Δωρεάν εργαστήριο για εφήβους "Δημοσιογραφία & Ντοκιμαντέρ" / Planet G(reece) - Μέρος Β'

Τα εργαστήρια ντοκιμαντέρ του Exile Room για εφήβους κάθε εθνικότητας ολοκληρώνονται τον Μάιο & Ιούνιο του 2023! Αν είστε 13 έως 19 ετών, με κινηματογραφικές και δημοσιογραφικές ανησυχίες, τότε το Planet G(reece) έχει το ιδανικό εργαστήριο.

 

Τι κοινό έχει το ντοκιμαντέρ με τη δημοσιογραφία; Μπορεί ένα ντοκιμαντέρ να συνεισφέρει στην ενημέρωση των πολιτών; Πώς μπορούν οι δημοσιογράφοι να αξιοποιήσουν τα ψηφιακά μέσα για να πουν μια ιστορία;
 

Σε αυτό το εργαστήριο του Exile Room, οι έφηβοι θα εξερευνήσουν τις τεχνικές της δημοσιογραφίας που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ, θα μάθουν πώς προετοιμάζουμε, παίρνουμε και διαχειριζόμαστε μια συνέντευξη, και πώς η έρευνά μας μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα έργο που μπορεί να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο!

Θα μάθουν τις διαφορές ανάμεσα σε μια ταινία ντοκιμαντέρ και σε ένα ακουστικό ντοκιμαντέρ (podcast), αλλά και πώς να επιλέγουν το ιδανικό μέσο για να αναδείξουν το θέμα που θέλουν. Οι εκπαιδεύτριες Μυρτώ Συμεωνίδου και Ιωάννα Παπαϊωάννου θα μοιραστούν το πώς διαχειριζόμαστε όλα τα στάδια της παραγωγής ενός ντοκιμαντέρ, ξεκινώντας από την αρχική σύλληψη.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο δεν απαιτεί κινηματογραφικές γνώσεις, ενώ ο εξοπλισμός –εκτός από τα κινητά σας– παρέχεται από το Exile Room. Η μικρού μήκους ταινία που θα προκύψει από το εργαστήριο θα μονταριστεί και θα δημοσιευτεί σε διάστημα περίπου ενός μήνα μετά τη λήξη του εργαστηρίου. Η διδασκαλία θα γίνει στα ελληνικά, ενώ θα υπάρχει διερμηνέας για επιπλέον γλώσσες.

 

Εικόνα
Exile Room Planet G Poster and Documentary

 

Περισσότερα για το εργαστήριο:

Δηλώστε συμμετοχή, εδώ.
Δείτε όλα τα εργαστήρια του PLANET G(reece) | Μέρος Β' εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το e-mail workshops.exile@gmail.com ή το τηλέφωνο 210 3223395 (ώρες 12-5μμ)

Το Β' Μέρος του Planet G(reece) υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund

 

Οι κανόνες:

1. Πρέπει να είσαι από 13 έως 19 χρόνων
2. Πρέπει να αγαπάς το σινεμά
3. Δεν είναι απαραίτητο να μιλάς ελληνικά
4. Πρέπει να είσαι στην ώρα σου και να έχεις όρεξη για δουλειά
5. Συνιστάται η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου

 

Εικόνα
Exile Room Planet G(reece)

 

 

Λίγα λόγια για τους εκπαιδευτές:

Μυρτώ Συμεωνίδου 
Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και έχει κάνει μεταπτυχιακό στην πολιτιστική διαχείριση. Έχει εργαστεί στους τομείς της επικοινωνίας, της παραγωγής ντοκιμαντέρ και της κοινωνικής παιδαγωγικής με ομάδες εφήβων και νέων ατόμων. Έχει σκηνοθετήσει δύο ντοκιμαντέρ: το "Oppression" (2014) και το "5½ χρόνια" (2022).

Ιωάννα Παπαϊωάννου
Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, με μεταπτυχιακό στις πολιτισμικές και κινηματογραφικές σπουδές. Έχει σκηνοθετήσει το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους "Spectrum" (2016) και το μεγάλου μήκους "5½ χρόνια" (2022). Έχει εργαστεί στον τομέα την επικοινωνίας και των ψηφιακών μέσων, και έχει εμπειρία στην κοινωνική παιδαγωγική.

 

Εικόνα
Exile Room Planet G

Το fb κάλεσμα του Exile Room.

 

 

Information

Που
Exile Room

Αθηνάς 12, Μοναστηράκι
3ος όροφος

Πότε
Σάββατο 6, 13, 20 & 27 Μαΐου, 2023

Δωρεάν

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Theatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του με την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Samuel Beckett, σε σκηνοθεσία του Νίκου Διονύσιου.

think

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Newsletter