Ο Γκαλεάνο ζει! Ζωγραφίζοντας έναν Ζαπατίστα δάσκαλο [προβολή ντοκιμαντέρ]

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για τη ζωή του εξεγερμένου δασκάλου Γκαλεάνο. Στα πλαίσια της πρεμιέρας, θα υπάρξουν διάφορες δράσεις και φυσικά συζήτηση για την ελεύθερη κοινωνία των Ζαπατίστας. Μια εκδήλωση αφιερωμένη στην παγκόσμια δικαιοσύνη, στην εκπαίδευση και την παγκόσμια ειρήνη.


Το ντοκιμαντέρ - διάρκειας 15 λεπτών - είναι αφιερωμένο στον επαναστάτη Ζαπατίστα Δάσκαλο Γκαλεάνο και έχει ως στόχο να κάνει γνωστή την ιστορία δολοφονίας του. Παράλληλα καταγράφει την δημιουργία μιας καταπληκτικής τοιχογραφίας στην περιοχή των Ζαπατίστας αφιερωμένη σε εκείνον.

Αυτό το δραματικό έργο τέχνης ζωγραφίστηκε φέτος από μια διεθνή ομάδα εθελοντών από 12 χώρες και τώρα βρίσκεται στους τοίχους του επαναχτισμένου σχολείου και κλινικής του Γκαλεάνο στην κοινότητα της La Realidad.

//

Ο Εξεγερμένος δάσκαλος Γκαλεάνο

Στις 2 Μαΐου 2014, μέλη της παραστρατιωτικής οργάνωσης CIOAC, σχεδίασαν και πραγματοποίησαν επίθεση καταστρέφοντας το αυτόνομο σχολείο και την κλινική της αυτόνομης κοινότητας των Ζαπατίστας (La Realidad). Οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον τριών αυτοκινήτων στα οποία επέβαιναν Ζαπατίστας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί από αυτούς και να προκληθούν ζημιές σε υποδομές της κοινότητας. Ο εξεγερμένος δάσκαλος Χοσέ Λουίς Σολίς Λόπες (Γκαλεάνο), ενώ υπερασπιζόταν το τοπικό δημοτικό σχολείο, στοχοποιήθηκε και δολοφονήθηκε απο τους ένοπλους.

Εκδήλωση των Ζαπατίστας προς τιμή του Γκαλεάνο


//
 

Το πρόγραμμα

19:00 - 21:00: Δημιουργία πανό για τον Galeano
21:00 - 21:45: Προβολές του ντοκιμαντέρ (3 προβολές)
22:00 - Συζήτηση σχετικά με το Ντοκιμαντέρ & Μοίρασμα βιωματικών εμπειριών με άτομα που έχουν επισκεφτεί τους Ζαπατίστας


Την ημέρα της πρεμιέρας του ντοκιμαντέρ θα φτιαχτούν πανό - σε όλες τις πόλεις προβολής - με ένα μήνυμα για τον Ζαπατίστα δάσκαλο Galeano και θα σταλούν στην Τσιάπας φωτογραφίες και video. 

Καλό είναι ο κόσμος που θα συμμετέχει  στην εκδήλωση να κρατά τις ιδέες του, χρώματα για μουσαμάδες, πινέλα, και ότι άλλο θεωρεί χρήσιμο. Το πανό θα φτιαχτεί πριν απο την προβολή του ντοκιμαντέρ, εκεί γύρω στις 7 το απόγευμα, στο πάρκο απένταντι απο το καφενείο.

Μετά το τέλος της προβολής θα γευτούμε μεξικάνικες λιχουδιές φτιαγμένες με αγάπη από την Νομαδική Κουζίνα του Καφενείου.


Εικόνα
Ο Γκαλεάνο Ζει! Ζωγραφίζοντας έναν Ζαπατίστα δάσκαλο [προβολή ντοκιμαντέρ}

 
//


Extra info

Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος
Μοναστηρίου 140 & Τηλεφάνους

Ημέρα
16 Σεπτεμβρίου 2015

Έναρξη
Απο τις 7 το απόγευμα

//

Η αφίσα του ντοκιμαντέρ!

Εικόνα
Ο Γκαλεάνο Ζει! Ζωγραφίζοντας έναν Ζαπατίστα δάσκαλο [προβολή ντοκιμαντέρ}

 

//

Αν ενδιαφέρεστε να οργανώσετε αντίστοιχη προβολή στις 16 Σεπτεμβρίου στην περιοχή σας μπορείτε να στείλετε e-mail στο Schools for Chiapas και να δώσετε τα παρακάτω στοιχεία:

Ονοματεπώνυμο | email | τηλέφωνο | Facebook | το όνομα και τη διεύθυνση του χώρου που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση | ώρα έναρξης της εκδήλωσης | μικρή περιγραφή της εκδήλωσης (προαιρετικά)

Περισσότερες πληροφορίες, στο blog του Schools for Chiapas και στη σελίδα του Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας.

//

 

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitter
 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Newsletter