Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης: Εκδηλώσεις και μεγάλη συναυλία στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας

Με σύνθημα "Ούτε Βήμα Πίσω", ο Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης συμπληρώνει 10 χρόνια και διοργανώνει εκδηλώσεις αλλά και μεγάλη συναυλία στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας. Την επόμενη μέρα ακολουθεί συγκέντρωση και πορεία στο Μπλόκο της Κοκκινιάς.

 

Ο Σύλλογος Πολιτισμού "Παύλος Killah P Φύσσας" συνεχίζει να δίνει το παρόν σε κάθε μάχη για την εξάλειψη του φασισμού, με τις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη να συνιστούν την κορύφωση αυτής της προσπάθειας.

 

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου
- Εναρκτήρια εκδήλωση "Η επικαιροποίηση του αντιφασιστικού προτάγματος δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου. Ούτε Βήμα Πίσω" 

- Εκδήλωση/συζήτηση "Ο κοινωνικός ρόλος του αθλητισμού στις μέρες μας και η ανάγκη για αντιφασιστική επαγρύπνηση"

 

Εικόνα
Killa p Πρώτη Μέρα

φωτογραφία από την 1η ημέρα εκδηλώσεων του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη

"Στην εναρκτήρια εκδήλωση μετά την εισήγηση τοποθετήθηκαν η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα Ελευθερία Τομπατζόγλου και η Χριστίνα Σβανά από την Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών για το ναυάγιο της Πύλου. Μαζί μας βρέθηκε και ο Γιάννης Μάγγος ενώ διαβάστηκε και η καταγγελία για τον βίαιο θάνατο του Κώστα Μανιουδάκη κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στις Βρύσες Αποκορώνου. Ακολούθησε η εκδήλωση για τον κοινωνικό ρόλο του αθλητισμού με εισήγηση του Συλλόγου, τοποθετήσεις από τους ομιλητές και παρεμβάσεις από το Antifa League Athens και την ομάδα Μωβ Γάντια. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και μίλησε και η Δώρα Τσαμπάζη, σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη."

 

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ξενοφώντα Κοντιάδη. Τη συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Χρηστακάκη, με συμμετοχή της ποιήτριας Μπρικένα Γκίστο.

Θα μιλήσουν: 
- Μάγδα Φύσσα
- Χρύσα Παπαδοπούλου (δικηγόρος οικογένειας Φύσσα)
- ο συγγραφέας Ξενοφών Κοντιάδης

Stand up comendy, στις 21.00 με τις/τους: Γιάννη Ρούσσο, Πάρη Ρούπο, Δήμητρα Νικητέα, Στέλιο Ανατολίτη, Αριστοτέλη Ρήγα, Χρύσα Κατσαρίνη

Σάββατο 16 Σεπτέμβρη
Παράσταση κουκλωθεάτρου "Λυκουργο - μπερδέματα" από τη θεατρική ομάδα Antrala Puppet Theater, στις 19.00

Θεατρική παρασταση "Γυναίκες στον Καθρέπτη" από το Tunner of Oppression, στις 21.00
 

Συναυλία την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη
Κεντρική συναυλία στο Σιλό Πολυχωρο Λιπασμάτων

Βίκυ Καρατζόγλου | Γιαγκίνηδες | Γιάννης Χαρούλης | Λεξ | Μεθυσμένα Ξωτικά | Μίλτος Πασχαλίδης | ΝΙΟ.ΣΤΕ | Φιάσκο | Φωτεινή Βελεσιώτου | Dani Gambino X Dj The Boy | Frenzee | Iezekil | Notowns | Vodka Juniors | Yellow Mary
 

Εικόνα
Λιπάσματα Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης killah P

 

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου

Την επομένη της συναυλίας, συγκεντρωνόμαστε από το απόγευμα, στο μνημείο του Παύλου Φύσσα για την αντιφαστιστική Πορεία στη μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς η οποία θα καταλήξει στην πλατεία (Μετρό Άγιος Νικόλαος), στη Νίκαια.

 

Εικόνα
Πορεία Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης killahP Παύλος Φύσσας

φώτο από την πορεία του 2022

 

Η 18η του Σεπτέμβρη έχει καταγραφεί στην ιστορία ως η ημέρα της σημαντικότερης πολιτικής δολοφονίας στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Ο Παύλος έμεινε, εναντιώθηκε και κοίταξε στα μάτια το κτήνος ως του άρμοζε και εκείνο, ριζωμένο μέσα σε πειθήνια ανθρωπάκια, τον σκότωσε και ταυτόχρονα φανέρωσε σε όλη την ελληνική κοινωνία την πραγματική του όψη.

Το χρωστάμε όλοι και όλες στον Παύλο και στη στάση του, να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτή τη μέρα. Να τη θυμόμαστε και να την κουβαλάμε μαζί μας ως πυξίδα. Μια πυξίδα που μας φανερώνει τον τρόπο και μας δίνει την δύναμη να μαχόμαστε ενάντια στην Χρυσή Αυγή και κάθε λογής νεοναζιστικό μόρφωμα, σε κάθε πεδίο της κοινωνικής ζωής, όπου αυτό φιλοδοξεί να υπάρχει.

Σύλλογος Πολιτισμού "Παύλος Killah P Φύσσας"

 

Εικόνα
Λιπάσματα Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης Παύλος Killah P Φύσσας

Τα fb καλέσματα στην Κεντρική Συναυλία και στην Πορεία

 

Information

Που
Πολυχώρος Λιπασμάτων Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Σιλό (είσοδος και από τις 2 πύλες)
Χάρτης πρόσβασης
Μετρό / Ηλεκτρικός (Σταθμός Πειραιά) | Τρόλεϋ 20 (Στάση Τέρμα) | Λεωφορείο 859 (Στάση Αναλήψεως)

Πότε
Κεντρική Συναυλία

Κυριακή 17 Σεπτέμβρη, 2023 | Στις 18.00
Συγκέντρωση και Πορεία
Εκκίνηση από το μνημείο του Παύλου (Παύλου Φύσσα 60, Αμφιάλη)
Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, 2023 | Στις 17.30

Είσοδος ελεύθερη

 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Theatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του με την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Samuel Beckett, σε σκηνοθεσία του Νίκου Διονύσιου.

think

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Newsletter