Ο bhukhurah δροσίζει, με τις μουσικές του, το καυτό αθηναϊκό καλοκαίρι [inExarchia BandTrack]

Ο bhukhurah κυκλοφορεί το τρίτο του σινγκλ "Blue Platinum Beach" στο ευρύ ηχητικό φάσμα που κινήθηκαν και τα δύο προηγούμενα κομμάτια του, ενώ αναμένεται σταδιακά να μας αποκαλύψει και τις επόμενες δημιουργίες του, με τον ίδιο φρέσκο αέρα.

inExarchia #BandTrack: bhukhurah
συνέντευξη/φωτογραφίες: Nancy Angelopoulou
 

 

Ο bhukhurah δροσίζει το καυτό αθηναϊκό καλοκαίρι με την τελευταία του κυκλοφορία που μας κάνει να αναζητάμε επιτακτικά μια παραλία και φυσικά όλα όσα αυτή συμβολίζει· ελευθερία, όνειρα, έρωτες αλλά και μια γλυκιά νοσταλγία. 

Ο Χρήστος Μπεκίρης είναι ο bhukhurah (bu- ku- ra) και το αντίστροφο. Πολύ πιθανό να τον έχετε πετύχει σε κάποιο λάιβ, αφού ως κιθαρίστας, είναι μέλος σε αγαπημένα αθηναϊκά σχήματα (CHICKN, The Callas).

Ως μουσικός παραγωγός τώρα, ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και κάτι να μας παρουσιάζει σινγκλς, τα οποία είτε έρχονται και μας βρίσκουν ψηφιακά, είτε έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανά στις εμφανίσεις του με το νέο project. 

 

"Salty blueish platinum beach
Might be holding on to our dreams"

 

Λίγο πριν αφήσουμε το αστικό περιβάλλον για να βρούμε τις παραλίες του τραγουδιού, συναντήσαμε τον BHUKHURAH στα Εξάρχεια. Η Νάνσυ Αγγελοπούλου προσπάθησε να μάθει ποιος και τι κρύβεται πίσω από τις αινιγματικές κυκλοφορίες κομματιών που φέρνουν αέρα φρεσκάδας και σύγχρονου ήχου που συνδέει ευχάριστα πολλές επιρροές.

 

 

Εικόνα
bhukhurah

 
 

Ν.Α.: Σινγκλάκια που κυκλοφορούν σταδιακά.. Ένα όνομα που ρίχνει ένα πέπλο μυστηρίου. Ποιος είναι με δυο λόγια ο Χρήστος Μπεκίρης και ποιος ο ήχος του σόλο project του;

b: Φίλοι και γνωστοί με φώναζαν για χρόνια Μπούκουρα, επειδή στα σόσιαλ είχα το ονοματεπώνυμο μου χωρίς φωνήεντα και κάπως έτσι προέκυψε το artist name μου!

Ο ήχος μου κυμαίνεται στο φάσμα του indie / psychedelic pop με στοιχεία από μοντέρνους καλλιτέχνες όπως Tame Impala, Mac Demarco, khruangbin ή παλιότερους όπως  Beatles, Motown σκηνή κ.λπ. αλλά και στοιχεία από μοντέρνα χιπ χοπ σκηνή όπως Kanye West, Kendrick Lamar, Travis Scott.

 

 

Ν.Α.: Εκτός από το μουσικό κομμάτι υπάρχει μια συνολική αισθητική που απλώνεται στα videos, τα εξώφυλλα και το merch.. Με ποι@ το έχεις στήσει;

b: Μου αρέσει πολύ να συνεργάζομαι με πολλά και διαφορετικά άτομα, γνωστούς και φίλους των οποίων η αισθητική συμπίπτει με τη δική μου.

Το εξώφυλλο του πρώτου μου single Παράμερα έκανε ο πολύ καλός μου φίλος Κώστας Στεργίου (Prisma Flower Band, Prins Obi, Noda Pappa και πολλά άλλα) και το βίντεο κλιπ δουλέψαμε μαζί με τον Alex Brack (Kartago Film) καλό μας φίλο από τη Γερμανία.

Το εξώφυλλο και βίντεο κλιπ του δεύτερου single Full of Grapes ανέλαβε εξ' ολοκλήρου η Φωτεινή Κορρέ, αφού της ζήτησα να κάνει εξώφυλλο και visualizer, της άρεσε τόσο το τραγούδι που τελικά έκανε ολόκληρο animated music video!

