 
Διάρκεια: 11' | 35mm, B&W | Ύδρα, 1962

Η ταινία:

Ευρυδίκη Β.Α. 2037

Η Ευριδίκη ζει φυλακισμένη σ’ ένα σπίτι – Άδη – σε μια χώρα με δικτατορικό καθεστώς. Περιμένει να την μεταφέρουν «κάπου αλλού» γιατί η φυλάκισή της σ’ αυτό το χώρο τελείωσε. Ο κρατικός εγκέφαλος όμως που προγραμματίζει τις μετακινήσεις, την κοροϊδεύει επί μέρες τώρα ή και χρόνια. Ένας αγαπημένος, χαμένος από χρόνια – Ορφέας – επικοινωνεί μαζί της και ζητάει να την ξαναδεί. Η Ευριδίκη τον δέχεται με την ελπίδα πως κάτι θ’ αλλάξει, αλλά και με φόβο για οτιδήποτε καινούργιο θα φανεί.

Ο Ορφέας έρχεται, σαν ένας νέος θάνατος όμως, κι όχι σαν ελευθερωτής.

Η Ευριδίκη θα τον σκοτώσει και θα μείνει για πάντα στην κόλασή της.

 
Ν. Ν.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Νίκος Νικολαΐδης
Παραγωγή: Νίκος Νικολαΐδης | Εκτέλεση Παραγωγής: Μαρί-Λουίζ Βαρθολομαίου
Ηθοποιοί: Vera Tschechowa, John Moore, Νίκη Τριανταφυλλίδη

Διάρκεια: 105΄ | 35mm, Mono, B&W | Σούνιο, Αττική, 1975 | Υπότιτλοι: Αγγλικοί 

Το τρέιλερ:

Δείτε ολόκληρη την ταινία, εδώ.


Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα

Πέντε φίλοι – σαραντάρηδες σήμερα – εκπρόσωποι της γενιάς του ’50, ξανασυναντιούνται μετά από πολλά χρόνια σιωπής. Ο ένας έρχεται από φυλακή, όπου μπαινοβγαίνει χρόνια, ο άλλος από μια σειρά τυφλών φόνων, ο τρίτος αφήνοντας πίσω του γυναίκα και παιδιά, ο άλλος από την περιπλάνηση και η τελευταία, το κορίτσι της παρέας, σκαστή απ’ το τρελοκομείο όπου χρόνια κρύβεται…

Μετέωροι όλοι, τυραννισμένοι από άγονους έρωτες, σημαδεμένοι απ’ το θάνατο αγαπημένων συνομηλίκων, προδομένοι από την πολιτική των καιρών τους, προσπαθούν – μάταια όμως – να ξαναστήσουν την παλιά συμμορία της εφηβείας τους. Η επανάσταση χάθηκε. Ο καθένας θα τραβήξει τώρα για το δικό του θάνατο, ανοίγοντας έτσι ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της γενιάς του.

Ν. Ν.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Νίκος Νικολαΐδης
Παραγωγή: Νίκος Νικολαΐδης
Εκτέλεση-Οργάνωση Παραγωγής: Μαρί-Λουίζ Βαρθολομαίου
Ηθοποιοί: Άλκης Παναγιωτίδης, Κωνσταντίνος Τζούμας, Ρίτα Μπενσουσάν, Χρήστος Βαλαβανίδης, Όλια Λαζαρίδου, Δημήτρης Πολύτιμος, Ντόρα Καλογρίδη, Γιούλα Καζόνι, Μαριτίνα Πάσσαρη,Αντιγόνη Αμανίτου, Γιούλα Αναγνώστου 

Διάρκεια: 110΄| 35mm, Mono, Έγχρωμη | Αθήνα, 1979


Το τρέιλερ:


Δείτε ολόκληρη την ταινία, εδώ.


Γλυκιά Συμμορία

Το ημερολόγιο της ζωής και του θανάτου μια ομάδας "ανήθικων" νέων, που έχουν φτάσει στο σημείο της «μη επιστροφής» και αναζητούν κάτι να πιστέψουν και να πεθάνουν γι’ αυτό. Η συμπεριφορά τους τραβάει την προσοχή του Κράτους. Αρχίζει η διακριτική παρακολούθησή τους. Μια ομάδα μυστικών περικυκλώνει το σπίτι τους με επικεφαλής έναν άγνωστο ξανθό άνδρα… και περιμένει.

Είναι η ιστορία τεσσάρων φίλων που θα μπορούσαν να είναι γείτονές σας, που επέλεξαν συνειδητά να πεθάνουν πίσω από τις κλεμμένες καραμπίνες τους, φτύνοντας ένα σαρκαστικό χαμόγελο πάνω στο πρόσωπό σας.

