Οι Atomic Love ψάχνουν την Ιθάκη τους και ο δρόμος τους έβγαλε στα Εξάρχεια για βόλτα και κουβέντα [Συνέντευξη]

Απογευματινή εξαρχειώτικη βόλτα για καφέ και τι καλύτερο από το να συναντήσεις μια μπάντα για κουβέντα γύρω από τη μουσική. Οι Atomic Love παίζουν με το φακό και μιλούν για το πρώτο τους άλμπουμ και τα επόμενα μουσικά τους σχέδια.

Συντάκτης/φωτογραφίες: Νάνσυ Αγγελοπούλου


Καλοκαίρι στην Αθήνα και οι Atomic Love φέρνουν τον πρώτο τους δίσκο για να συνοδεύσει όλες μας τις στιγμές, χαλάρωσης, δουλειάς, τα ταξίδια, τις μοναχικές ή ρομαντικές βόλτες.

Εύα - Πάνος - Παύλος, τρεις άνθρωποι, τρεις δυνατές προσωπικότητες αλλά μία ομάδα, μία ενέργεια, ένα μουσικό σύμπαν.

Το άλμπουμ τους VOL/1 κυκλοφόρησε ψηφιακά τον Μάϊο, ενώ αναμένουμε και την κυκλοφορία του σε cd. Η παρουσίαση του δίσκου σε λάιβ δεν ήρθε λόγω μέτρων, αλλά αυτό θα μεγαλώσει την προσμονή μας! Κάποιοι τυχεροί βέβαια, έχουμε ακούσει τα κομμάτια και σε ζωντανή εκτέλεση μιας και στα λίγα χρόνια που έχουν σχηματιστεί (από το 2017) οι A.L. έχουν παίξει σε πολλές σκηνές της πόλης και εκτός.

Περπατώντας Ιούνιο στην Ασκληπιού και την Καλλιδρομίου, μιλήσαμε για το μέλλον της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής, τα όνειρα των δημιουργικών ανθρώπων που δε μπορεί τίποτα να τα σταματήσει και τη δύναμη της αγάπης για τη μουσική. Σας αποκαλύπτουμε ένα μέρος της κουβέντας: 
 

Νάνσυ: Μαζί σαν μπάντα από το 2018 και έχουμε επιτέλους το πρώτο σας άλμπουμ να κυκλοφορεί ψηφιακά. Με ποιες πέντε λέξεις ή φράσεις θα περιγράφατε την πορεία σας μέχρι εδώ;

Εύα: Ευχαρίστηση, εκπλήρωση, καλή παρέα, δημιουργικότητα, πειραματισμός


Νάνσυ: Τι σας ενώνει σαν μουσικό τρίο και τι σας χωρίζει; Πως διαμορφώνεται η δυναμική του σχήματος και τι προσφέρει ο καθένας στη δημιουργική διαδικασία;

Παύλος: Καταρχάς μας ενώνει η μουσική, ως εσωτερική ανάγκη στον καθένα ξεχωριστά και διαχρονικά. Μετά από αυτό η χαρά να δουλεύουμε μαζί ως ομάδα, το κοινό όραμα, οι στόχοι και οι αντιλήψεις, καλλιτεχνικές και άλλες.

Εύα: Τι μας χωρίζει; Όχι μας χωρίζει αλλά πιο πολύ μας διαφοροποιεί: το ότι είμαστε 3 άνθρωποι, και ως 3 δε γίνεται να συμφωνουμε 100% σε όλα.

Πάνος: Ως σχήμα εχουμε σταθεί τυχεροί, ο ένας συμπληρώνει τον αλλο, η Εύα βαζει πηγαίο ταλέντο και δυνατότητες που δεν εχουν "περιοριστεί" από μια τυπική μουσική παιδεία και τις νόρμες που φέρνει (χωρίς να σημαίνει αυτό ότι ειναι εκτός των κανόνων, αντίθετα η μουσική μας είναι απλή). Ο Παύλος φέρνει εξωστρέφεια, κοινωνικότητα, και μια ευρύτητα στις συνθέσεις και εγώ τη γείωση, κάποιες πινελιές και τη σύνδεση.

Επίσης είμαστε τυχεροί και στο ότι πλαισιωνόμαστε από μια ευρύτερη ομάδα ανθρώπων, φίλων και συνεργατών που με το ταλέντο και τον επαγγελματισμό τους, συνεισφέρουν εξίσου, αν όχι περισσότερο, στο αποτέλεσμα. 

