Διήμερο εκδηλώσεων για τον ένα χρόνο λειτουργίας του Χώρου Στέγασης Προσφύγων CITY PLAZA

Ο Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza κλείνει έναν χρόνο ζωής και το γιορτάζει με ένα διήμερο εκδηλώσεων. Live, dj set, γλέντι με παραδοσιακά συγκροτήματα, χορούς και πολυεθνικές κουζίνες στις 21 και 22 Απριλίου στο ΙΛΙΟΝ plus και στην πλατεία Πρωτομαγιάς. Τα έσοδα θα διατεθούν στους απολυμένους εργαζομένους του City Plaza που διεκδικούν τα χρήματά τους από το 2010.

Ένας χρόνος CITY PLAZA!
Ενάντια στον αποκλεισμό και τον εγκλεισμό
Ένας χρόνος αλληλεγγύης και αμοιβαιότητας.

Ενάντια στα σύνορα και την καταστολή.
Ένας χρόνος αυτοοργάνωσης και συλλογικότητας.

Ενάντια στις πολιτικές εξαθλίωσης των ζωών ντόπιων και προσφύγων.
Ένας χρόνος κοινών αγώνων των από κάτω.

Ζούμε Μαζί, Αγωνιζόμαστε Μαζί, Γιορτάζουμε Μαζί
(από την περιγραφή)


Το πρόγραμμα του διημέρου:

Παρασκευή 21 Απριλίου στο 
ΙΛΙΟΝ plus - 21:00
Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα
- Larry Gus - live
- Echo Canyon - live
- Dj sets από τους: A'Bleiz Meursault, 'Αγγελος κυρίου, Sheik Ramirez (Electric Kebab), ΣΙΣΤΕΡ. Τα dj sets θα παίξουν πριν και μετά τα live.

Σάββατο 22 Απριλίου στην Πλατεία Πρωτομαγιάς - 18:00
Δίπλα από τα δικαστήρια της Ευελπίδων

Γλέντι με παραδοσιακά συγκροτήματα και μουσικές από όλο τον κόσμο, χορούς και πολυεθνικές κουζίνες από το Αφγανιστάν και Κουρδιστάν.

Στο live συμμετέχουν: Αγγελική Τουμπανάκη, Γιάγκος Χαιρέτης και Πετρολούκας Χαλκιάς
 

**Τα έσοδα θα διατεθούν στους απολυμένους εργαζομένους του City Plaza που διεκδικούν τα χρήματά τους από το 2010. Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα υπάρχουν κουπόνια όπου τα έσοδα θα διατεθούν στους πρώην εργαζόμενους.



Μετά το κλείσιμο των συνόρων, όταν η ΕΕ παγίδευσε σχεδόν 65.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση δημιούργησε πάνω από 49 κέντρα κράτησης και στρατόπεδα. Το City Plaza προσφέρει μια ασφαλή και αξιοπρεπή εναλλακτική λύση σε αυτά τα μέρη όπου οι συνθήκες είναι καταστροφικές, ακάθαρτες και απάνθρωπες.

Στις 22 Απριλίου 2016 πρόσφυγες, εθελοντές και αγωνιστές αλληλεγγύης κατέλαβαν το City Plaza Hotel, το οποίο είχε κλείσει εδώ και 8 χρόνια. 126 δωμάτια σε 7 ορόφους. Μια ρεσεψιόν, μπαρ, τραπεζαρία, κουζίνα, αποθήκη, παιδότοπος, κέντρο υγείας, ταράτσα, αίθουσα διδασκαλίας και βιβλιοθήκη. Το City Plaza υποστηρίζεται αποκλειστικά μέσω της πολιτικής αλληλεγγύης και των ατομικών δωρεών.

Στο χώρο ζούν 400 άτομα. Περισσότερα από 100 οικογένειες 165 παιδιά, 100 άνδρες, 115 γυναίκες, 35 ντόπιοι, ακτιβιστές και εθελοντές. Πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Κουρδιστάν, το Ιράν, το Ιράκ, την Παλαιστίνη και το Πακιστάν.

**Το κείμενο το διαβάσαμε/μεταφράσαμε από την πρόσφατη καμπάνια crowdfunding που έγινε για τη στήριξη του χώρου.



Περισσότερες πληροφορίες
Στο fb page και τη σελίδα του City Plaza
Και στο ιντερνετικό κάλεσμα των εκδηλώσεων


//

Και τα αφισάκια του διημέρου!


Εικόνα
Διήμερο εκδηλώσεων για τον ένα χρόνο λειτουργίας του Χώρου Στέγασης Προσφύγων CITY PLAZA

 

Εικόνα
Διήμερο εκδηλώσεων για τον ένα χρόνο λειτουργίας του Χώρου Στέγασης Προσφύγων CITY PLAZA

 

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube
 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter