Οι Halocraft μας συστήνουν το 2ο θεματικό τους άλμπουμ [inExarchia BandTrack]

H τετραμελής post/cinematic ροκ μπάντα των Halocraft παρουσίασε πρόσφατα το δεύτερο θεματικό της άλμπουμ "A Mother to Scare Away the Darkness", που κυκλοφόρησε ψηφιακά και σε φυσική μορφή.

inExarchia #BandTrack: Halocraft
συνέντευξη: Nancy Angelopoulou

Οι Halocraft, γνήσιοι παραμυθάδες περισσότερο, δημιουργούν ιστορίες και ατμόσφαιρες. Με περισσότερα ορχηστρικά κομμάτια, λιγότερα λόγια και αναπάντεχους ήχους δημιουργούν το δικό τους σύμπαν που σε μεταφέρει χωροχρονικά είτε τους ακούς λάιβ είτε επιλέξεις να ακούσεις ένα από τα δύο άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει.

Το A Mother to Scare Away the Darkness αποτελεί το πρώτο κομμάτι της εξιστόρησης από το συνολικό έργο με τίτλο The Witch's Forest. Το άλμπουμ αυτό είναι prequel θεματικά από το προηγούμενο ντεμπούτο των Halocraft, Chains for the Sea που αποτελεί το δεύτερο κομμάτι της ιστορίας η οποία θα ολοκληρωθεί στο τρίτο και τελευταίο μέρος. Οι τίτλοι των κομματιών, εννιά στο σύνολο τους, οι μελωδίες και οι στίχοι - όπου αυτοί υπάρχουν- αποτελούν μέρος του συνόλου της ιστορίας. Στοιχεία της ιστορίας τους αφήνουν μέσα και στο δεύτερο άλμπουμ καθώς και στην επίσημη φβ σελίδα τους.

Εικόνα
halocraft_C.Kissadjekian-halocraft_newalbum_live_inexarchiagr

Οι Halocraft

Σχηματίστηκαν το 2014 στα Γιαννιτσά. Τους αρέσει να εντάσσουν στοιχεία δημοφιλέστερων ειδών με αποτέλεσμα η δομή των κομματιών τους ξεφεύγει αρκετά από τα συνηθισμένα πλαίσια της post rock. Θέλουν να δημιουργήσουν μια πύλη μέσω της οποίας κόσμος, ο οποίος δε θα άκουγε υπό άλλες συνθήκες αυτό το είδος μουσικής, να μπορέσει να την εξερευνήσει και γιατί όχι να την αγαπήσει. Δεν φοβούνται να προσθέσουν και στοιχεία που συναντώνται συνήθως σε παράταιρα είδη και σε γενικά πλαίσια τους αρέσει να παίζουν με τον ήχο τους χωρίς προκαταλήψεις και ταμπού. 

Τους αρέσει να δημιουργούν δικούς τους κόσμους με τη μουσική τους και να δημιουργούν ιστορίες μέσα τους. Οι χαρακτήρες που υποδύονται οι Halocraft με τις μάσκες που φορούν αποτελούν τα κεντρικά πρόσωπα της ιστορίας. Δεν υπάρχει πολιτικό ή κοινωνικό μήνυμα στο έργο τους. Η μουσική τους σκοπό έχει να σε αποκόψει από αυτόν τον κόσμο και να σε ταξιδέψει στον δικό της. 

Οι Halocraft πραγματοποίησαν ευρωπαϊκή περιοδεία το 2019. Επισκέφτηκαν πόλεις ορόσημα όπως Βερολίνο, Λονδίνο, Πράγα, Βαρσοβία, Βιέννη, Λιλ, Σόφια και πολλές ακόμα. Έχουν συμμετάσχει στο Eratos Music Fest στη Γαλλική Ρεν και στα Street Mode Fest και Mammoth Fest.

Εικόνα
halocraft_C.Kissadjekian-halocraft_band_newalbum_live_inexarchiagr

 

Με τη βάση τους μακριά από την Αθήνα, οι Halocraft απευθύνονται εντός και εκτός συνόρων, περιοδεύουν κι αφήνουν τη μουσική και τις ιστορίες τους να φτάσουν στα πέρατα της γης.

Αν και συνήθως δίνουν λίγα λίγα τα στοιχεία για να τους αποκρυπτογραφήσεις και προτιμούν να τους καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου, με αφορμή την δεύτερη κυκλοφορία τους μίλησαν στο Inexarchia και τη Νάνσυ Αγγελοπούλου..