Η ταινία είναι μια μελέτη πάνω στο νέο πρόσωπο του παγκόσμιου φασισμού. Είναι μια ιστορία χαράς και τρυφερής αγάπης. Μια μουσική θανάτου, μια αποθέωση χρωμάτων, γλυκιάς βίας και ονείρου.
 
Ν. Ν.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Νίκος Νικολαΐδης
Παραγωγή: Νίκος Νικολαΐδης, Αφοι Βεργέτη, ΕΚΚ
Εκτέλεση Παραγωγής: Μαρί-Λουίζ Βαρθολομαίου
Ηθοποιοί: Δέσποινα Τομαζάνη, Δώρα Μασκλαβάνου, Τάκης Μόσχος, Τάκης Σπυριδάκης, Άλκης Παναγιωτίδης, Λένια Πολυκράτη, Κωνσταντίνος Τζούμας, Ντίνος Μακρής, Αντρέας Τσάφος, Χάρης Ρώμας, Τάκης Λουκάτος, Αλκμήνη Σταύρου, Μαριάνα Κουτάλου, Κατερίνα Σιγκούντου, Φαίη Τζανετοπούλου, Νατάσα Καψαμπέλη, Ισαβέλλα Μαυράκη, Νατάσα Ασίκη, Φωτεινή Κοτρώτση, Χρήστος Ζυγομαλάς, Παναγιώτης Καλδής, Μάνος Τσιλιμίδης, Γιώργος Πολυχρονιάδης, Πάνος Θανασούλης, Νίκος Κατωμέρης, Ηλίας Κωνσταντακόπουλος, Νίκος Σταυρόπουλος, Γιάννης Κουριώτης, Σπύρος Μπιμπίλας, Κώστας Μπαλαδήμας

Διάρκεια: 151' | 35mm, Mono, Έγχρωμη | Αθήνα, 1983

Το τρέιλερ:

Δείτε ολόκληρη την ταινία, εδώ.



Πρωινή Περίπολος

Σε μια έρημη και κατεστραμμένη πόλη, μια γυναίκα βαδίζει ολομόναχη. Προσπαθεί να διασχίσει την απαγορευμένη ζώνη και να φτάσει στη θάλασσα. Παντού παραμονεύουν παγίδες και η Πρωινή Περίπολος την παρακολουθεί. Οι μηχανισμοί της πόλης λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Ηλεκτρονικές φωνές καλούν τους ανύπαρκτους πολίτες να εγκαταλείψουν την πόλη.

Το σύστημα επικοινωνίας δουλεύει, οι κινηματογράφοι προβάλουν ταινίες, οικεία πρόσωπα μιας περασμένης εποχής γεμίζουν τις τηλεοπτικές οθόνες. Ένας άντρας, από τους λίγους επιζώντες, που τώρα φρουρεί την πόλη, εμφανίζεται ξαφνικά κοντά της. Την βοηθάει να φτάσει εκεί απ’ όπου κανείς δεν γύρισε για να πει αν στ’ αλήθεια υπάρχει…. στη θάλασσα. Θα πλησιάσουν ο ένας τον άλλον, θα προσπαθήσουν να θυμηθούν το παρελθόν. Θα ξετυλίξουν μαζί το κουβάρι της μνήμης που μπλέχτηκε στη διάρκεια ενός ολέθρου.

Μια σχέση βίας και θανάτου, μια ιστορία αγάπης σ’ έναν αβάσταχτο κόσμο, τι νόημα μπορεί να έχει…

Ν. Ν.

Σκηνοθεσία: Νίκος Νικολαΐδης
Σενάριο: Νίκος Νικολαΐδης – με αποσπάσματα από έργα των Daphne Du Maurier, Phillip K. Dick, Raymond Chandler, Herman Raucher
Παραγωγή: Νίκος Νικολαΐδης, ΕΚΚ
Εκτέλεση Παραγωγής: Μαρί-Λουίζ Βαρθολομαίου
Ηθοποιοί: Michele Valley, Τάκης Σπυριδάκης, Πάνος Θανασούλης, Τάκης Λουκάτος, Ράνια Τριβέλα, Χάρης Μαύρος, Νίκος Χατζής, Β. Καβούρη, Λιάνα Χατζή

 Διάρκεια: 108΄| 35mm, Mono, Έγχρωμη | Αθήνα, Κηφισιά, 1987


Η ταινία:

 

Singapore Sling

Έρχεται από το παρελθόν και είναι σχεδόν νεκρός.

