Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου επισκεπτόμαστε το Ζάππειο Μέγαρο και τη Διεθνή Έκθεση Athens Cann Expo 2024.

Athens Cannabis Expo 2024! Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου πάμε βόλτα στο Ζάππειο και ενημερωνόμαστε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της κάνναβης. Μία συνάντηση κοινού και επαγγελματιών, στην έκτη συνεχόμενη ετήσια έκθεση και διεθνή συνάντηση κάνναβης.

 

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, έρχεται στην Αθήνα η διεθνής έκθεση που αφορά στην ενημέρωση του κοινού για όλα τα προϊόντα και τις καινοτομίες στον τομέα της κάνναβης παγκοσμίως, καθώς και τα τελευταία επιτεύγματα όσον αφορά την ιατρική και βιομηχανική της χρήση.

Φέτος η Athens Cannabis Expo αλλάζει χώρο και έρχεται στη γειτονιά του αθηναϊκού κέντρου, στο εμβληματικό κτίριο του Ζαππείου Εκθεσιακού Μεγάρου, ταξιδεύοντάς μας πίσω στον 20ο αιώνα, όταν το κτίριο κατασκευάστηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων. Μία ιδανική βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, μόλις λίγα μέτρα από το μετρό του Συντάγματος και στο κέντρο των κήπων του Ζαππείου, για να ενημερωθούμε για την κάνναβη και τα παράγωγά της. 

Η Athens Cannabis Expo με τη συμμετοχή ανθρώπων, επιστημόνων και επιχειρήσεων από κάθε τομέα δραστηριότητας που σχετίζεται με την κάνναβη, έχει καθιερώσει έναν επιτυχημένο ετήσιο θεσμό ενημέρωσης και σύμπραξης. Ο διαχρονικός σκοπός της Athens Cannabis Expo είναι πρωτίστως να ενημερωθεί και να εκπαιδευτεί το ελληνικό κοινό για τις καινοτομίες που δυναμικά εξελίσσουν τον τομέα αυτό σε παγκόσμιο επίπεδο και φυσικά για όλα τα επιτεύγματα που αφορούν στην ιατρική, φαρμακευτική και βιομηχανική χρήση του πολύ σημαντικού, για τον άνθρωπο, φυτού. 

Παράλληλα, οι επαγγελματίες και όσοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε αυτόν τον διαρκώς εξελισσόμενο παγκοσμίως τομέα και να ασχοληθούν περαιτέρω με το αντικείμενο, γνωρίζουν πια ότι κάθε χρόνο εδώ θα ανακαλύψουν επενδυτικές ευκαιρίες και θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις ξένες εταιρίες, με πολυετή παρουσία στο χώρο, που συμμετέχουν στην Athens Cannabis Expo. 

Kοινό και επαγγελματίες θα ανακαλύψουν καινοτόμες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα με διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες όπως: CBD (κανναβιδιόλη), φαρμακευτική κάνναβη, κλωστική κάνναβη, ατμοποιητές, σπόρoυς κάνναβης, καλλυντικά, ποτά με κάνναβη και πολλά άλλα για λιανική ή χονδρική πώληση. 

 

Εικόνα
Athens Cannabis Expo 2024

 

 

Γιατί κάνναβη; 
Το MIT έχει χαρακτηρίσει την κάνναβη ως το φυτό του εικοστού πρώτου αιώνα.

Το φυτό της κάνναβης αποτελεί μία αστείρευτη πηγή με οφέλη για τον άνθρωπο. Υπήρξε σταθερός συνοδοιπόρος στην ανθρώπινη δραστηριότητα και τη ρίζα των πολιτισμών έως την απαγόρευσή της (καλλιέργεια και κατανάλωση) το 1937 στις Η.Π.Α. Ευτυχώς, 85 χρόνια μετά, η ανθρωπότητα έχει ήδη αφήσει πίσω της σχεδόν όλες τις παρανοήσεις και προκαταλήψεις γύρω από την κάνναβη. To 2013 η Ουρουγουάη ήταν η πρωτοπόρος χώρα που νομιμοποίησε την παραγωγή, πώληση και κατανάλωση κάνναβης, ανοίγοντας παγκοσμίως τον δρόμο για την αποκατάσταση μίας σχέσης δώδεκα χιλιάδων ετών, του φυτού με τον άνθρωπο. Από το 2017, όπου η νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης αποτελεί γεγονός και για τη χώρα μας, διοργανώνεται και η Διεθνής Έκθεση Κάνναβης με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για όλες τις εξελίξεις στον τομέα από ολόκληρο τον κόσμο στην επιστήμη, την ιατρική τη βιομηχανία. Μια έκθεση για τη γνώση, την επέκταση και τη βιομηχανία γύρω από την κάνναβη. 

