Οι Mind Ripple μας μιλούν για το νέο άλμπουμ Mirror Stage, λίγες μέρες πριν την παρουσίασή του [Συνέντευξη]

Οι Mind Ripple, συγκρότημα με σχεδόν 10ετή παρουσία στην αθηναϊκή σκηνή, ξανασυστήνεται με αφορμή την πρώτη ολοκληρωμένη του δισκογραφική δουλειά. Η παρουσίαση του δίσκου "Mirror Stage" θα πραγματοποιηθεί στο ΙΛΙΟΝ Plus.

συνέντευξη: Nancy Angelopoulou

Το νέο βίντεοκλιπ των Mind Ripple, από την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, μας έκανε να θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για τη μπάντα. Εν αναμονή της κυκλοφορίας του άλμπουμ Mirror Stage, αλλά και της επίσημης παρουσίασής του στο Ίλιον Plus, την Κυριακή 14 Απριλίου, με τους Atomic Love να ανοίγουν τη βραδιά, συναντηθήκαμε και μιλήσαμε μαζί τους.

Mind Ripple
Το σχήμα δραστηριοποιείται στην αθηναϊκή σκηνή από το 2010 όπου και ξεκίνησε παίζοντας covers σε μπαρ και μουσικά στέκια της Αθήνας. Με το όνομα Disconnected ακούσαμε τα πρώτα δικά τους  κομμάτια στο ομώνυμο self-released EP, στις αρχές του 2016 και μέχρι το τέλος της χρονιάς, μετά από αλλαγές μελών, η μπάντα απέκτησε τη σημερινή της σύνθεση. Το 5μελές σχήμα ηχογράφησε το καλοκαίρι του 2018, το πρώτο του ολοκληρωμένο άλμπουμ, με τίτλο Mirror Stage.

Το 2019, τους βρίσκει έτοιμους να ξανασυστηθούν με το νέο τους όνομα Mind Ripple και να παρουσιάσουν τα καινούργια κομμάτια του δίσκου Mirror Stage, του οποίου ο τίτλος του είναι εμπνευσμένος από τη θεωρία του Jacques Lacan. Το άλμπουμ κινείται σε ήχο alternative rock με πολλές προεκτάσεις που φανερώνουν τις πολλές και διαφορετικές επιρροές των μελών του σχήματος. 

Ένα δεμένο συγκρότημα με καθηλωτικό περφόρμανς μας δίνει 8 τραγούδια που ξεκινούν από δικές τους ιστορίες αλλά μπορούν εύκολα να μας κάνουν να ταυτιστούμε.


Οι Mind Ripple μας μίλησαν για το Mirror Stage: 

Πότε ξεκίνησαν να δημιουργούνται τα κομμάτια του πρώτου σας ολοκληρωμένου άλμπουμ; 

Στέφανος: Πριν από δυόμιση χρόνια περίπου, μετά και την κυκλοφορία του ΕP μας ως Disconnected τότε, ξεκίνησαν οι πρώτες σκέψεις για τη δημιουργία αυτού του άλμπουμ. Αποφασίσαμε να βγάλουμε έναν δίσκο που θα βασίζεται σε δικές μας εμπειρίες και βιώματα οπότε συγκεντρώσαμε κάποια θέματα για τα οποία θέλαμε να μιλήσουμε μέσω των κομματιών. Σαν αρχική ιδέα είχαμε είτε το στίχο είτε τη μουσική. Αφιερώσαμε περίπου ενάμιση χρόνο στο στούντιο, παίζοντας και συζητώντας τα κομμάτια και ο καθένας έβαζε τα δικά του στοιχεία μέσα. Όταν νιώσαμε έτοιμοι, μπήκαμε στο στούντιο και ηχογραφήσαμε το "Mirror Stage". 

Πώς θα χαρακτηρίζατε τους στίχους των κομματιών σας; Τι σημαίνει για σας το Mirror Stage;

Στέφανος: Δεν θα θέλαμε να διαχωρίσουμε τους στίχους από τη μελωδία, είναι αλληλένδετα. Το καθένα γράφτηκε με σκοπό να συμπληρώνει το άλλο νοηματικά και αυτό τηρείται σε όλη τη διάρκεια του δίσκου. Το "Mirror Stage", εμπνευσμένο από την θεωρία του Jacques Lacan, ουσιαστικά περιγράφει το που βρισκόμαστε σαν μπάντα και το πως λειτουργήσαμε για τη σύνθεσή του άλμπουμ. Για τη δημιουργία των κομματιών μπήκαμε σε μια διαδικασία εσωτερικής αναζήτησης και αυτοκριτικής.