Ο Singapore Sling είναι ένας από κείνους τους τύπους χωρίς λεφτά, σπίτι και φίλους, που κυνηγούν χαμένες υποθέσεις με γυναικεία ονόματα και μπλέκονται σε ιστορίες που δεν οδηγούν πουθενά. Η δική του ιστορία λεγόταν Λάουρα και τη συνάντησε πριν από πολλά χρόνια. Αν και υποψιάζεται πως το κορίτσι που γυρεύει τόσα χρόνια έχει πεθάνει και πως είναι ερωτευμένος μ’ ένα πτώμα, αυτός συνεχίζει να το ψάχνει. Έτσι, ένα βράδυ με βροχή και θύελλα, πληγωμένος και χωρίς να ’χει πια να χάσει τίποτα, φτάνει σ’ ένα σπίτι, γιατί πιστεύει πως εκεί μπορεί να βρίσκεται η Λάουρα. Όμως, στον κήπο του σπιτιού, δυο γυναίκες προσπαθούν να θάψουν το πτώμα ενός άντρα -αλλά o Singaρore Sling με μια σφαίρα στον ώμο δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα.

Περιμένει να ξημερώσει για να μπει στο σπίτι με την ελπίδα πως η Λάουρα βρίσκεται ακόμα εκεί… Όμως τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα υπολογίζει…

Ν. Ν.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Νίκος Νικολαΐδης
Παραγωγή: Marni Film, ΣΙΝΕΚΙΠ, ΕΚΚ, Νίκος Νικολαΐδης
Παραγωγός: Μαρί-Λουίζ Βαρθολομαίου
Εκτέλεση Παραγωγής: Μαρί-Λουίζ Βαρθολομαίου
Ηθοποιοί: Meredyth Herold, Michele Valley, Παναγιώτης Θανασούλης, Δημήτρης Νιάχας

Διάρκεια: 115΄| 35mm, Mono, B&W | Φορμά: 1: 1,66 | Αθήνα, 1990

Το τρέιλερ:

Δείτε ολόκληρη την ταινία, εδώ.


Θα σε δω στην κόλαση αγάπη μου

Αυτό που για τους άλλους είναι κόλαση, για μας είναι το σπίτι μας. Αυτή είναι η ιστορία της Βέρας, της Έλσας και ενός άντρα που αγαπήθηκαν πολύ. Έτσι ξεκίνησαν να μεγαλώσουν μαζί αλλά δεν πήγαν και πολύ μακριά.

Αφήνοντας πίσω τους έναν κόσμο ερειπωμένο και γεμάτο παγίδες, οι ήρωες ξεκινάνε μια νυχτερινή πορεία παραίσθησης, απελπισμένης τρυφερότητας και βίας, όπου ο καθένας με τον δικό του ύπουλο και ανατριχιαστικό τρόπο, προσπαθεί να εξοντώσει τον άλλο, για να κερδίσει μόνος του την Κόλαση…

N. N.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Νίκος Νικολαΐδης
Παραγωγή: Νίκος Νικολαΐδης, ΕΚΚ, ΕΤ 1
Ηθοποιοί: Βίκυ Χάρρις, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Πασχάλης Τσαρούχας
Μουσική: Νίκος Τουλιάτος

Διάρκεια: 110΄| 35mm, Dolby DTS, Έγχρωμο | Φορμά: 16:9 | Σούνιο, Αττική, 1999

Το τρέιλερ:

Δείτε ολόκληρη την ταινία, εδώ.

Ο Χαμένος τα Παίρνει Όλα

Ο Άνδρας, κάπου γύρω στα 40 του, μόνος, παρέα με τσιγάρα, μπύρες, χάπια και τον Μπελαφόντε, το καναρίνι του. Χωρίς παρόν, χωρίς μέλλον αλλά με παρελθόν. Με πειραγμένη υγεία και θολό μυαλό από μια σκάρτη ζωή και αρκετούς μπάτσους που δεν γουστάρουν τη φάτσα του. Α! ναι, και τις εμμονές του στην Αποκάλυψη του Ιωάννη…

Ο Άνδρας περιπλανιέται στα σοκάκια της πόλης, ανάμεσα στις γυναίκες της ζωής του, εφήμερες σχέσεις, σκοτεινές νύχτες, παρακμιακά μπαρ και στριπτιζάδικα, βρώμικες ιστορίες, άγρια θηλυκά και μικρές ελπίδες. Δουλεύει, όταν θέλει ή έχει ανάγκη, στο γραφείο του Χοντρού, ντετέκτιβ του υπόκοσμου. Κλέβει, όταν θέλει ή έχει ανάγκη, από τυχαίους γνωστούς-άγνωστους που μπαίνουν στη ζωή του. Συναντά τον 19χρονο Μικρό –στο σπίτι της παλιάς ερωμένης που αγαπάει ακόμα– και βρίσκει σ’ αυτόν τον σύντροφό του: ακολουθεί στην περιπέτεια χωρίς να ρωτάει πολλά…

