Δωρεάν εργαστήρια ντοκιμαντέρ για εφήβους κάθε εθνικότητας / Planet G(reece) - Exile Room

Τα δωρεάν εργαστήρια ντοκιμαντέρ του Exile Room για εφήβους κάθε εθνικότητας, ξαναρχίζουν και το Β' Μέρος του προγράμματος Planet G(reece) περιλαμβάνει 5 εργαστήρια.

Το Planet G(reece), το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Exile Room για εφήβους, αναλαμβάνει να αποδείξει ότι το ντοκιμαντέρ είναι το ιδανικό μέσο για να πεις τη δική σου ιστορία με τα μέσα που διαθέτεις, ενώ παράλληλα σου γνωρίζει μερικά συναρπαστικά επαγγέλματα.

Η σειρά εργαστηρίων που έχει κοινό παρονομαστή το ντοκιμαντέρ, απευθύνεται σε εφήβους 13 έως 19 ετών, όλων των εθνικοτήτων, με σκοπό να ενθαρρύνει τη μεταξύ τους συνεργασία και να τους συστήσει έναν θαυμαστό νέο κόσμο ικανό να αλλάξει μια και καλή την απάντησή τους στο κλασικό "Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;". 

Τα μυστικά της φωτογραφίας, του ήχου, της δημοσιογραφίας, του ακτιβισμού, του animation, της γραφιστικής και της αφήγησης θα ξεδιπλωθούν με τη βοήθεια έμπειρων εκπαιδευτών και επισκέψεις στους χώρους όπου η μαγεία της εικόνας μετατρέπεται σε πραγματικότητα.

Κάθε κύκλος εργαστηρίων θα δέχεται έως 25 συμμετέχοντες και θα επικεντρώνεται σε ένα διαφορετικό πεδίο, με αποτέλεσμα μια διαφορετική μικρού μήκους ταινία κάθε φορά. Μετά την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, οι ταινίες θα προβληθούν σε ένα μονοήμερο φεστιβάλ. 

Εικόνα
PlanetG_VangelisPatsialos_PlanetG-Workshop-exile_inexarchiagr

Εργαστήριο #3: Animation & Ντοκιμαντέρ
Σάββατο 5, 12, 19 & 26 Μαρτίου 2022, 11:00-15:00

Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό να συνδυάσετε ντοκιμαντέρ και animation; Σε αυτό το εργαστήριο, θα μάθουμε πώς να κάνουμε την πραγματικότητα ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, εμπλουτίζοντας εικόνες από την αληθινή ζωή με κινούμενα σχέδια.

Πληροφορίες | Αίτηση

Εργαστήριο #4: Ακτιβισμός & Ντοκιμαντέρ
Σάββατο 7, 14, 21 & 28 Μαΐου 2022, 11:00-15:00

Ήρθε η ώρα να πάρουμε την κλιματική αλλαγή στα σοβαρά! Σε αυτό το εργαστήριο, θα ψάξουμε σε κάθε γωνιά της πόλης για ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη σωτηρία του πλανήτη και θα φτιάξουμε μια μικρού μήκους ταινία με καθημερινές λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πληροφορίες | Αίτηση

Εργαστήριο #5: Ήχος & Ντοκιμαντέρ
Σάββατο 3, 10, 17 & 24 Σεπτεμβρίου 2022, 11:00-15:00

Μήπως τελικά ο ήχος είναι αυτός που προκαλεί τα συναισθήματα και όχι η εικόνα; Σε αυτό το εργαστήριο, ξεκινάμε το ντοκιμαντέρ αντίστροφα! Οι συμμετέχοντες, χωρισμένοι σε ομάδες, θα πρέπει να δουλέψουν με έμπνευση μουσικά κομμάτια που προκαλούν διαφορετικά συναισθήματα.

