Μαθητικές μπάντες "πειράζουν" την παράδοση στο φετινό Schoolwave

"Το Schoolwave παίζει με την παράδοση" φέτος και νέες μπάντες και συγκροτήματα θα ερμηνεύσουν απρόβλεπτες διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο "Πρόσωπα του Ήρωα".

*Το συγκρότημα Musica Ficta σε φώτο του Γιάννη Δρακουλίδη

Μουσικοί και τραγουδιστές ερμηνεύουν την παραδοσιακή μουσική και τα δημοτικά τραγούδια, με το δικό τους τρόπο, με το δικό τους ύφος και τις δικές τους ευαισθησίες, στο Schoolwave του 2021.

Η αφορμή που τους δίνει το θέμα "Παίζοντας με την Παράδοση" τους οδηγεί στο να αναπτύξουν ουσιαστική και γόνιμη σχέση με τη δημώδη μουσική και έτσι φέτος οι μαθητικές μπάντες θα παρουσιάσουν διασκευές δημοτικών και κλέφτικων τραγουδιών.

 Οι Schooligans, οργανωτική ομάδα του φεστιβάλ διαπίστωσε, στα τελευταία Schoolwave, μια αυθόρμητη στροφή κάποιων μαθητικών/φοιτητικών συγκροτημάτων προς την παραδοσιακή μουσική. Οι Schooligans μιλούν για παιδιά που ανακαλύπτουν την ομορφιά των δημοτικών τραγουδιών και τα ερμηνεύουν με τον δικό τους "πειραγμένο" τρόπο.


Τα συγκροτήματα που θα εμφανιστούν είναι:

Red Gloves
Οι Red Gloves είναι ένα έντεχνο/παραδοσιακό συγκρότημα 16χρονων παιδιών από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας. Δημιουργήθηκαν το 2020 με στόχο την συμμετοχή τους στο Schoolwave. Η φιλοδοξία τους ήταν εξαρχής να συνδυάσουν την παραδοσιακή μουσική με τις επιρροές τους από τους Beatles, τους Rolling Stones και τους Queen. Το να παίξουν μέσα στην Εθνική Λυρική Σκηνή είναι ένα όνειρο που δεν είχαν προλάβει να κάνουν.

The Confusion
Οι The Confusion είναι μια alternative funk rock μπάντα που ξεκίνησε από μια παρέα τεσσάρων φίλων στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου. Συμμετείχαν στο Schoolwave 2019 και λίγους μήνες μετά κυκλοφόρησαν το πρώτο τους LP. Η συμμετοχή τους στην συναυλία στο ΚΠΙΣΝ λειτούργησε σαν μια μεγάλη πρόκληση. Ποτέ δεν φανταζόντουσαν λίγους μήνες πριν ότι θα έφτανε η στιγμή που θα έπαιζαν την "Κλέφτικη Ζωή" σε ρυθμούς funk.

Musica Ficta
Οι Musica Ficta δημιουργήθηκαν το 2005 από τον 14χρονο τότε Απόλλωνα Ρέτσο με στόχο τη συμμετοχή στο πρώτο Schoolwave. Ξεκίνησαν παίζοντας alternative rock με επιρροές από Jeff Buckley και Radiohead. Στα live τους χρησιμοποιούσαν συχνά παραδοσιακά όργανα όπως το κλαρίνο, αλλά η κορύφωση των πειραματισμών τους θα είναι η συναυλία "Το Schoolwave παίζει με την παράδοση" στο ΚΠΙΣΝ. Θα ερμηνεύσουν παραδοσιακά τραγούδια με αναφορές στο 1821, όπως το "Έχε γεια καημένε κόσμε" και "Τα παιδιά της Σαμαρίνας". Στόχος για το μέλλον είναι μια συνεργασία με την Billie Eilish.

 

Εικόνα
snfcc_schoolwave_ _photo_ Drakoulidis Yannis_inexarchiagr


Red Gloves


To Schoolwave

Το Schoolwave αποτελεί κάθε χρόνο (από το 2005, όταν οργανώθηκε για πρώτη φορά) σημείο συνάντησης των μαθητικών και φοιτητικών μουσικών συγκροτημάτων απ’ όλη την Ελλάδα. Κάθε χρόνο δηλώνουν συμμετοχή περίπου 200 συγκροτήματα για να επιλεγούν τελικά, από επιτροπή καταξιωμένων μουσικών, συνθετών, τραγουδοποιών και ραδιοφωνικών παραγωγών, 25.

Για τρεις ημέρες στο τέλος της σχολικής χρονιάς συγκεντρώνονται για να παίξουν τη μουσική τους μπροστά σε χιλιάδες συνομηλίκους τους, γιορτάζοντας την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών. Περιορισμοί ως προς τα είδη της μουσικής δεν υπάρχουν. Οι νεαροί μουσικοί παίζουν ό,τι τους αρέσει και τους εκφράζει: από ροκ και μέταλ και πανκ έως τζαζ και χιπ χοπ αλλά και ρεμπέτικα και παραδοσιακά.


Εικόνα
snfcc_schoolwave_ musica_ficta _photos_ drakoulidis yannis_inexarchiagr

The Confusion

//

Extra Ίνφο

Που
Στο Θόλο του ΚΠΙΣΝ &
διαδικτυακά σε αυτή τη σελίδα, στις σελίδες του ΚΠΙΣΝ στο Fb, στο Instagram @SNFCC και στο κανάλι του στο YouTube.

Πότε
Δευτέρα 31 Μαίου, 2021

Στις 20.00

Εισιτήρια
5 ευρώ | Προαγορά εισιτηρίου, εδώ

Η δυνατότητα παρακολούθησης του Schoolwave, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, θα δοθεί σε περιορισμένο αριθμό θεατών.

//

Περισσότερα στο fb κάλεσμα στο Schoolwave.

Εικόνα
snfcc_schoolwave_ musica_ficta _poster_inexarchiagr

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Το εξειδικευμένο κατάστημα ξυλείας, ειδών κιγκαλερίας και χρωματοπωλείο του Σωτήρη και της Νίκης για ό,τι χρειαζόμαστε για το σπίτι, το μπαλκόνι, την αυλή και όλα τα μαστορέματα του σπιτιού μας. Ξυλεία, χρώματα...

think

Newsletter