Στο δρόμο τους μπλέκονται γκόμενες, λεφτά, εχθροί, ναρκωτικά, κάμερες, κυνηγητά και φόνοι. Οι νύχτες γίνονται επικίνδυνες και οι μέρες περίεργες. Οι δυο τους και τρεις γυναίκες –η Έλσα, το Βατόμουρο και η Μαυρούκα, κάθε μία γι’ άλλο λόγο  μαζί τους– αποφασίζουν να τα πιάσουν χοντρά και να την κάνουν. Από το μπαρ ELDORADO στο εξωτικό νησί. Χωρίς να προδώσουν την αθωότητα της παρακμής τους και τις σταγόνες της αγάπης τους. Η περιπέτεια από αστεία γίνεται σοβαρή και το ταξίδι στον Παράδεισο ή στην Κόλαση, χειροπιαστό –ανάλογα ποιός θ’ αντέξει…

Ν. Ν.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Νίκος Νικολαΐδης
Παραγωγή: Νίκος Νικολαΐδης, ΕΚΚ, ΕΤ
Ηθοποιοί: Γιάννης Αγγελάκας, Συμεών Νικολαΐδης (Simon Bloom), Τζένη Κιτσέλη, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Ιωάννα Παππά, Louise Attah, Lumi Savva

Μελίσσα Στοΐλη, Μάρω Μαύρη, Τάκης Τσαγκάρης, Νότης Πιτσιλός, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Δημήτρης Κατσιμάνης, Γιώργος Χουλιάρας, Θέμης Κατζ, Στέφανος Λαζαρινός, Χρήστος Χουλιάρας, Michele Valley
Μουσική: Γιάννης Αγγελάκας 

Διάρκεια: 120' | 35mm, Digital DTS, Έγχρωμο | Φορμά: 16:9 | Αθήνα, 2002

Η ταινία:


The Zero Years

Το σήμερα ως αύριο και ως χθες.

Τέσσερις γυναίκες, στειρωμένες και κάτω από μόνιμη τοξική καταστολή και παρακολούθηση, υπηρετούν τη θητεία τους σ’ έναν κρατικό οίκο ανοχής. Υποχρέωσή τους να κάνουν σεξ και να ξυλοκοπούν ανελέητα τους πελάτες τους. Οι σχέσεις μεταξύ τους βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο, η τροφή και το νερό λιγοστά, το σπίτι τους σάπιο και ετοιμόρροπο.

Έξω δεν υπάρχει πια τίποτα. Εφιαλτικά οράματα, εικονικές αποβολές και βιασμοί, ενέσεις και ναυτία συνθέτουν την καθημερινή ρουτίνα τους.
Μια μέρα, ένας από τους πελάτες τους εξαφανίζεται.
Οι ανακρίσεις αρχίζουν…

Ν. Ν.

Η ταινία:

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Νίκος Νικολαΐδης
Παραγωγή: Last Picture Pro., Νίκος Νικολαΐδης, ΕΚΚ
Ηθοποιοί: Βίκυ Χάρρις, Τζένη Κιτσέλη, Αρχόντισσα Μαυρακάκη, Ευτυχία Γιακουμή, Michele Valley, Άλκης Παναγιωτίδης, Γιώργος Μιχαλάκης, Μαρία Μαργέτη, Νίκος Μουστάκας, Αγγελική Αριστομενοπούλου, Δωροθέα Ιατρού, Αναστασία Ιατρού, Νεφέλη Ευσταθιάδη, Χρήστος Χουλιάρας, Θέμης Κατζ, Νατάσσα Καψαμπέλη 
Μουσική: Συμεών Νικολαΐδης (Simon Bloom)

Μεταφορά βίντεο σε 35mm: Icon Plus | Διάρκεια: 120' | 35mm, Dolby DTS, Έγχρωμο | Φορμά: 16:9 | Aθήνα, 2005

Τα πάντα για το έργο του στην επίσημη ιστοσελίδα και οι ταινίες διαθέσιμες στο ψηφιακό κανάλι.

Εικόνα
nikolaides_movies_online_inexarchiagr

*την πληροφορία την αλιεύσαμε από το Cinepivates!

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Το εξειδικευμένο κατάστημα ξυλείας, ειδών κιγκαλερίας και χρωματοπωλείο του Σωτήρη και της Νίκης για ό,τι χρειαζόμαστε για το σπίτι, το μπαλκόνι, την αυλή και όλα τα μαστορέματα του σπιτιού μας. Ξυλεία, χρώματα...

think

Newsletter