Αγωνιστικά γενέθλια! Το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ κλείνει 10 χρόνια ζωντανού αγώνα.

Το εργοστάσιο της ΒιοΜε κλείνει δέκα χρόνια σε κατάληψη, σε αυτοδιαχείριση και σε ζωντανό αγώνα και το γιορτάζει με συνέλευση αλληλεγγύης, συναυλίες και μπαζάρ. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από την Αθήνα, με πανελλαδική συνέλευση αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒΙΟ.ΜΕ.

 

Ο Απρίλιος κλείνει με τα αγωνιστικά γενέθλια της αυτοδιαχειριζόμενης συνεταιριστικής επιχείρησης Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ.. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με πανελλαδική συνέλευση αλληλεγγύης στο Kοινωνικό Κέντρο & Στέκι Μεταναστών της Βαλαωρίτου, στην Αθήνα αλλά και πολλές συναυλίες στο ανακτημένο εργοστάσιο ΒΙΟ.ΜΕ. της Θεσσαλονίκης.

 

"10 χρόνια τώρα δεν είναι ουτοπία, είναι ένα εργοστάσιο που γράφει ιστορία!"

 
//Διαβάστε ακόμη: Αφιέρωμα BIOME. Ρεύμα στην αυτοδιαχειριζόμενη συνεταιριστική επιχείρηση, για την επανατροφοδότηση της αλληλεγγύης.

 

Εικόνα
ΒΙΟΜΕ 10 Χρόνια

 

 

Το κάλεσμα στα γενέθλια:

"Λοιπόν έχουμε γιορτή, έχουμε και μάχη!

Το εργοστάσιο της ΒιοΜε κλείνει δέκα (10) χρόνια σε κατάληψη, σε αυτοδιαχειριση και σε ζωντανό αγώνα!

Πήγαν να το κλείσουν "θεοί και δαίμονες", πάνε να το κλείσουν funds και κυβερνήσεις, πλειστηριασμοί και αγοραπωλησίες γίνονται για να φιμώσουν τον εμβληματικό αυτόν αγώνα.

Όμως εργαζόμενοι και αλληλεγγύη είμαστε ακόμη εδώ ζωντανές κι ενεργές δυνάμεις στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση!"

 

Εικόνα
ΒΙΟΜΕ 10 Χρόνια Αγωνιστικά Γενέθλια

 

Εικόνα
VIOME

 

 

Το πρόγραμμα:

Παρασκευή 28 Απριλίου, 2023 | 18:00
Πανελλαδική συνέλευση αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒΙΟ.ΜΕ.
στο Kοινωνικό Κέντρο / Στέκι Μεταναστών (Αθήνα)

Σάββατο 29 Απριλίου, 2023 | 18:00
Συναυλία με:
Paranoid Reverb | Ravels | Μορμώ / Mormo | Καταχνιά | Οι Άγγελοι του Τσιτσάνη | Foreplayband

Κυριακή 30 Απριλίου, 2023 | 18:00
Συναυλία με:
Koza Mostra | The Speakeasies Swing Band | Θανάσης Παπακωνσταντίνου | Γιάννης Χαρούλης | Χαΐνηδες | Βάσω Βασιλειάδου

Στο χώρο θα υπάρχουν Bazaar & κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης.

 

ΒΙΟΜΕ, μία καλή πρακτική από το χώρο της Συνεργατικής & Αλληλέγγυας οικονομίας

Remote video URL

 

Για την ιστορία της ΣΕ. ΒΙΟΜΕ. H Ελλάδα το 2011 είναι μια χρεοκοπημένη χώρα, το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, όπως και αλλά, είναι χρεοκοπημένο και ετοιμάζεται να κλείσει. Το σωματείο εργαζομένων προχωρά αρχικά σε επίσχεση εργασίας, ώστε να μη χαθούν τα μέσα παραγωγής και στη συνέχεια η συνέλευση για εργατικό συνεταιρισμό και αυτοδιαχείριση του εργοστασίου λαμβάνεται σχεδόν παμψηφεί. Από το 2011 έως τον Φεβρουάριο 2013, όπου και επιτυγχάνεται η επαναλειτουργία του εργοστασίου από τους εργαζομένους/νες, το σωματείο παλεύει και γνωστοποιεί στην Ελλάδα, τον αγώνα τους. Από το κίνημα επαναλειτουργίας εργοστασίων της Αργεντινής, ο Lalo Paret, συμβουλεύει το σωματείο και παράλληλα η συγκινητική στήριξη από τον απλό κόσμο, με μικρές δωρεές, κρατάει ζωντανό τον αγώνα και το καραβάνι αλληλεγγύης που τρέχει σε όλη τη χώρα. 

Με το άνοιγμα της Βιο.Με ανοίγει ο δρόμος για την εργασίακη αυτοδιαχείριση για πρώτη φορά στην χώρα μας. Τα χρόνια που ακολουθούν το εργοστάσιο παράγει οικολογικά καθαριστικά και σαπούνια και γίνεται κομμάτι ενός διεθνούς παραδείγματος για βιώσιμες παραγωγικές λύσεις εντός καπιταλισμού. Διαμέσου της  οικονομικής και εργασιακής αυτοοργάνωσης και της συνεργατικότητας και με την στήριξη της κοινωνίας η ΒιοΜΕ καταφέρνει να αποκτήσει μία διεθνή φήμη και αναγνωρισιμότητα. Μετά το 2013, οι εργαζόμενοι/ες κάνουν περιοδείες για να στηρίξουν την βιώσιμη λύση επαναλειτουργίας του εργοστασίου και παράλληλα χτίζουν ένα αλληλέγγυο δίκτυο διανομής των προϊόντων. 

 

Εικόνα
ΒΙΟΜΕ 10 Χρόνια Συναυλία

Το fb κάλεσμα στα γενέθλια και η σελίδα της ΒΙΟ.ΜΕ..

 

 

Information

Που
Ανακτημένο εργοστάσιο ΒΙΟ.ΜΕ.
Λαέρτου 21,23,25, Πυλαία Θεσσαλονίκης
Δείτε το στο χάρτη.
Kοινωνικό Κέντρο & Στέκι Μεταναστών,
Βαλαωρίτου 20, Εξάρχεια

Τρόποι πρόσβασης
Με ΜΜΜ: Λεωφορεία ΟΑΣΘ 02, 03, 01Ν
Στάση Ναυπηγεία. Περπάτημα 5′
Με ΙΧ: Από λεωφόρο Γεωργικής σχολής ή από Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Μουδανιών (14ο χλμ)

Πότε
Παρασκευή 28 έως Κυριακή 30 Απριλίου, 2023

Εισιτήρια
Bazaar & κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης

 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Theatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του με την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Samuel Beckett, σε σκηνοθεσία του Νίκου Διονύσιου.

think

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Newsletter