Το εξώφυλλο του τρίτου και πιο πρόσφατου single Blue Platinum Beach είναι μια φωτογραφία που τράβηξα πέρσι το καλοκαίρι και απεικονίζει ένα γλυπτό από άμμο που έφτιαξε ο φίλος μας Τάσος Κουβέλης (3D artist, motion graphics designer) και τα γραφικά έγιναν στο Komodo Design Studio. 

 
bhukhurah's Fb page | Spotify | Bandcamp

Ν.Α.: Πρέπει να ξέρουμε κάτι για το σταφύλι που δίνει τον τίτλο στο σινγκλ Full of Grapes και εμφανίζεται στο κλιπ του Παράμερα;

b: Πολύ πολύ νόστιμο και καλοκαιρινό φρούτο! Επίσης πλούσιο σε πολυφαινόλες, κάλιο και βιταμίνες A, B και C. 

 

Ν.Α.: Μίλησε μας για τις αντιθέσεις.. Σου αρέσουν; Άλλες ναι άλλες όχι;

b: Μου αρέσουν αρκετά οι αντιθέσεις και τα ετερόκλητα πράγματα, να χρησιμοποιώ υλικά τα οποία μπορεί εκ πρώτης όψης να μη ταιριάζουν αλλά τελικά όταν συνδυάζονται να δημιουργούν κάτι φρέσκο και αναπάντεχο, από δυνατές fuzz κιθάρες μέχρι auto-tune ή black metal logo πάνω σε πολύχρωμα tie dye t-shirts (βλέπε φώτο).

 

 

Εικόνα
bhuhkurah_tshirt_merch_2022_interview_inexarchiagr

 

Ν.Α.: Αφού ανεβήκαμε τα σκαλάκια της Νεάπολης σε αυτή τη βόλτα αντοχής στην καλοκαιρινή Αθήνα για να πάμε παράμερα! πες μου ένα μυστικό για το project που δεν έχεις αποκαλύψει μέχρι τώρα..

b: Είχα τελειώσει τη παραγωγή και μίξη του "Blue Platinum Beach” και τελικά λίγο πριν το στείλω για mastering αποφάσισα ότι δεν μου άρεσαν τα φωνητικά, ξανα ηχογράφησα ένα one-take και το έστειλα!
 
 

 

Εικόνα
bhukhurah

 

Ν.Α.: Τα Εξάρχεια μέσα από τα μάτια σου...

b: Μένω στα Εξάρχεια εδώ και 7 περίπου χρόνια. Απ' τη μία σκέφτομαι πως γεννιέται ένας νέος τουριστικός προορισμός (gentrification), από την άλλη εκεί που μένω υπάρχει ακόμη η αίσθηση της γειτονιάς, δηλαδή αν κατέβω το πρωί στο φούρνο θα πούμε "καλημέρα" με τον παντοπώλη, το μανάβη, το χασάπη και τα λοιπά. Είναι μια περιοχή που αλλάζει διαρκώς με τα χρόνια, αλλά συνεχίζω να την αγαπώ πολύ και να τη νιώθω σπίτι μου.
 

Ν.Α.: Τα επόμενα λάιβ, η επόμενη κυκλοφορία και τα σχέδια του Bhukhurah;

b: Έχω δύο πολύ ενδιαφέροντα λάιβ μέσα στο καλοκαίρι, στις 22 Ιουλίου στο Velvet Gardens Festival στο Θερμήσι Αργολίδας, δίπλα στο κύμα και 23 Ιουλίου στο Little Paradise Skatebowl στο Μεσοχώρι Βοιών Λακωνίας, όπου φτιάχνεται ένα μικρό skate park πάνω στο βουνό να κοιτάει τη Μεσόγειο. Επόμενη κυκλοφορία και σχέδια πολύ σύντομα, ή αλλιώς τα λέμε από Σεπτέμβρη!
 

 

Εικόνα
bhukhurah_paramera_merch_inexarchiagr

 

 

 
συντάκτης: Νάνσυ Αγγελοπούλου

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 20 Απριλίου, επιστρέφουμε στο Solaris για να γνωρίσουμε τον κόσμο του νέου Tomahawk Angel, σε έκδοση μίας από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες κόμικς των ΗΠΑ, της Dark Horse...

think

Μια συζήτηση για την καλλιτεχνική πρωτοβουλία Potential Project και την εικαστική έκθεση “Ενθύμιο” με τους επιμελητές Καρολίνα Αλειφεροπούλου και Δημήτρη Γεωργακόπουλο, στο νεοκλασικό κτήριο της Ανδρέα Μεταξά...

think

Ο Σταύρος Άλλος, μουσικός, τραγουδοποιός, ηχολήπτης και μουσικός παραγωγός, κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο εγχείρημά του σε ελληνικό στίχο, με τίτλο “Για την Νόρα” σε βινύλιο, από τη Rudu Records.

think

Newsletter