Γιορτή Μοιράσματος στο Λόφο Φιλοπάππου από την πολιτική συλλογικότητα Αυτενέργεια

Μία ανοιχτή κυριακάτικη γιορτή μοιράσματος στήνεται στο Λουμπαρδιάρη, στο λόφο Φιλοπάππου, για να προσφέρουμε ό,τι δεν χρειαζόμαστε και για να πάρουμε ό,τι θα θέλαμε ελεύθερα.

Η πολιτική συλλογικότητα Αυτενέργεια, διοργανώνει ανοιχτή Γιορτή Μοιράσματος, με σκοπό να κρατήσουμε ζωντανούς τους δημόσιους χώρους και να αποφύγουμε την κοινωνική αποστασιοποίηση, η οποία δεν ταυτίζεται με την φυσική αποστασιοποίηση που χρειάζεται για λόγους προστασίας της υγείας.

Η Αυτενέργεια, με τη δράση αυτή, προτείνει την συντήρηση αλλά και διεύρυνση της αλληλεγγύης μεταξύ των αδυνάτων, την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του Φιλοπάππου που απειλείται σήμερα από την ιδιωτική διαχείρισή του και την παρέμβαση στους οικονομοκεντρικούς σχεδιασμούς που απειλούν με αποστείρωση τους ζωντανούς κοινωνικούς κόμβους της πόλης μας.

 

Το κείμενο από το κάλεσμα στη Γιορτή Μοιράσματος:

"Το προηγούμενο διάστημα, που αρκετοί-ές από εμάς περάσαμε ως επί το πλείστον στο σπίτι, είχαμε τoν χρόνο να ξεχωρίσουμε τόσα πράγματα και μικροαντικείμενα που δεν χρειαζόμαστε -ενώ άλλα που ίσως να έχουμε ανάγκη δεν βρισκόμαστε σε θέση να τα αγοράσουμε, μπροστά στη θέα μίας νέας κρίσης. Στον λόφο του Φιλοπάππου, στου Λουμπαρδιάρη, μαζευόμαστε για να προσφέρουμε ό,τι δεν χρειαζόμαστε και για να πάρουμε ό,τι θα θέλαμε ελεύθερα (αξεσουάρ, μικροσυσκευές, ρούχα, βιβλία, κόμιξ, παιχνίδια, διακόσμηση κ.ά.).

Μέρος των συγκεντρωθέντων θα διατεθούν στο Κέντρο Φιλοξενίας Κούρδων προσφύγων/ισσών στο Λαύριο, μια δομή που διαχειρίζονται οι ίδιοι παλεύοντας για την αξιοπρέπειά τους.

Φροντίζουμε ό,τι προσφέρουμε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και κατάλληλο για επανάχρηση.

*Κρατάμε όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής (μάσκες, αποστάσεις κλπ)!*"

//

Ακολουθώντας το πλαίσιο των 3 βασικών αρχών: αντι-ιεραρχική δομή, άμεση δημοκρατία και συμφωνία μη κατάληψης εξουσίας, η Αυτενέργεια, απευθύνεται σε όλη την κοινωνία, στους ανθρώπους εκείνους που ασχολούνται στην πράξη με την ατομική και συλλογική χειραφέτηση και ελευθερία, για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού πόλου που θα θέτει το πολιτειακό ζήτημα στο κέντρο των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

Η συνέλευση της Αυτενέργειας πραγματοποιείται Πέμπτη στις 20.00, ανά 2 εβδομάδες, στο κτήριο του TRISE (Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικολογίας), Κολοκοτρώνη 31, Σύνταγμα, 2ος όροφος.


//

"Δεν πιστεύω στη φιλανθρωπία, πιστεύω στην αλληλεγγύη. Η φιλανθρωπία είναι κατακόρυφη, άρα είναι ντροπιαστική. Πηγαίνει από πάνω προς τα κάτω. Η αλληλεγγύη είναι οριζόντια. Σέβεσαι τον άλλο και μαθαίνεις πολλά από αυτόν. Έχω πολλά να μάθω από άλλους ανθρώπους".

Γκαλεάνο Εδουάρδο

Εικόνα

Ακολουθήστε το inExarchia το facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Newsletter