Το 3ο Αυτοοργανωμένο Φεστιβάλ Tourlou στήνει τους πάγκους του στο Πεδίον του Άρεως

To τρίτο αυτοοργανωμένο φεστιβάλ αυτοεκδόσεων Tourlou, έρχεται στο τέλος της άνοιξης στο Πεδίον του Άρεως με τη συμμετοχή πολλών δημιουργών με zines, κοσμήματα, ρούχα και άλλα χειροποίητα.

To τρίτο Tourlou Fest, το διήμερο στο Πεδίον του Άρεως, είναι ένα φεστιβάλ ανοιχτό σε κάθε μορφή έκφρασης χωρίς δηλώσεις συμμετοχής και διαλογή καλλιτεχνικού περιεχομένου. Βασισμένο στις αρχές της ελεύθερης έκφρασης, της αυτοοργάνωσης, ανοιχτό και συμπεριληπτικό, επιστρέφει στο άλσος με zines και αυτοκόλλητα, χειροποίητα κοσμήματα, αντικείμενα τέχνης, κεραμικά, ρούχα και άλλα..

Στο 3ο Tourlou θα βρούμε μεταξύ άλλων δημιουργών, την ανεξάρτητη καλλιτεχνική ομάδα σλίτζι, τις δημιουργίες της Trip Catcher, το storgi art, το Όψις clay, τα ρούχα του Life with Molly και τα μακραμέ της Chryssalendra.

"Ως πρωτοβουλία αυτοεκδόσεων στοχεύουμε στην ανοιχτότητα τόσο του καλέσματος όσο και του αισθητικού περιεχομένου, προκειμένου να συμπεριλάβουμε κάθε εκφραστική έκφανση χωρίς περιορισμούς και επιτροπές επιτήρησης, καλλιτεχνικής αρτιότητας ή εμπειρίας. Στο περιεχόμενο του φεστιβάλ δεν είναι ανεκτό οτιδήποτε ρατσιστικό, ομοφοβικό, σεξιστικό και τρανσφοβικό" 

 

 

Εικόνα
life_with_molly_tourlou_fest_pedion_areos_inexarchiagr

 

 

Εικόνα
trip_catcher_tourlou_fest_pedion_areos_inexarchiagr

 

 

Εικόνα
storgi_art_tourlou_fest_pedion_areos_inexarchiagr

 

 

Εικόνα

 

Το κάλεσμα:

Το καθένα που θέλει να συμμετάσχει φέρνει το πάγκο του, μαζί με ό,τι υλικό θέλει να προωθήσει (ζινς, πριντς, πατσιζ, αυτοκόλλητα, παρουσιάσεις αυτοεκδόσεων κα.), και με την ευθύνη συμμετοχής του. Σε μια πόλη όπου οι χώροι διαθέσιμοι για ελεύθερη έκφραση είναι ελάχιστοι, εμείς τους δημιουργούμε διεκδικώντας τους, ώστε να μπορούμε να υπάρχουμε και να εκφραζόμαστε.

Φανταζόμαστε τη δημιουργική διαδικασία έξω από ακαδημαϊκά καλούπια και θεσμικούς περιορισμούς. Ενάντια στις πελατειακές λογικές και σχεσεις, δεν κοστολογούμε την τέχνη μας ως προϊόν, αλλα ως εναν ακόμη τρόπο να συνεχίσουμε να επιβιώνουμε και να έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργούμε με τους δικούς μας όρους.
Αντιπαραθετικά με τον ανταγωνισμό που ενθαρρύνεται σε ολα τα πεδία, μιλάμε μεταξύ μας, ανταλλάσουμε ιδέες, αναπτύσσουμε σχέσεις, στηρίζουμε το ένα το άλλο έμπρακτα.

 

//
 

Extra Ίνφο

Που
Πεδίον του Άρεως
Ανάμεσα στην Πλατεία Πρωτομαγιάς και στο συντριβάνι

Πότε
Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Μαίου, 2022
15.00-21.00

Είσοδος ελεύθερη
 

//

 

Το fb κάλεσμα στο φεστιβάλ.

 

Εικόνα

 

 

 

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube
 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Τheatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει την μουσική κωμωδία του ιδρυτή του Yoel Wulfhart, σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα, προσφέροντας στο μενού γέλιο και τροφή για σκέψη.

think

Ένα τριήμερο φεστιβάλ για το χαρτί και τις πληγές του φιλοξενείται στο Ρομάντσο, με μπαζάρ σπάνιων, παλιών και περίεργων βιβλίων, προβολές κλασικών ταινιών και πάρτι.

think

Το Theatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του με την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Samuel Beckett, σε σκηνοθεσία του Νίκου Διονύσιου.

think

Newsletter