N.A.:  Υπαινικτικοί, πίσω από τις ζωόμορφες μάσκες σας κρύβετε τα νοήματα και τα βλέμματά σας. Ο στόχος σας είναι να μιλήσετε μέσα από τη μουσική και να κάνετε το κοινό να εστιάσει στον ήχο;

Halocraft: Σκοπός μας είναι να ταξιδέψουμε το κοινό μας με κύριο όπλο την μουσική μας και δευτερεύοντα στοιχεία την εμφάνιση μας και τα backgrounds. Όλο το concept της μπάντας είναι βασισμένο σε μια ιστορία που έχουμε γράψει και έχουμε σκοπό να τη ολοκληρώσουμε στο επόμενο άλμπουμ.  

N.A.:  Υπήρξε εξαρχής η πρόθεση να δημιουργήσετε τριλογία ή όταν ολοκληρώθηκε η πρώτη δουλειά αποφασίσατε πως θέλετε να τη συνδέσετε με τις επόμενες, χρονικά, κυκλοφορίες σας;

Halocraft: Πριν ακόμα κυκλοφορήσει το Chains for the sea η ιστορία είχε ήδη γραφεί και τα εξώφυλλα και των τριών άλμπουμ υπήρχαν ήδη σαν concept arts. Για να φανταστείτε αυτό το καιρό προβάρουμε τα κομμάτια της επόμενης κυκλοφορίας ενώ ήδη γράφουμε τα θεματικά μέρη και την αυτοτελή ιστορία του τέταρτου άλμπουμ.

N.A.: Η λογική και του δεύτερου άλμπουμ σας είναι να ακούγεται ολόκληρο. Πιστεύετε πως γίνονται βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή να ακούμε δίσκους όπως παλιότερα που δίναμε περισσότερο χρόνο στην ακρόαση;

Halocraft: Ο κύριος λόγος για τον οποίο τα περισσότερα σχήματα επιλέγουν να γράφουν αυτόνομα κομμάτια των 3.30 λεπτών είναι επειδή  θέλουν η μουσική τους να είναι radio friendly. Εμείς εξαρχής γνωρίζαμε ότι για ένα είδος όπως η post rock αυτό θα ήταν αδύνατον οπότε και δεν το επιδιώξαμε. Για την ακρίβεια το πήγαμε ένα βήμα παραπέρα καθώς αν βάλετε να παίξει το Chains for the sea απευθείας μετά το A mother to scare away the darkness θα δείτε ότι δεν σπάει η συνέχεια και κάτι τέτοιο σκοπεύουμε να κάνουμε και με το 3ο άλμπουμ.

N.A.: Υπάρχει στα πλάνα σας να συνδυάσετε τη μουσική σας με εικόνα; Να δημιουργήσετε videoclip ή να "ντύσετε" μουσικά κάποιο ταινιάκι;

Halocraft: Θα μας ενδιέφερε πολύ να κάνουμε μια σειρά από animation/stop motion video clips για κάποια από τα κομμάτια μας αν και προς το παρόν το κόστος είναι απαγορευτικό. Δεν θα μέναμε ικανοποιημένοι με ένα συμβατικό video clip γι' αυτό και έχουμε μείνει αρκετά πίσω σε αυτό το τομέα ως μπάντα. Πάντως είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις για να ντύσουμε μουσικά κάποιο project (ταινία ή σειρά ) όταν μας έρθει μια τέτοια πρόταση. Ήδη έχουμε δώσει την άδεια σε κάποιους game developers να χρησιμοποιήσουνε μερικά από τα κομμάτια μας.  

N.A.: Επιλέγετε να είστε λακωνικοί, ροκάροντας ορχηστρικά κυρίως. Έχει διαφορά η ανταπόκριση του εγχώριου ακροατηρίου από το feedback που παίρνετε από το εξωτερικό για την έλλειψη στίχου;

Halocraft: Το κύριο Fan Base της μπάντας βρίσκεται στο εξωτερικό. Η instrumental μουσική δεν έχει μεγάλη απήχηση στην Ελλάδα αν και με κάθε νέ live εμφάνιση της μπάντας βλέπουμε το κοινό μας να μεγαλώνει πράγμα το οποίο μας κάνει πολύ χαρούμενους για το μέλλον της εγχώριας post rock σκηνής.

N.A.:  Πως ήταν η πρόσφατη περιοδεία; Νιώθετε διαφορετικά vibes από το κοινό; Ο κόσμος είναι μουδιασμένος ή εκδηλώνει την ανάγκη του για επιστροφή στην συναυλιακή κανονικότητα;

Halocraft: Παρ' όλες τις δυσκολίες που εμφανίζονται όταν οργανώνεις ένα tour εν μέσω πανδημίας η προσέλευση του κόσμου ήταν απίστευτη. Φροντίσαμε να τηρηθούν όλα τα μέτρα ώστε να νοιώσει το κοινό μας ασφαλές. Ακριβώς λόγω του εγκλεισμού είχαν ανάγκη το ξέσπασμα ενός λάιβ και αυτό το καταλάβαμε από όλα τα θετικά σχόλια που εκλάβαμε. Ελπίζουμε να επιστρέψουμε στη συναυλιακή κανονικότητα και να απολαμβάνουμε τα live όπως θέλουμε.

