«Curving the World» - Solo έκθεση του street artist N_Grams στην γκαλερί Sarri 12

Η πρώτη ατομική έκθεση του N_Grams «Curving the World», παρουσιάζει μία συλλογή έργων από την εικοσαετή ενασχόληση του με τον χώρο της Street Art.

Ο κορμός του συνολικού έργου του Δημήτρη Ναϊπλή (N_Grams) συνδέει με αφηρημένο τρόπο φαινόμενα που γεννάει η τέχνη του δρόμου στο αστικό τοπίο, με φαινόμενα της απεραντοσύνης του σύμπαντος, παρουσιάζοντας κομμάτια που καταγράφουν μια αλλεπάλληλη χορογραφία προκαθορισμένων πράξεων που χάνονται στο χάος. Η διαδικασία δημιουργίας της τέχνης του δρόμου είναι η αποδόμηση σε διαχωρισμένα και στοιχειώδη μέρη ως εννοιολογία. 

Το σπρέυ είναι ένα αναγνωρίσιμο σύμβολο/όπλο του καλλιτέχνη του δρόμου. Η αποσύνθεση του ενδιάμεσου κόσμου μπορεί να αποκαλύψει τις πιέσεις που τον ωθούν ώστε να εκραγεί και να μεταμορφωθεί μέσα από αυτόν καθώς και πέρα από αυτόν. Μια φιλοσοφική εξερεύνηση ενός διαφορετικού χρόνου, μέσα από την μορφολογία των υλικών και τις μεταμορφωτικές συμπεριφορές τους οι οποίες διερευνώνται και αναλύονται ως προς μία υπάρχων εσωτερική σχέση - σύνδεση μεταξύ όλων των πραγμάτων του κόσμου, ανεξάρτητα από την κλίμακα και τη μορφή.

Αυτό που μετράει είναι η πεμπτουσία της ίδιας της ύλης, επομένως η ταυτότητα των υλικών δεν είναι καθηλωμένη στην κατάσταση της ύπαρξης της. Η ρευστή ερμηνεία και το περιεχόμενο προτείνουν μία ελευθερία για ανασχηματισμό του δρόμου που οδηγεί προς τα εμπρός καμπυλώνοντας τον κόσμο μακριά από εκεί που μπορεί να οδηγείται.

Δείτε περισσότερα, από την επίσκεψή μας στην έκθεση «Curving the World».




-----------

Δείτε ακόμη:  

To πρώτο video-ντοκιμαντέρ του inExarchia "Η Τέχνη του Δρόμου στα Εξάρχεια"
 

Στήλη Streetart: Μια εικόνα κάθε μέρα από τους δρόμους της Αθήνας και όχι μόνο 

-----------  


Εικόνα
«Curving the World» - Solo έκθεση του N_Grams στην γκαλερί Sarri 12

 

Εικόνα
«Curving the World» - Solo έκθεση του N_Grams στην γκαλερί Sarri 12

 

Εικόνα
«Curving the World» - Solo έκθεση του street artist N_Grams στην γκαλερί Sarri 12

 

Λίγα λόγια για τον N_Grams
O Δημήτρης Ναϊπλής (N_Grams) γεννήθηκε το 1980 στην Πτολεμαίδα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως εικαστικός καλλιτέχνης. Δουλεύει σε μία ευρεία κλίμακα καλλιτεχνικών μέσων και τεχνικών, όπως ζωγραφική, δημόσιες εικαστικές παρεμβάσεις/εγκαταστάσεις, street art, κολάζ και graphic design.

Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα, καθώς και σε φεστιβάλ στο εξωτερικό. O N_Grams ξεκίνησε την πρώτη του επαφή με την τέχνη, με το γκραφίτι πίσω στο 1993, όταν αυτό ήταν σε πολύ πρώιμο στάδιο στην Ελλάδα. Η τέχνη του δρόμου από τότε και έπειτα αποτελεί το κύριο (αλλά όχι μόνο) δημιουργικό πεδίο, όπου οι ιδέες του γίνονται πραγματικότητα. Εστιάζοντας στον δρόμο, την άμεση επικοινωνία και τις ανεξάντλητες δυνατότητες πειραματισμού που ο δημόσιος χώρος μπορεί να προσφέρει δημιουργεί έργα με ρυθμό ασταμάτητο. Ο κύριος στόχος του σαν καλλιτέχνης είναι η συνεχής δημιουργικότητα και εξέλιξη.

Τα τελευταία χρόνια, πειραματίζεται με μία πλούσια γκάμα υλικών που συνεχώς ανανεώνεται, όπως εφημερίδες, δομικά και κατασκευαστικά υλικά, ύφασμα, σπρευ, ξύλο.

Extra info
Στο fb page και το blog του N_Grams

//

Curving the World / N_Grams Solo Exhibition
Διεύθυνση: Sarri 12 Gallery / Σαρρή 12 Αθήνα (Ψυρρή)
Εγκαίνια: Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 στις 20.00

Διάρκεια έκθεσης: 30 Νοεμβρίου 2016 - 15 Ιανουαρίου 2017
**H έκθεση πήρε παράταση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου!
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη έως Κυριακή 12.00-19.00
Είσοδος ελεύθερη

Εικόνα
«Curving the World» - Solo έκθεση του N_Grams στην γκαλερί Sarri 12

 

Εικόνα
«Curving the World» - Solo έκθεση του N_Grams στην γκαλερί Sarri 12

 

Εικόνα
«Curving the World» - Solo έκθεση του N_Grams στην γκαλερί Sarri 12

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube
 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Ένα τριήμερο φεστιβάλ για το χαρτί και τις πληγές του φιλοξενείται στο Ρομάντσο, με μπαζάρ σπάνιων, παλιών και περίεργων βιβλίων, προβολές κλασικών ταινιών και πάρτι.

think

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter