Υπερασπιζόμαστε τη γειτονιά των Εξαρχείων: Κάλεσμα σε ανοιχτή πρόβα από την Ανοιχτή Ορχήστρα

Η Ανοιχτή Ορχήστρα απευθύνει κάλεσμα για την κυριακάτικη ανοιχτή πρόβα, μια εβδομάδα πριν τη μεγάλη δράση υπεράσπισης της γειτονιάς των Εξαρχείων. Στην πρόβα θα ετοιμάσουν το κομμάτι "Ζβάρα" των Villagers of Ioannina City.

Η Ανοιχτή Ορχήστρα, μαζί με τις ομάδες της γειτονιάς των Εξαρχείων και καλλιτέχνες απ’ όλη την πόλη, ετοιμάζει μια μεγάλη δράση-γιορτή στα Εξάρχεια την Κυριακή 20 Νοεμβρίου. Μας καλούν όλες/α/ους να πάρουμε μέρος, τραγουδώντας ή παίζοντας μαζί τους το κομμάτι "Ζβάρα".

Το κάλεσμα:

"Ενάντια στην αστυνομοκρατία και την επιβολή της υποτιθέμενης ανάπλασης και του εξευγενισμού της γειτονιάς των Εξαρχείων, ανταμώνουμε, συνδεόμαστε και μοιραζόμαστε, διεκδικούμε μια γειτονιά με ανοιχτούς και ελεύθερους δημόσιους χώρους. Στεκόμαστε απέναντι στη βίαιη επίδειξη εξουσίας που αγνοεί παντελώς τις ανάγκες και τα αιτήματα των κατοίκων, μετατρέπει τη γειτονιά από χώρο κατοίκησης σε χώρο-πέρασμα για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και κατακερματίζει τους λιγοστούς χώρους πράσινου της πόλης.

Για την προετοιμασία της μουσικής μας δράσης με το "Ζβάρα", σας προσκαλούμε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 11:30, με το όργανο ή τη φωνή σας, να ανταμώσουμε στον λόφο του Φιλοπάππου σε ανοιχτή πρόβα. Η πρόβα είναι ανοιχτή προς συμμετοχή σε όλα, ανεξαρτήτως εμπειρίας. Στίχοι και παρτιτούρες, εδώ

Δε θα συνηθίσουμε στη βία και την καταστολή, δε θα ζήσουμε μέσα στον φόβο και την αποξένωση. Όσο θα έρχονται με στολές, μηχανοκίνητα και εκφοβισμό, θα συναντιόμαστε στους δρόμους, θα σχεδιάζουμε εναλλακτικές, θα μοιραζόμαστε γέλια, όνειρα, χρώματα και μουσικές".
 

Πρόγραμμα πρόβας

11:30 - 11:55: Συγκέντρωση στον Λόφο Φιλοπάππου και στήσιμο ορχήστρας
12:00 - 13:45: Πρόβα ορχήστρας και χορωδίας χωριστά
13:45 - 14:00: Διάλειμμα
14:00 - 14:30: Πρόβα ορχήστρας και χορωδίας μαζί
14:30 - 15:00: Πρόβα Ανοιχτής Ορχήστρας για τα υπόλοιπα κομμάτια της δράσης
 

Εικόνα
Open Orchestra Rehearsal
Εικόνα
open_orchestra_exarchia_ermou_inexarchiagr

Φωτογραφίες από προηγούμενες Ανοιχτές Πρόβες στο Φιλοπάππου και στην Ερμού.

//

Eπικοινωνίας με την Ανοιχτή Ορχήστρα: orchestra.open@gmail.comfb page | instagram Ανοιχτή Ορχήστρα / Κεντρική φωτό: Δήμητρα Πάνου

Το fb κάλεσμα στην Ανοιχτή Πρόβα. Θα ακολουθήσει event με το πρόγραμμα όλης της δράσης της 20ης Νοεμβρίου.

Εικόνα
Open Orchestra Pin
Information

Που
Στον Λόφο Φιλοπάππου
Χάρτης με την τοποθεσία, εδώ (είσοδος από τη μεριά των Πετραλώνων).

Πότε
Κυριακή 13 Νοεμβρίου, 2022
Από τις 11.30 έως τις 15.00

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Newsletter