Η έκθεση "Κενακαινερά" της Γεωργίας Συριοπούλου / Ζωγραφικά έργα στο Match Point

Η Γεωργία Συριοπούλου παρουσιάζει στην αίθουσα-γκαλερί του bistrot Match Point την έκθεση "Κενακαινερά", μια ενότητα από ζωγραφικά έργα, σχέδια με μελάνι και βίντεο που έχουν δημιουργηθεί την τελευταία διετία.


Στο ύψος που η λεωφόρος Αλεξάνδρας συναντά την Πατησίων, ο καφές και το ποτό συναντούν την Τέχνη. Η Γεωργία Συριοπούλου, εικαστικός και μουσικός, εκθέτει ζωγραφικά έργα, σχέδια και βίντεο στο Match Point.

Με την έκθεσή της Κενακαινερά, επιχειρεί να δει το σώμα και πάλι, το εξετάζει ως υλικό που διαχέεται, σώμα που στάζει για να διαβρώσει τον χώρο, να σχηματίσει κενά και να ανακτήσει, διαλυμένο στο νερό την ταυτότητά του και την απόλαυσή του, απαλλαγμένο από την εξουσία του χώρου.

«Το νερό και τα υγρά σκάβουν το χώμα, σκάβουν την πέτρα, σκάβουν το σώμα, διανοίγουν οπές, εκλύονται από πόρους και καθιστούν το αντικείμενο, που ήταν ως εκείνη την ώρα κλειστό, διαπερατό και άρα για την Συριοπούλου αισθητό». 

Εικόνα
syriopoulou_kenakainera_match_point_exhibition_inexarchiagr

 

Η Γεωργία Συριοπούλου

Πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και κατά τα χρόνια που δε ζωγράφιζε έγινε μουσικός, διπλωματούχος Ανωτερων Θωρητικών και Σύνθεσης μουσικής. 

//

Extra Ίνφο

Που
Match Point
Αινιανός 1, Αθήνα

Πότε
Η έκθεση θα διαρκέσει από 2 έως 13 Απριλίου, 2022 
UPDATE: Παράταση έως τις 16 Απριλίου.

Είσοδος ελεύθερη

Εικόνα
syriopoulou_kenakainera_match_point_exhibition_poster_inexarchiagr

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Το εξειδικευμένο κατάστημα ξυλείας, ειδών κιγκαλερίας και χρωματοπωλείο του Σωτήρη και της Νίκης για ό,τι χρειαζόμαστε για το σπίτι, το μπαλκόνι, την αυλή και όλα τα μαστορέματα του σπιτιού μας. Ξυλεία, χρώματα...

think

Newsletter