N.A.:  Μετά την παύση ή μείωση των συναυλιών, αν θεωρήσουμε ότι γίνεται ένα restart και θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε κάτι στη διοργάνωση, στους χώρους κλ.π., τι θα θέλατε να αλλάξει;

Halocraft:  Θα μας άρεσε μετά από αυτό το restart να βλέπαμε περισσότερη υποστήριξη σε μικρά τοπικά σχήματα ώστε να μπορούμε να ανακαλύψουμε και μείς πιο εύκολα κάποια εγχώρια μουσικά κρυφά διαμάντια. Αυτό συνέβαινε ήδη σε κάποιες διοργανώσεις όπως το Street Mmode και το Mammoth fest, αλλά η σκηνή έχει ανάγκη να γίνει το νέο norm.

N.A.: Όλο και περισσότερα συγκροτήματα μπορούν και γίνονται γνωστά χωρίς να βρίσκονται σε κάποια από τις μεγαλουπόλεις της χώρας; Τι κερδίζετε και τι χάνετε;

Halocraft: Ευτυχώς πλέον η πόλη στην οποία εδρεύει μια μπάντα δεν περιορίζει το reach της. Πλέον το πιο σημαντικό για μια μπάντα να έχει δυνατή διαδικτυακή παρουσία. Ένα  καλό που έχει η ζωή σε μια μικρή πόλη είναι ότι είναι πιο εύκολο να βρίσκονται μεταξύ τους τα μέλη της μπάντας και ένα κακό είναι ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα γίνονται τα μεγαλύτερα events και live και πολλές φορές είναι δύσκολες οι μετακινήσεις.

N.A.:  Αν και το τελευταίο διάστημα δεν ενδείκνυται για να κάνεις σχέδια.. στήνετε επόμενο τουρ ή ίσως μεμονωμένες εμφανίσεις για την επόμενη σεζόν;

Halocraft:  Έχουμε ήδη ξεκινήσει κάποιες επικοινωνίες για να οργανωθεί το επόμενο ευρωπαϊκό tour καθώς και κάποια λάιβ το καλοκαίρι, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζουμε και τα κομμάτια του επόμενου άλμπουμ. Έχουμε και κάποια κρυφά projects για τα οποία είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλήσουμε αλλά αν πρέπει να δώσουμε ένα στοιχείο θα σας πούμε απλά ότι σύντομα θα φανεί πόσο geeks είναι οι HALOCRAFT.

Εικόνα
halocraft_Album_Cover-A_Mother_to Scare_Awa_the Darkness_inexarchiagr

 

To A Mother to Scare Away the Darkness ηχογραφήθηκε στο Valve studio, στην Θεσσαλονίκη, σε παραγωγή του Struter o οποίος είναι υπεύθυνος για την μίξη, το mastering και το editing. Τέλος, το artwork επιμελήθηκε ο Τηλέμαχος Μίλιος.

Track list:

01. A Mother to Scare Away the Darkness
02. New Beginnings
03. The Machine
04. For the Son You Could Not Save
05. In the Woods
06. Through the Caverns
07. Small Victories
08. Quantum
09. Don't Break the Loop

Halocraft' Fb Page | BandCamp | YouTube

Οι Halocraft είναι οι:

Κιθάρα: An extraordinary Rabbit
Φωνητικά/loops: An extraordinary Rabbit
Κιθάρα, Πλήκτρα: A marvellous Cat
Extra τύμπανα/ Percussions: A magnificent Wolf
Μπάσο: A majestic Fox

Εικόνα
halocraft_C.Kissadjekian-halocraft_band_newalbum_inexarchiagr

 

 
συντάκτης: Νάνσυ Αγγελοπούλου
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 20 Απριλίου, επιστρέφουμε στο Solaris για να γνωρίσουμε τον κόσμο του νέου Tomahawk Angel, σε έκδοση μίας από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες κόμικς των ΗΠΑ, της Dark Horse...

think

Μια συζήτηση για την καλλιτεχνική πρωτοβουλία Potential Project και την εικαστική έκθεση “Ενθύμιο” με τους επιμελητές Καρολίνα Αλειφεροπούλου και Δημήτρη Γεωργακόπουλο, στο νεοκλασικό κτήριο της Ανδρέα Μεταξά...

think

Ο Σταύρος Άλλος, μουσικός, τραγουδοποιός, ηχολήπτης και μουσικός παραγωγός, κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο εγχείρημά του σε ελληνικό στίχο, με τίτλο “Για την Νόρα” σε βινύλιο, από τη Rudu Records.

think

Newsletter