 

Τι παράγεται όμως από το φυτό της κάνναβης και τι θα δούμε και στη φετινή διοργάνωση; 
Τρόφιμα και ποτά που ενισχύουν την υγεία, πολύ ανθεκτικά προϊόντα ένδυσης και φυσικά καλλυντικά με ευεργετικές ιδιότητες. Εκδόσεις, βιβλία και συγγράμματα, paraphernalia και πολλά ωραία πράγματα σχετικά με το φυτό, ατμοποιητές για cbd, φαρμακευτικά, ιατρικά αλλά και πολλά εξειδικευμένα προϊόντα για καλλιεργητές, όπως χώματα και λιπάσματα, αλλά και φυσικά ντόπιες και διεθνείς τράπεζες σπόρων. 

“Ο επισκέπτης μπορεί να δει, να συγκρίνει, να δοκιμάσει και να αγοράσει τρόφιμα, ρούχα, σπόρους για τη συλλογή τους, ανθούς, λάδια, προϊόντα CBD, CBG, CBN, καλλιεργητικό εξοπλισμό, καλλυντικά, ατμοποιητές και όλα τα καινοτόμα προϊόντα κάνναβης στις καλύτερες τιμές της αγοράς.”, μας λένε οι διοργανωτές.

Το φυτό, η επιστήμη και ο άνθρωπος
Πέρα από τον εμπορικό χαρακτήρα της έκθεσης, ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της αποτελούν οι καλεσμένοι ομιλητές στα πλαίσια των δράσεών της. Επιστήμονες και οργανισμοί προσφέρουν τις γνώσεις τους, την έρευνα και ό,τι πιο σύγχρονο στον τομέα, σε ανοιχτές ομιλίες προς το κοινό. Με την επίσκεψή σας στον χώρο μην αμελήσετε να παρακολουθήσετε τις τρέχουσες δράσεις για την καλύτερη ενημέρωσή σας. 

 

Remote video URL

βιντεάκι από παλαιότερη διοργάνωση

 

Ένα προϊόν από τη γη για τον άνθρωπο!
Σε έναν πλανήτη που υποφέρει, οι καινοτομίες που προσφέρονται μέσα από τις χρήσεις της βιομηχανικής κάνναβης είναι απαραίτητες για τη βιωσιμότητα του ίδιου του πλανήτη.Τα οφέλη της παραγωγής βιοδιασπώμενων προϊόντων κάνναβης αντί πλαστικού και ξύλου προσθέτουν άλλο ένα συν στα παράγωγα του βοτανιού που, όπως ήδη γνωρίζουμε από την κλωστική παραγωγή του, πρόκειται για ένα από τα πιο ανθεκτικά και οικολογικά υλικά.   

Δίνουμε λοιπόν και φέτος το ετήσιο ραντεβού μας, ανταλλάσουμε απόψεις και ανοίγουμε μυαλό κάτω από τον ανοιξιάτικο αθηναϊκό ουρανό.
 

 

Information

Athens Cannabis Expo 30 & 31 Μαρτίου 2024
Σάββατο 11:00 – 21:00 και Κυριακή 11:00 – 20:00 

Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης εδώ, ακολουθήστε το Athens Cannabis Expo στα social (Instagram & Facebook)

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΘΕΣΗΣ 2024
ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ 
Τράπεζα Σπόρων: bulkseedbank.org
Από την Σαντορίνη και παντού: cbd-volcano.com

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
Το εξειδικευμένο: e-cannabi.com

ΑΣΗΜΕΝΙΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
Από την Ολλανδία: Canna Health
Atami Naturally Innovating: atami.com

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Το φεστιβάλ Καραγκιόζης Γιούργια μας περιμένει για άλλη μια χρονιά στο Κύτταρο, σε ένα διήμερο με μουσικά σχήματα που αγαπάμε. Στη σκηνή ανεβαίνουν η Ιουλία Καραπατάκη, οι Babo koro, η μπάντα του Δημήτρη...

think

Η αρχιτεκτονική εκδήλωση που έγινε θεσμός κλείνει φέτος τα 10 χρόνια παρουσίας, στην πόλη της Αθήνας. Το OPEN HOUSE Athens, επανέρχεται με περισσότερα από 70 κτήρια καθώς και πλήθος παράλληλων δράσεων.

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter