Το ντοκιμαντέρ της PJ Harvey σε πρώτη προβολή στο Gagarin / Α Dog Called Money

Το Gimme Shelter Film Festival - Pop Up Monday έρχεται τον Απρίλιο και φέρνει για πρώτη φορά στην Αθήνα το ντοκιμαντέρ της PJ Harvey, "A Dog Called Money".

​Το ντοκιμαντέρ Α Dog Called Money αποτελεί ένα σε βάθος οδοιπορικό στην έμπνευση, τη σύνθεση και την ηχογράφηση του 9oυ στούντιο άλμπουμ της PJ Harvey, The Hope Six Demolition Project.

Eπίκαιρο όσο ποτέ, με τη φρίκη του πολέμου και τη δύναμη της γυναικείας φωνής σε πρώτο πλάνο. 
Ευφάνταστο, ευαίσθητο και πρωτότυπο, όσο και η δημιουργική διαδικασία που καταγράφει.

Tην ταινία θα προλογίσει ο σκηνοθέτης Seamus Murphy, στενός συνεργάτης της PJ Harvey.

Τη βραδιά ανοίγουν οι The Noise Figures, το συγκρότημα που άνοιξε την τελευταία εμφάνιση της PJ Harvey στην Αθήνα το 2016, και παλιοί γνώριμοι του GSFF.

Η Vans στα πλαίσια της υποστήριξης της δημιουργικής έκφρασης μέσω της μουσικής συμμετέχει και υποστηρίζει το Gimme Shelter Film Festival.


Τρέιλερ:


Υπόθεση:

H Polly και ο βραβευμένος Ιρλανδός φωτογράφος, σκηνοθέτης και συγγραφέας Seamus Murphy, ξεκίνησαν ένα μεγάλο ταξίδι έμπνευσης και δημιουργίας που πέρασε από Αφγανιστάν, Κόσοβο, Ειδομένη και Ουάσινγκτον. Εκείνη συλλέκτης λέξεων, εκείνος συλλέκτης εικόνων.

Στην επιστροφή οι λέξεις έγιναν ποιήματα. Τραγούδια. Ολόκληρο άλμπουμ που ηχογραφήθηκε μπροστά σε κοινό, σε ένα μοναδικό καλλιτεχνικό πείραμα, ένα installation με τίτλο Recording in Progress, στο Somerset House του Λονδίνου.

Το πρόγραμμα της ημέρας:

21:00 The Noise Figures
21:45 Q&A με τον σκηνοθέτη της ταινίας, Seamus Murphy
22:15 PJ Harvey: Α Dog Called Money (94’)

Εικόνα
adogcalledmoney_doc_gagarin_pjharvey_gimme_shelter_inexarchiagr

​//

Extra Ίνφο

GIMME SHELTER FILM FESTIVAL 
POP UP MONDAYS

Female Voices

Που
Gagarin 205 Live Music Space
Λιοσίων 205, Αθήνα

Πότε
Δευτέρα 04 Απριλίου, 2022
Ώρα έναρξης: 20:00

Εισιτήρια
Τιμή προπώλησης
15 ευρώ

Το event είναι covid-free και θα διεξαχθεί με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για εκδηλώσεις την τρέχουσα περίοδο.


//

Η fb σελίδα του GSFF και το fb κάλεσμα στην προβολή.

Εικόνα
adogcalledmoney_doc_gagarin_pjharvey_gimme_shelter_poster_inexarchiagr


Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Το εξειδικευμένο κατάστημα ξυλείας, ειδών κιγκαλερίας και χρωματοπωλείο του Σωτήρη και της Νίκης για ό,τι χρειαζόμαστε για το σπίτι, το μπαλκόνι, την αυλή και όλα τα μαστορέματα του σπιτιού μας. Ξυλεία, χρώματα...

think

Newsletter