Μετρό στην Πλατεία: Εκδήλωση-συζήτηση για το μέλλον της Πλατείας Εξαρχείων

Οι εργασίες για τη γραμμή 4 του Μετρό αναμένεται να ξεκινήσουν σε κάποιο καιρό και ένα από τα εργοτάξια θα στηθεί στην πλατεία Εξαρχείων. Η ομάδα SOS Πλατεία, με την Πρωτοβουλία Κατοίκων Εξαρχείων διοργανώνουν εκδήλωση-συζήτηση για το πώς θα επηρεάσουν τα έργα, αλλά και ο ίδιος ο σταθμός στο μέλλον, την εικόνα της πλατείας.

Το επόμενο διάστημα, σταδιακά, τα εργοτάξια για την επέκταση του Μετρό θα κάνουν την εμφάνισή τους. Στα τέλη Μαρτίου υπεγράφη η σύμβαση για τις πρόδρομες εργασίες που αφορούν στη γραμμή 4 του Μετρό "Άλσος Βεΐκου – Γουδή". Ανάμεσα στα σημεία που θα πραγματοποιηθούν εργασίες είναι τα Εξάρχεια και συγκεκριμένα η πλατεία. 

Ο ομώνυμος με την περιοχή σταθμός του Μετρό "Εξάρχεια", φαίνεται ότι θα κατασκευαστεί κάτω από την πλατεία Εξαρχείων, ενώ μέχρι τώρα υπήρχαν συζητήσεις και διαφωνίες από πρόσωπα και φορείς που επεδίωκαν την απομάκρυνση του σταθμού, είτε εξ' ολοκλήρου είτε μόνο των εισόδων/εξόδων του από την πλατεία. 

Διαβάζουμε στην ομάδα SOS Πλατεία:
"Για 8 χρόνια τουλάχιστον ο θόρυβος, η σκόνη, η κυκλοφοριακή επιβάρυνση, η δυσλειτουργία και το πιθανό κλείσιμο των μικρών μαγαζιών της περιοχής είναι δεδομένα. Η μοναδική μας πλατεία μετατρέπεται από δημόσιος χώρος συνάντησης αποκλειστικά σε χώρο κίνησης. Επιπλέον, η επιλογή δημιουργίας σταθμού σε σημείο με στενούς δρόμους, έλλειψη ουσιαστικής σύνδεσης με υπέργεια συγκοινωνία, ανύπαρκτο χώρο πάρκιγκ θα δημιουργήσει κυκλοφοριακό χάος και θα κάνει τη ζωή μας αβίωτη [...} Η δημιουργία του σταθμού στον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα, πάνω σε δύο μεγάλες λεωφόρους, την Πατησίων και την Αλεξάνδρας, ανάμεσα στο ΕΜΠ και στο Αρχαιολογικό Μουσείο, γειτνιάζοντας και με άλλους σταθμούς, παλαιότερους και της νέας γραμμής, θα ήταν μια λειτουργική επιλογή, αν ενδιαφερόμασταν όντως για τη δημιουργία ενός σταθμού που θα εξυπηρετεί τον κόσμο. Εναλλακτική λύση υπάρχει , η άρνησή της είναι σκόπιμη. Θέλουμε δημόσιες συγκοινωνίες που διευκολύνουν και δεν καταστρέφουν γειτονιές και ελεύθερους χώρους"

 

Εικόνα

 
 

Εικόνα
plateia_exarchiwn_metro_parko_navarinou_poster_inexarchiagr

Διατυπώνοντας ερωτήματα που αφορούν στο μέλλον της περιοχής και της πλατείας Εξαρχείων, η ομάδα SOS Πλατεία και η Πρωτοβουλία Κατοίκων Εξαρχείων μας προσκαλεί σε μία συζήτηση με στόχο να δοθούν απαντήσεις και ένας πιθανός τρόπος αντίδρασης. 

Ανάμεσα στους φόβους για το μέλλον της πλατείας είναι αν θα υπάρχει "χώρος" για τις μικρές επιχειρήσεις και τα πολιτικά στέκια που βρίσκονται σε αυτή ή κοντά της. Ταυτόχρονα, ερωτήματα εγείρονται για την απόρριψη της πρότασης για μεταφορά του σταθμού στον πεζόδρομο Τοσίτσα.

*Ραντεβού λοιπόν στην πλατεία Εξαρχείων την Παρασκευή 28 Μαΐου στις 18.30

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Το φεστιβάλ Καραγκιόζης Γιούργια μας περιμένει για άλλη μια χρονιά στο Κύτταρο, σε ένα διήμερο με μουσικά σχήματα που αγαπάμε. Στη σκηνή ανεβαίνουν η Ιουλία Καραπατάκη, οι Babo koro, η μπάντα του Δημήτρη...

think

Newsletter