Διαδήλωση στην Ομόνοια ενάντια στις επαναπροωθήσεις και τη βία στα σύνορα

Η Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στα Pushbacks και τη Συνοριακή Βία καλεί σε διαδήλωση ενάντια στις επαναπροωθήσεις και τη βία στα σύνορα.

Αντιρατσιστική διαμαρτυρία στην Ομόνοια για το δικαίωμα στην μετακίνηση, τη ζωή και την αξιοπρέπεια. Eνώσουμε τη φωνή μας ενάντια στις πολιτικές βίας, ρατσισμού και καταπάτησης των δικαιωμάτων κατά των μετανάστων/-ριών. 

Η κινητοποίηση κλείνει το πανελλαδικό 3ήμερο ενάντια στις επαναπροωθήσεις και τη συνοριακή βία και είναι μέρος της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης και Δράσης για τα θύματα των συνόρων, ενός διεθνικού αγώνα για την διαφύλαξη της μνήμης των νεκρών των σύνορων και την αλληλεγγύη στους-στις οικειούς τους. Εκτός από την Αθήνα, οι δράσεις απλώνονται στη Χίο, τα Χανιά, τα Γιάννενα και τη Θεσσαλονίκη.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν μεταξύ άλλων η Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στα Pushbacks και τη Συνοριακή Βία, το Solidarity With Migrants, το Στέκι Μεταναστών και το Viktoria Solidarity.

Εικόνα
demonstration_assembly_against_pushbacks_inexarchiagr

Το κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στις επαναπροωθήσεις και τη βία στα σύνορα:

Στην Ελλάδα, οι άνθρωποι που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις χώρες τους λόγω των αβίωτων κοινωνικοοικονομικών και πολιτικών καταστάσεων σε αυτές και αναζητούν ασφαλές καταφύγιο στην Ευρώπη, αντιμετωπίζουν ολοένα και πιο ερμητικά κλειστά σύνορα, κρατική βία και ρατσιστικές, αντιμεταναστευτικές πολιτικές.

Απαιτούμε τον τερματισμό των επαναπροωθήσεων, της βίας στα σύνορα και της απανθρωποποίησης των ανθρώπων που μετακινούνται!
Στεκόμαστε στο πλευρό όλων όσων αγωνίζονται ενάντια στην καταπίεση των συνόρων και των κρατών και διεκδικούμε το δικαίωμα στην ελευθερία, στη μετακίνηση, τη ζωή και την αξιοπρέπεια για όλους-ες!

Καλούμε σε διαδήλωση ενάντια στις επαναπροωθήσεις και τη βία στα σύνορα, 6 Φλεβάρη στις 13:00, στην πλατεία Ομονοίας.

Σταματήστε τις επαναπροωθήσεις και τη βία στα σύνορα! Υπερασπιζόμαστε την ανθρωπότητα!

//


Το fb κάλεσμα στη διαδήλωση!

Εικόνα
demonstration_assembly_against_pushbacks_poster_inexarchiagr


Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Theatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του με την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Samuel Beckett, σε σκηνοθεσία του Νίκου Διονύσιου.

think

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Newsletter