Athens Cannabis Expo: Η 1η Διεθνής Έκθεση Κάνναβης στην Ελλάδα, για ένα τριήμερο στο TaeKwonDo

Είναι γεγονός! Η 1η Διεθνής Έκθεση Κάνναβης στην Ελλάδα πλησιάζει και μας καλεί όλους, για να μάθουμε, να συμμετέχουμε και να παρακολουθήσουμε από κοντά ένα πλήθος εκδηλώσεων σχετικά με την κάνναβη και τις πραγματικά πολλές χρήσεις της, καθώς και τελευταία επιτεύγματα όσον αφορά την ιατρική, φαρμακευτική και βιομηχανική χρήση της κάνναβης. Περισσότεροι από 20 ομιλητές και 100 εκθέτες, πάντα στο κατάλληλο κλίμα με μουσική από επιλεγμένους djs και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις // Athens Cannabis Expo 2018, 12-14 Ιανουαρίου στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (TaeKwonDo), στην Αθήνα.

Η κάνναβη αποτελεί, ιστορικά, ένα από τα πιο παρεξηγημένα φυτά. Η ποινικοποίησή της για κάθε χρήση και σκοπό, έχει οδηγήσει σε μεγάλες βιομηχανικές και ιατρικές απώλειες, καθώς τα οφέλη της σε αυτούς τους τομείς είναι τεράστια, και στην Ελλάδα το φυτό παρέμενε μέχρι πρόσφατα ανεκμετάλλευτο. Αυτό όμως αλλάζει.Τόσο ιατρικά, όσο και βιομηχανικά, η κάνναβη έχει τη δυνατότητα να αλλάξει, και έχει ξεκινήσει να το κάνει, το ελληνικό τοπίο, τόσο επιχειρηματικά, όσο και κοινωνικά.   


Athens Cannabis Expo 

Στις 12 έως 14 του Ιανουαρίου, λοιπόν, η 1η Διεθνής Έκθεση Κάνναβης μας καλεί όλους, να ενημερωθούμε σωστά για τις δυνατότητες και τα οφέλη της κάνναβης και να παρακολουθήσουμε ομιλίες από ειδικούς. Πάντα στο κατάλληλο κλίμα, με μουσικές από επιλεγμένους djs, ενώ θα βολτάρουμε σε μια έκθεση που θα συμμετέχουν εκθέτες από Ελλάδα και εξωτερικό. Το Cannabis Expo καλεί επίσης και όσους ενδιαφερόμενους δραστηριοποιούνται ήδη στον τομέα, να συμμετάσχουν ενεργά, μαζί με τους 100+ υπόλοιπους συμμετέχοντες από Ελλάδα και εξωτερικό.


Τι θα δούμε στην έκθεση κάνναβης; 

Οι εκθέσεις κάνναβης δεν είναι κάτι καινούριο στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο αφού γίνονται παρόμοιες εκθέσεις και συνέδρια σε πάρα πολλές χώρες τα τελευταία χρόνια με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων από τον επιστημονικό και εμπορικό τομέα με τεράστιο ενδιαφέρον και απήχηση από το κοινό. Φυσικά, δεν είναι μόνο για εμπόρους και επαγγελματίες, αφού όλοι οι εκθέτες πουλάνε τα προιόντα τους και λιανική. 
 

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών καθώς και προβολών, παράλληλα με τη βασική έκθεση, θα μάθουμε για τα πλεονεκτήματα της κάνναβης και οποιαδήποτε άλλη εκμετάλλευσή της. Η έκθεση θα περιλαμβάνει φόρουμ με πολλούς ομιλητές, που θα πραγματευτούν θέματα γενικού ενδιαφέροντος σχετικά με την κάνναβη, καθώς και dj sets. 

Προϊόντα που θα βρούμε στην έκθεση: τρόφιμα και ποτά, ρουχισμός, καλλυντικά, ατμοποιητές, βιβλία, λιπάσματα, χώματα, σπόρους και άλλα πολλά!

Εικόνα
Athens Cannabis Expo

   

Οφέλη και παραπληροφόρηση 

Η κάνναβη, ένα φυτό με βιομηχανική, ιατρική και ψυχαγωγική χρήση, χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα. Σχετικά με τη βιομηχανική της χρήση, η κλωστοϋφαντουργία αποτελεί έναν από τους κυριότερους τομείς στους οποίους χρησιμοποιείται το φυτό: εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει περιγραφεί η χρησιμοποίησή της για την κατασκευή ινών, πανιών, σχοινιών και ρουχισμού. Σήμερα, είναι γνωστό ότι τα ρούχα και τα λευκά είδη φτιαγμένα από ίνες κάνναβης είναι εξαιρετικά ανθεκτικά σε φθορά και μούχλα, θερμομονωτικά και υποαλλεργικά, κάτι που καθιστά την κάνναβη μια συμφέρουσα και ποιοτική επιλογή για κατασκευή τέτοιων προϊόντων. Το φυτό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή χαρτιού, μοριοσανιδών και θεωρητικά οποιουδήποτε αντικειμένου φτιάχνεται από ξύλο ή πλαστικό, με μια πολύ σημαντική διαφορά: τα προϊόντα κάνναβης είναι εντελώς οικολογικά και βιοδιασπώμενα! Αλεύρι και λοιπές πρώτες ύλες και φαγητά μπορούν επίσης να παραχθούν από κάνναβη. 