 

Εικόνα
Mind Ripple


Εικόνα
Mind Ripple



 
 
Έχετε σκεφτεί ποτέ τα κομμάτια σας σαν soundtrack; Ποια ταινία θα θέλατε σε μία εναλλακτική πραγματικότητα να έχετε "ντύσει" μουσικά;

Στέφανος: Όχι απαραίτητα, αλλά θα μας άρεσε αν σκεφτόταν τη μουσική μας ο κόσμος σαν soundtrack δικών του εμπειριών. Ο τρόπος που είναι γραμμένα τα κομμάτια δίνει το δικαίωμα στον ακροατή να πατήσει τους στίχους πάνω στα δικά του βιώματα και να τα ερμηνεύσει από τη δική του μεριά. Εμείς βάζουμε το μουσικό φόντο και ο καθένας το ντύνει σαν μία ταινία στο μυαλό του, με τις δικές του εικόνες.


Ποιό θέλετε να είναι το μέλλον της μπάντας; Θέλετε η μουσική σας να φτάσει όσο πιο μακριά ή σας ενδιαφέρει πιο πολύ να παίζετε συχνά για να επικοινωνείτε τα κομμάτια στο κοινό;

Στέφανος: Θα ενώσω με κάποιο τρόπο αυτά τα δύο και θα πω ότι θα θέλαμε να παίζουμε συχνά τη μουσική μας όσο πιο μακριά γίνεται. Εννοώντας ότι θα θέλαμε η μουσική μας να φτάσει όσο πιο μακριά όχι μόνο μέσω ίντερνετ αλλά με live εμφανίσεις. Ο μεγαλύτερος στόχος είναι ένα τουρ της μπάντας εκτός Ελλάδος. Γι’ αυτά όμως θα μπορούμε να μιλάμε μετά από κάποιους μήνες. Ένα βήμα τη φορά.

Τι δε θα έκαναν ποτέ οι Mind Ripple και ποιες είναι οι αξίες που σας κρατούν ενωμένους σαν σχήμα;

Στέφανος: Δεν θα γράφαμε ποτέ μουσική με στόχο να ακολουθήσουμε κάποιο ρεύμα και να επωφεληθούμε από αυτό. Γράφουμε τη μουσική που μας αρέσει, πειραματιζόμαστε και πάντα θα δείχνουμε σεβασμό σε αυτό που κάνουμε.


Nothing New Under The Sun - Το πρώτο single του Mirror Stage

Mind Ripple's Fb Page | YouTube Channel | Bandcamp



Οι Mind Ripple είναι:

Στέφανος Κατής (φωνή)
Χάρης Κατής (φωνή, πλήκτρα, κιθάρα)
Γιώργος Λαμπάδης (ηλ. κιθάρα)
Γιώργος Γαζής (μπάσο)
Μάκης Κολαΐτης (τύμπανα)

//

"I am the eye with which the Universe / Beholds itself, and knows it is divine" - Percy Bysshe Shelley 

//

Extra Ινφο 

Mirror Stage | Παρουσίαση Δίσκου

Που
ΊΛΙΟΝ Plus
Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα

Πότε
Κυριακή 14 Απριλίου
Πόρτες: 8.30
Έναρξη: 21.00

Εισιτήρια
Προπώληση: 6 ευρώ
Ταμείο: 8 ευρώ

//


Η αφίσα του λάιβ από τον George Chandrino και το fb κάλεσμα εδώ

Εικόνα
mindripple_newalbum_ilionplus_inexarchiagr


 

Εικόνα



 
Συνέντευξη: Nancy Angelopoulou
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube
 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 20 Απριλίου, επιστρέφουμε στο Solaris για να γνωρίσουμε τον κόσμο του νέου Tomahawk Angel, σε έκδοση μίας από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες κόμικς των ΗΠΑ, της Dark Horse...

think

Μια συζήτηση για την καλλιτεχνική πρωτοβουλία Potential Project και την εικαστική έκθεση “Ενθύμιο” με τους επιμελητές Καρολίνα Αλειφεροπούλου και Δημήτρη Γεωργακόπουλο, στο νεοκλασικό κτήριο της Ανδρέα Μεταξά...

think

Ο Σταύρος Άλλος, μουσικός, τραγουδοποιός, ηχολήπτης και μουσικός παραγωγός, κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο εγχείρημά του σε ελληνικό στίχο, με τίτλο “Για την Νόρα” σε βινύλιο, από τη Rudu Records.

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter