25 εικαστικοί διερευνούν αθηναϊκές εκφάνσεις διαφυγής σε μία ομαδική έκθεση / Escapism in Athens

Η FokiaNou Art Space, συνεχίζοντας τις ομαδικές εκθέσεις, πραγματοποίησε ακόμα μια ανοιχτή πρόσκληση προς τους καλλιτέχνες της πόλης και τους ζήτησε να αναδείξουν τις δικές τους χαρακτηριστικότερες αθηναϊκές εκφάνσεις διαφυγής. Διερευνώντας ό,τι μας οδηγεί στην εκτόνωση, τη χαρά και την ονειροπόληση, τις μικρές δόσεις ευτυχίας μέσα στη πόλη.

*αρχική εικόνα της Καλλιόπης Κουκλινού

H oμαδική έκθεση Escapism in Athens, σε επιμέλεια του Παναγιώτη Βούλγαρη και της Mary Cox, συγκεντρώνει στη FokiaNou Art Space τις δημιουργίες 25 εικαστικών, σε οποιαδήποτε μορφή, με θέμα τη διαφυγή και τις διάφορες μορφές που αυτή παίρνει στην πόλη της Αθήνας. 
 

"Η ζωή είναι εκ των πραγμάτων αγχωτική, ιδιαίτερα όταν ζεις στη μεγάλη πόλη. Συχνά βιώνουμε δυσάρεστες, βαρετές, ακόμη και μίζερες στιγμές που θα προτιμούσαμε να τις αποφύγουμε. Αποζητάμε την φυγή από αυτές, μέσα από δραστηριότητες που απομακρύνουν το μυαλό και το σώμα από τα προβλήματα και την καθημερινότητα.

Οι μέθοδοι διαφυγής μπορεί να ποικίλουν και να είναι ιδιαίτερα διαφορετικοί για τον καθένα, περιλαμβάνοντας τα ταξίδια, το διάβασμα, τη μουσική, τον αθλητισμό, το χορό, την κηπουρική, αλλά και τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, το άσκοπο περπάτημα στη πόλη, το περιστασιακό σεξ, ίσως και την απόλαυση του να μη κάνεις απολύτως τίποτα".
 

Εικόνα
Ομαδική έκθεση 25 καλλιτεχνών Fokianou Escapism

της Βασιλικής Κανέλλου
 

Συμμετέχοντες:
Μαριανέλη Αναστασιάδου, Μαρία Αργυρακοπούλου, Adrienne Delbecq, Δήμητρα Γούναρη, Ιλιάνα Θεοδωροπούλου, Βασιλική Κανέλλου, Μαρία Καρασαββίδου, Καλλιόπη Κουκλινού, Mary Cox, Γιώργος Κωστάκης, Κώστας Λαλές, Πάνος Λιάπης, Δήμητρα Μαλταμπέ, Μαρία Μπουρμπού, Δέσποινα Πανταζή, Λία Πέτρου, Ελευθερία Ραπανάκη, Geeta Roopnarine, Stella Sevastopoulos, Χριστίνα Σύλβια Σημαντήρα, Τζώρτζια Τουλιάτου, Κωνσταντίνα Χαλκιά, Σοφία Χαρώνη, Κατερίνα Χριστοπούλου, Δημήτρης Χρυσαφίδης 

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βούλγαρης και Mary Cox
 

Εικόνα
Escapism in Athens opening

 

Εικόνα
Escapism in Athens opening group show

φωτογραφίες από τα εγκαίνια της έκθεσης

 

Χώρος σύγχρονης τέχνης FokiaNou Art Space

Ένας δραστήριος καλλιτεχνικός πυρήνας που ενθαρρύνει τη συνεργασία Ελλήνων και ξένων εικαστικών, συνεισφέροντας στην εγχώρια καλλιτεχνική κοινότητα. Ένα διαμέρισμα σε μια παλιά πολυκατοικία του κέντρου της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ένα χώρο έκφρασης και δημιουργίας ανοιχτό σε όλους. Από το 2016 υπό την διεύθυνση και την επιμέλεια των εικαστικών Παναγιώτη Βούλγαρη και Mary Cox, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 50 ομαδικές, διατομικές και ατομικές εκθέσεις, καθώς επίσης εργαστήρια και ομιλίες.
 

//

Εικόνα
Escapism in Athens group show

*Το fb κάλεσμα στην έκθεση

Information

Που
FokiaNou Art Space
Φωκιανού 24, Παγκράτι
Μετρό Ευαγγελισμός
7ος όροφος,

Πότε
Πέμπτη 19 Ιανουαρίου έως Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023
Μέρες και ώρες λειτουργίας: Πέμπτη με Σάββατο, 17.00 – 20.00
Εγκαίνια: Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 στις 18.00

Είσοδος ελεύθερη

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Newsletter