 

Εικόνα
Atomic Love μπάντα



 

Εικόνα
Atomic Love μπάντα

Fb | Instagram | YouTube | Spotify | BandCamp 
   

Νάνσυ: Μπορεί η μπάντα να υπάρχει λίγα χρόνια, είστε όμως μουσικοί πολλά περισσότερα. Τι σας οδήγησε στον ήχο των Atomic Love;

Πάνος: Μουσικοί μέσα μας είμαστε όλη μας τη ζωή, στη πορεία κάποιες φόρες επαγγελματικά κάποιες φορές ερασιτεχνικά. Πιο πολύ ερασιτεχνικά, με την έννοια ότι δε υπήρχε οικονομικός στόχος ή απολαβές.

Ο ήχος των Atomic Love είναι αυτό που είμαστε ως άνθρωποι, προσωπικότητες και καλλιτέχνες ή τεχνίτες του ήχου γιατί το "καλλιτέχνης" είναι βαρύ, αυτή τη στιγμή. 


Νάνσυ: Προτείνετε μας ειδυλλιακή ώρα της ημέρας και τοποθεσία για να ακούσουμε το κάθε κομμάτι του δίσκου.

Ithaka - καλοκαιρινό πρωινό (μεσημέρι δηλαδή) και ταξίδι προς τη θάλασσα

Silence - Ιδανικά στο ISS αλλά επειδή είναι λίγο δύσκολο θα πούμε νύχτα στην πόλη.

Empty Glass - Mπαρ νύχτα με κόκκινο φως.

Summer dream – Στο… κρεβάτι.

All out - Μόνος με ένα μπουκάλι ουίσκι.

Lovers Marching Song - Πλατεία Νερού βράδυ σε headline event Atomic Love.

Too late - Στον δρόμο με ποδήλατο απόγευμα.

Messy One - Στο πιο πρόσφατο μας live στα πλαίσια του European Music Day στη Γιορτή Μουσικής Πλ. Βαρνάβα 2020.


 
Νάνσυ: Η παρουσίαση του άλμπουμ αναβλήθηκε λόγω των συνθηκών, ποια είναι τα πλάνα σας με τα νέα δεδομένα;

Παύλος: Στα άμεσα είναι η παρουσίαση του πρώτου δίσκου, όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τους συναυλιακούς χώρους, αργότερα θα ακολουθήσει ένα 2ο video clip και πιθανώς κάποιες συνεργασίες. Παράλληλα δουλεύουμε και υλικό για τον 2ο δίσκο. 
 

Νάνσυ: Τι θα έπαιζαν οι Atomic Love σε μία εναλλακτική πραγματικότητα;

Πάνος: Τίποτα διαφορετικό μάλλον, οι Atomic Love είναι αυτό. 
 
 

Εικόνα
Atomic Love μπάντα Vol/1




 

Εικόνα
Atomic Love μπάντα Vol/1

*Επόμενη εμφάνιση των Atomic Love στο λάιβ των Rsn & the Electric Quartet την Τετάρτη 22 Ιουλίου στην Ταράτσα του Gazarte.


Νάνσυ: Ποια άλμπουμ (νέες κυκλοφορίες εγχώριες ή ξένες) ακούσατε και συζητήσατε το τελευταίο διάστημα;

Εύα: Ακούσαμε τον δίσκο της FKA Twigs- Magdalene, Grimes – Miss Anthropocene. Από εγχώρια ακούσαμε το EP του Smalfeels - Indoors / Outdoors και τα Raw Takes της Juno.

Το πρώτο βίντεοκλιπ των Atomic Love - προπομπός του άλμπουμ



Εικόνα

Συντάκτης/φωτογραφίες: Νάνσυ Αγγελοπούλου
Ακολουθήστε το inExarchia το facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 20 Απριλίου, επιστρέφουμε στο Solaris για να γνωρίσουμε τον κόσμο του νέου Tomahawk Angel, σε έκδοση μίας από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες κόμικς των ΗΠΑ, της Dark Horse...

think

Μια συζήτηση για την καλλιτεχνική πρωτοβουλία Potential Project και την εικαστική έκθεση “Ενθύμιο” με τους επιμελητές Καρολίνα Αλειφεροπούλου και Δημήτρη Γεωργακόπουλο, στο νεοκλασικό κτήριο της Ανδρέα Μεταξά...

think

Ο Σταύρος Άλλος, μουσικός, τραγουδοποιός, ηχολήπτης και μουσικός παραγωγός, κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο εγχείρημά του σε ελληνικό στίχο, με τίτλο “Για την Νόρα” σε βινύλιο, από τη Rudu Records.

think

Newsletter