Πληροφορίες | Αίτηση

Εργαστήριο #6: Δημοσιογραφία & Ντοκιμαντέρ
Σάββατο 5, 12, 19 & 26 Νοεμβρίου 2022, 11:00-15:00

Έχετε πιάσει ποτέ στα χέρια σας μια έντυπη εφημερίδα; Ποιος είναι άραγε ο ρόλος του δημοσιογράφου σε έναν ψηφιακό κόσμο, και πώς ανακαλύπτει και μεταδίδει τα τελευταία νέα; Σε αυτό το εργαστήριο, θα μεταμορφωθούμε σε ρεπόρτερ και θα πάρουμε στο κατόπι ένα δημόσιο πρόσωπο.

Πληροφορίες | Αίτηση

Εργαστήριο #7: Αφίσα & Ντοκιμαντέρ
Σάββατο 7, 14, 21 & 28 Ιανουαρίου 2023, 11:00-15:00

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μια αφίσα, εκτός από μια όμορφη εικόνα, είναι και μορφή επικοινωνίας; Με τη βοήθεια του design studio Bend θα μάθουμε τους βασικούς κανόνες της γραφιστικής και θα φτιάξουμε τις δικές μας αφίσες, οι οποίες θα εκτεθούν στο φεστιβάλ λήξης.

Πληροφορίες | Αίτηση


Εικόνα
PlanetG_VangelisPatsialos_PlanetG-Workshop-exile_room_inexarchiagr

Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια θα πρέπει: 

- Να είσαι από 13 έως 19 χρόνων.
- Να αγαπάς το σινεμά.
- Δεν είναι απαραίτητο να μιλάς ελληνικά.
- Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
- Να είσαι στην ώρα σου και να έχεις όρεξη για δουλειά.
- Να έχεις πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης Covid-19, ή αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ τελευταίου 24ώρου.
- Να φοράς μάσκα καθ' όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Δες τις ταινίες των δύο προηγούμενων εργαστηρίων του Α' Μέρους του Planet G(reece):

PLANET G(reece) #1 -Κάμερα & Ντοκιμαντέρ

 
PLANET G(reece) #2 - Φωτορεπορτάζ & Ντοκιμαντέρ

Το Exile Room 

Ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό την προβολή και την προώθηση του ντοκιμαντέρ, προσφέροντας έμπνευση και εκπαίδευση σε επίδοξους και επαγγελματίες κινηματογραφιστές, αλλά και σε απλούς σινεφίλ. Τα τελευταία δέκα χρόνια, το Exile Room έχει αποκτήσει πιστό κοινό χάρη στις δωρεάν προβολές ντοκιμαντέρ που διοργανώνει, σε συνδυασμό με εργαστήρια, ομιλίες και masterclasses. Παράλληλα, έχει επεκτείνει τη δράση του σε ολόκληρη την Ελλάδα, με κοινωνικά προγράμματα σε σχολεία, φυλακές, συλλόγους και βιβλιοθήκες. Το βασικό εργαλείο είναι το ντοκιμαντέρ, γιατί πιστεύουν ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να μοιραστεί κανείς την ιστορία του, χτίζοντας μια κοινωνία με κοινό παρονομαστή την κατανόηση.


Εικόνα
PlanetG_VangelisPatsialos_PlanetG-Workshop-exileroom_inexarchiagr

//


Extra Ίνφο

Που
Exile Room
Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, 3ος όροφος

Aιτήσεις συμμετοχής για το Planet G(reece): Μέρος Β 
Έχουν ανοίξει και θα παραμείνουν ανοιχτές για όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή για ένα μόνο από τα εργαστήρια.

Απορίες ή δηλώσεις συμμετοχής:
210 3223395-6 (12-5μμ) | workshops.exile@gmail.com


Το Β' Μέρος του Planet G(reece) υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Exile Room. 

//

Το fb κάλεσμα στο εργαστήριο "Animation & Ντοκιμαντέρ" και η fb σελίδα του Exile Room.

Εικόνα
PlanetG-Workshop-_poster_exile_inexarchiagr


Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Theatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του με την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Samuel Beckett, σε σκηνοθεσία του Νίκου Διονύσιου.

think

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Newsletter