Η ιατρική χρήση της κάνναβης είναι ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του φυτού. Ασθενείς με παθήσεις που προκαλούν χρόνιο και έντονο πόνο, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, οι ρευματικές παθήσεις ή τα νεοπλάσματα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν παράγωγα κάνναβης για να ανακουφιστούν από τους πόνους. Άλλες παθήσεις που προκαλούν σπαστικότητα, όπως το πάρκινσον, ανταποκρίνονται εξίσου θεαματικά στα παράγωγα κάνναβης, βελτιώνοντας κατά πολύ το επίπεδο ζωής των ανθρώπων που πάσχουν. Το μητρικό γάλα περιέχει επίσης ποσότητες κανναβινοειδών, ενώ από την αρχαιότητα, η κάνναβη χρησιμοποιούνταν και για τη θεραπεία της ρινορραγίας και την επούλωση των πληγών. Το ίδιο το ΜΙΤ χαρακτηρίζει ως το «φυτό του 21ου αιώνα». 


Ποιός ο σκοπός της έκθεσης;  

Κύριος στόχος της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Κάνναβης στην Ελλάδα, είναι η σωστή πληροφόρηση. Όπως αναφέρει και η Ελένη Μπέλλου, υπεύθυνη Τύπου της διοργάνωσης, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι κάνναβης. Κάποιοι χρησιμοποιούνται για βιομηχανικούς σκοπούς, κάποιοι για ιατρικούς και κάποιοι για ψυχαγωγικούς. Το φυτό που έχει ψυχοτρόπα επίδραση στον οργανισμό, είναι συγκεκριμένο: όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα και υφάσματα από κάνναβη φτιάχνονται από διαφορετικό τύπο κάνναβης, με το οποίο δε μπορεί κανείς να επηρεαστεί ψυχοδραστικά. Αυτή η συνειδητοποίηση είναι το πρώτο βήμα για να ξεπεραστεί το κοινωνικό στίγμα που αδίκως ακολουθεί ανθρώπους που σήμερα εμπορεύονται προϊόντα κάνναβης και να μπουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι στο χώρο της βιομηχανικής της επεξεργασίας.

//
Δείτε ακόμη: 

Η Mystic με τις προκλητικά νόστιμες γεύσεις και τη ζουμερή ιστορία της 
SeedBank: Ένα e-shop για να αγοράσετε σπόρους κάνναβης. Νόμιμα βρε

Sorolop: Γλυκά μικρογεύματα δρόμου ;)
//


Ασχολούμαι επιχειρηματικά με την κάνναβη, ή ενδιαφέρομαι να  ασχοληθώ. Γιατί να συμμετέχω?
 
Η πρόσφατη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για ιατρικούς και βιομηχανικούς σκοπούς από τον Ιούνιο του 2017 ανοίγει ακόμα περισσότερες επιχειρηματικές δυνατότητες για εσάς που ασχολείστε ήδη με τον τομέα αυτό. Στην 1η Διεθνή Έκθεση Κάνναβης στην Ελλάδα θα συμμετέχουν επιχειρηματίες από το εξωτερικό, με χρόνια εμπειρίας πάνω στην παραγωγή και πώληση αντικειμένων κάνναβης. Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία τόσο να προβάλλετε τα δικά σας προϊόντα, εάν δραστηριοποιείστε ήδη, ή να συγκρίνετε τιμές, να ανταλλάξετε τεχνογνωσία, να έρθετε σε επαφή με επιχειρηματίες από το εξωτερικό και να συνάψετε νέες επιχειρηματικές επαφές. 

Για εσάς που ενδιαφέρεστε είτε για καλλιέργεια κάνναβης, για λιανικό εμπόριο ειδών κάνναβης ή για ιατρική κάνναβη, η 1η Διεθνής Έκθεση Κάνναβης είναι το καλύτερο μέρος για να ενημερωθείτε και να αρχίσετε μια γερή επιχειρηματική δραστηριότητα σε έναν πολλά υποσχόμενο χώρο.

Εικόνα
Athens Cannabis Expo

 
//
Athens Cannabis Expo 2018
www.athenscannabisexpo.com
FB Page: Athens Cannabis Expo
FB Page Event: Athens Cannabis Expo Event
//

8 πράγματα που ίσως δε γνωρίζεις για την κάνναβη:

1. 10.000 τ.μ. καλλιέργειας κάνναβης μπορεί να παράγει χρήσιμες ίνες όσο
20.000 τ.μ. από βαμβάκι.
 
2. Κάθε αναπτυγμένη χώρα αυτή τη στιγμή καλλιεργεί το φυτό της κάνναβης
 
3. Το 80% του υφάσματος που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των ρούχων, χαλιών, βρεφικών πανών, κουρτινών, σεντονιών, καλυμμάτων, σκηνών κ.α. ήταν φτιαγμένο από κάνναβη μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα στις Η.Π.Α. και μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα σε πολλές άλλες χώρες.
 
4. Όλα τα σχολικά βιβλία ήταν φτιαγμένα από χαρτί κάνναβης ή λιναριού μέχρι το 1880 στις Η.Π.Α.
 
5.  Η Αγγλική λέξη «canvas» προέρχεται από την Ολλανδική προφορά της
Ελληνικής λέξης «κάνναβη».
 
6. Ζούσαμε εναρμονισμένα με την κάνναβη για 4.000 χρόνια μέχρι την
απαγόρευσή της (καλλιέργεια και κατανάλωση) το 1937 στις Η.Π.Α. 

7. Τα έργα του Rembrandt, του VanGogh και του Gainsborough, καθώς και οι πιο πρώιμοι πίνακες καμβά, ζωγραφίστηκαν πάνω σε κάνναβη.
 
8.  Το 1941 ο Χένρι Φόρντ κατασκεύασε ένα αμάξι του οποίου το εξωτερικό περίβλημα ήταν από κάνναβη, και το καύσιμο που έκαιγε ήταν επίσης από την κάνναβη.

 

Εικόνα
Athens Cannabis Expo

 
// Κλείσε το εισιτήριό σου στo AthensCannabisExpo 2018




ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube
 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter